بازار سرمایه سال جدید را صعودی آغاز کرده و معاملهگران به آینده بازار امیدوار شدهاند. اما سرمایه گذاری در بورس پیشنیازهایی دارد. جدا از سرمایه، معاملهگران باید به زیر و بم بازار آشنا باشند و از اصول سرمایه گذاری با خبر. همچنین باید روزانه ساعاتی را به رصد بازار اختصاص دهند. ورود بدون تجربه به بورس میتواند سرمایه معاملهگران را از بین ببرد. البته راه دیگری برای ورود به بازار سرمایه وجود دارد: مشارکت در صندوقهای سرمایه گذاری. صندوق سرمایه گذاری مناسب کسانی است که میل چندانی به مدیریت پورتفوی خود ندارند و ترجیح میدهند به صورت غیر مستقیم در بازار بورس سرمایهگذاری کنند.
صندوق سرمایه گذاری نهادی مالی است که از تجمیع وجوه سرمایهگذاران با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیریت کارشناسان بورسی تشکیل میشود.
در حقیقت شما با سرمایهگذاری در این نوع صندوقها، سرمایه خود را به دست متخصصین بازار سرمایه قرار میدهید تا به وسیله آن در بورس سرمایهگذاری کنند.
صندوقهای سرمایه گذاری بر اساس چگونگی معامله واحدهای آن و نوع دارایی به انواع مختلفی تقسیم میشوند. همچنین این صندوقها گستره متفاوتی از مشتریان بورس از افراد ریسکگریز تا ریسکپذیر را شامل میشوند.
همانطور که توضیح داده شد صندوقهای سرمایه گذاری بر اساس نوع معامله واحدهای آن به انواع مختلفی نقسیم میشوند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
صندوقهای سرمایه گذاری بر اساس نوع دارایی به انواع مختلفی تقسیم میشوند که آنها را توضیح میدهیم.
حالا که با انواع صندوقهای سرمایهگذاری آشنا شدید، ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که در کدام یک از این صندوقها باید سرمایه گذاری کنید. میتوانید به مقاله "در چه صندوقهایی سرمایهگذاری کنیم؟" مراجعه کنید که در آن به طور کامل به این سوال پاسخ دادهایم.
مشارکت در صندوق سرمایه گذاری برای سهامداران مزیتهای فراوانی دارد. از جمله آن میتوان به مدیریت سرمایه توسط کارشناسان خبره بورس اشاره کرد. این نوع صندوقها مناسب کسانی است که دانش بورسی بالایی ندارند و میخواهند ریسک سرمایهگذاری در بورس را دور بزنند.
علاوه بر آن این نوع صندوقها نقد شوندگی بالایی نیز دارند. از طرف دیگر به سرمایهگذاران کمک میکنند تا سبد دارایی خود را متنوع کنند.
کارگزاری آگاه توانسته با مدیرت و تاسیس چندین صندوق سرمایه گذاری اعتماد سهامداران را جلب کند. از جمله این صندوقها میتوان به صندوق سرمایه گذاری سهامی « مشترک آگاه» اشاره کرد. صندوقی که از زمان تاسیس یعنی 13 سال پیش تا به امروز توانسته بیش از 39 هزار درصد بازدهی نصیب سهامداران کند!
صندوق سهامی هستی بخش آگاه نیز که به صندوق آگاس معروف است از زمان تاسیس یعنی 7 سال پیش تا به امروز سودی بیشتر از 3 هزار درصد به جیب سهامداران واریز کرده است.
این کارگزاری همچنین با تاسیس صندوقهای درآمد ثابت «یاقوت»، «همای» و «زمرد» نیز توانسته اعتماد سرمایهگذاران ریسک گریز بازار سرمایه را نیز جلب کند.
سخن آخر
صندوق سرمایه گذاری مناسب سرمایه گذارانی است که علاقه چندانی به مشارکت مستقیم در بازار بورس ندارند. این نوع صندوقها گسترهای از سرمایهگذاران ریسکگریز تا ریسکپذیر بازار سرمایه را شامی میشوند. صندوق سرمایه گذاری میتواند اعتماد از دست رفته هامداران به بازار سرمایه را بار دیگر ترمیم کند.