به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه «فارس من» هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راهاندازی شده است و در سریعترین زمان به پیگیری موارد اعلامی میپردازد
«بیتوجهی محیط زیست ایذه نسبت به بحران زباله در مرغا» یکی از عناوینی بود که از طریق مخاطبان در سامانه فارس من به ثبت رسید که موضوع را پیگیری کردیم.
در این کمپین آمده است: مردم از اقدامات غیراصولی شهرداری ایذه و رها کردن زبالههای بدون خاکپوشی و ایجاد بوی تعفن آزار دهنده و خطرناک برای اهالی و رهاسازی شیر آبههای ناشی از زباله در منطقه که چراگاههای دامداران و آب زیرزمینی آن جهت استفاده شرب اهالی است گله مند بوده و از دستگاههای مسوول درخواست ورود جدی به این مساله و برخورد با خاطیان را دارند.
مردم از فعالیت غیراصولی سایت زباله گلایه دارند
یکی از اهالی دهستان مرغا در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، با اشاره به معضل زبالهها از گذشته تاکنون اظهار کرد: با احداث سایت جدید زباله ها در منطقه مرغا مسئولان شهرستان این تضمین را دادند که بحرانهای سایت قبلی در راسفند تکرار نخواهد شد.
وی افزود: زبالهها بدون خاکپوشی به یک کوه بزرگ در محل تبدیل شده و بوی تعفن آن منطقه را فرا گرفته است و سلامت اهالی و تمام مسافران این منطقه را با خطر مواجه کرده است، هرگاه ذرهای خاک به زبالهها پاشیده میشود یعنی قرار است مسئولی از روستا بازدید کند.
این شهروند گفت: شیرابههای ناشی از دفع زبالهها در منطقه تا ماه قبل از طریق یک کانال مستقیم به سمت رودخانه فصلی منطقه و پشت روستای بیشه شیرین هدایت میشد و سلامت اهالی و دامهایی که در کنار این محل چرا میکردند را با خطر جدی مواجه میکرد، شهرداری در روزهای اخیر و پس از اینکه دیوارکشی و کار حوض جمعآوری شیرابه را انجام داده است از اصولی بودن کار صحبت میکند.
شهروند دیگر از اهالی این روستا میگوید: مردم این منطقه نسبت به ایجاد سایت پسماند شهری در آن انتقاد ندارند و گلایه مردم از عدم انجام کار اصولی است.
وی افزود: سالها دفع غیر اصولی زبالهها در راسفند باعث وارد شدن فشار به مردم و ایجاد نا رضایتی اجتماعی و سرانجام تعطیل شدن این محل شد و بدون شک ادامه این اقدامات غیر اصولی اینبار در مکان بیشه شیرین مرغا سبب نارضایتی خواهد شد.
این شهروند گفت: ما که از شیوههای دفع زباله اطلاعی نداریم اما طبق آنچه که در این مکان دیدهایم، انباشت سرنگ و لباس بیمارستانی و خون ته پلاستیکهایی که حتی مدتها یک بیل خاک روی آن ریخته نشده است نمیتواند اسم کار استاندارد و اصولی را بگیرد و از محیط زیست و شهرداری میخواهیم این موارد را ببینند و سکوت نکنند.
شرایط تفکیک زباله در سایت پیشبینی نشده است
محمد باقرپور فعال محیط زیست شهرستان ایذه معتقد است: کارهای خوبی در احداث سایت مورد توجه قرار گرفته است اما همچنان برخی استانداردها رعایت نشده است.
وی با تاکید بر اهمیت تفکیک زباله در سایت، افزود: انتظار میرفت شرایط تفکیک زباله صورت بگیرد تا از دپوی آنها جلوگیری شود از طرفی اگر تفکیک انجام نشود ممکن است زبالههای مختلفی از جمله زبالههای بیمارستانی به همراه زبالههای دیگر دفع شود که قطعاً تبعاتی خطرناکی روی محیط زیست دارد.
این فعال محیط زیست گفت: با توجه به اقلیم منطقه و وقوع بارانهای تند و سیل آسا، قطعاً در این شرایط شیرابهها از حوضچهها سرریز میشود که این مسأله مهم نیز در راهاندازی سایت مورد توجه واقع نشده است.
سایت زباله استانداردترین سایت در استان است
اما احمد امیری رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: برای اطمینان از فعالیت اصولی سایت زباله یک کارشناس به منطقه اعزام کنید تا فعالیت این سایت را با کا استان خوزستان مقایسه کند، این سایت استانداردترین سایت پسماند در استان است.
وی با بیان اینکه از فعالیت سایت حدود ۶ ماه گذشته است، افزود: اهالی منطقه به جانمایی سایت در این محل معترض هستند و علت اعتراض آنها این است که دو، سه منطقه از شهرستان ایذه فاقد سایت زباله است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان با تاکید بر اینکه قبل از احداث سایت زباله فاصله آن تا منازل مسکونی، جاده و... ارزیابی شده است، گفت: پس از بررسی سیزده نقطه در سطح شهرستان تصمیم به احداث این سایت شد.
امیری با رد انتشار بوی تعفن زباله در منطقه، عنوان کرد: پیش از آغاز به کار سایت بحث بوی زباله، آبهای زیر زمینی و... پس از یک سال کار کارشناسی برآورد شده است و اینطور نیست که بدون در نظر گرفتن این مسائل سایت فعالیت شود.
وی افزود: سایت کاملاً با دیوارههای بتنی محصور شده است و حوضچه کنترل شیرابه زباله نیز هفته گذشته احداث و کل شیرابهها اکنون به داخل حوضچه ایزوله شده منتقل میشوند و از ورود شیرابه به لایههای خاک و آهای زیرزمینی جلوگیری میکند.
داووداسماعیل وند عضو شورای شهر ایذه در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: به شرطی اجازه راه اندازی سایت را داده بودند که بحث درختکاری، راه اندازی حوضچه شیرابهها، ایجاد جاده و... رعایت شود تا به محیط زیست و اهالی ضرری وارد نشود.
وی با اشاره به برخی مشکلات که مانند تامین منابع مالی مورد نیاز برای راهاندازی سایت، افزود: به نظر بنده موارد اصلی سایت مانند حوضچه شیرابه راهاندازی شده و فقط موارد جزئی مانده است.
عضو شورای شهر شهرستان ایذه در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه شیرابه زباله به ذخایر زمینی و مرتع دام در منطقه تاثیر گذاشته است، گفت: ممکن است هم تاثیر بگذارد اما این سایت پس از دریافت تمام مجوزات احداث شده است از طرفی تخصص ندارم که در این خصوص اظهار نظر کنم.
انتهای پیام/