آقای مخبر، از کدام سهام حرف می زنید؟

اقتصاد آنلاین شنبه 17 اردیبهشت 1401 - 11:55
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به حذف نشدن یارانه نان و دارو، از واریز کمک هزینه‌ها پیش از آزادسازی قیمت‌ها و درنظر گرفتن سبد سهام برای دهک‌های پایین خبر داد. به گزارش اقتصادآنلاین؛ بنابر اعلام محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور، یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی‌شود. برای نان سنتی یارانه‌ای در نظر ‌گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ‌ الکترونیکی پرداخت شود ‌و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت‌ها جبران شود.  به گفته وی، اقشار با درآمد بالاتر، بخشی از هزینه تامین این کالاها را پرداخت می‌کنند، اما اقشار نیازمند و کم‌درآمد به طور کامل از این کمک‌ هزینه‌ها بهره می‌برند و پولی که به آنها تعلق می‌گیرد، آرامش آنها را تأمین می‌کند. کمک‌ هزینه‌ها قبل از آزادسازی قیمت‌ها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در کنار این تمهیدات برای دهک‌های پایین، سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ بنابر اعلام محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمی‌شود. برای نان سنتی یارانه‌ای در نظر ‌گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ‌ الکترونیکی پرداخت شود ‌و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت‌ها جبران شود. 

به گفته وی، اقشار با درآمد بالاتر، بخشی از هزینه تامین این کالاها را پرداخت می‌کنند، اما اقشار نیازمند و کم‌درآمد به طور کامل از این کمک‌ هزینه‌ها بهره می‌برند و پولی که به آنها تعلق می‌گیرد، آرامش آنها را تأمین می‌کند. کمک‌ هزینه‌ها قبل از آزادسازی قیمت‌ها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در کنار این تمهیدات برای دهک‌های پایین، سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.

اظهارات مخبر مبنی بر اختصاص سبد سهام به دهک‌های پایین جامعه در حالی مطرح می‌شود که منابع آن هنوز مشخص نیست و معاون اول رئیس جمهور به جزئیات این موضوع اشاره نکرده است. از سوی دیگر، طرح اختصاص سهام به مشمولان جامانده از سهام عدالت نیز، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و به گفته بسیاری از مسئولان دولت، سهام کافی برای اختصاص به مشمولان وجود ندارد. با توجه به این موضوع و نبود سهام کافی برای عرضه به عموم، این پرسش مطرح می‌شود که معاون اول رئیس جمهور از کدام سهام صحبت می‌کند؟ 

از سوی دیگر، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دولت برای جبران کسری بودجه خود باید اقدام به واگذاری سهام شرکت‌های دولتی در از طریق بازار سرمایه کند. این در حالی است که با وجود ظرفیت قابل ‌توجهی که در سهم‌های متعلق به دولت وجود دارد، این موضوع هنوز با موانعی مواجه بوده و تجربه واگذاری‌های پیشین (باقیمانده سهام دولت در برخی بانک‌ها، بیمه‌ها، پالایشگاه‌ها، شرکت‌های خودرویی، فولادی و...) تنها به ضرر و زیان سهامداران منجر شده است. 

منبع خبر "اقتصاد آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.