به گزارش رکنا، «رستم قاسمی» در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیأت وزیران در جمع خبرنگاران درباره اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن اظهار داشت: در مورد بحث اجاره بسته اجارهبها تهیه و در ستاد تنظیم بازار تصویب شده است که به موجب آن سقف ۲۵ درصدی
برای افزایش نرخ اجارهبها در تهران و شهرهای بزرگ در نظر گرفته شده است.
وی افزود: آژانسهای مسکن باید کارتهای تخصصی و اعتباری از وزارت مسکن بگیرند و در سامانه مسکن ثبتنام کنند تا همه فعالیتها رصد و کنترل شود و با وجود این سامانه می دانیم که به عنوان نمونه یک باب مسکن متعلق به چه کسی است و آن را با چه رقمی اجاره داده و حتماً باید اینها در سامانه ثبت شود.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی گفت: ۵۶۰ هزار واحد مسکونی خالی به وزارت دارایی معرفی شده است که از این میزان هزار واحد اعتراض کردند و در حال بررسی است و از مالکان مابقی خانهها اعتراضی دریافت نشده است.
قاسمی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار خانه خالی جدید نیز گزارش شده است، افزود: خانههای خالی بهگونهای باید دیده شده که اگر اجاره ندهند ضرر سنگینی میکنند و اجرای این قانون فواید و آثار بسیار خوبی خواهد داشت.
وی در رابطه با آخرین وضعیت طرح احداث چهار میلیون مسکن از سوی دولت سیزدهم توضیح داد: درباره نهضت ملی مسکن با آقای رئیس جمهور جلسه داشتیم و قرار است تولید مسکن در کشور در دو بخش دو میلیونی را آغاز کنیم.
قاسمی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار، بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد از خاکبرداری تا سقفکاری ساختمانی را در دست اجرا داریم.
وی ابراز امیدواری کرد تا 28 خرداد که سالگرد آغاز به کار دولت است، این میزان به حدود ۲ میلیون برسد تا در پایان کار دولت این وعده محقق شود و تأکید کرد نخستین سری این واحدها نیز از مهر ماه امسال تحویل خواهد شد و پس از آن بهتدریج واحدها ماهانه به صاحبانش واگذار میشود.
مسعود میرکاظمی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت اصلاح ساختار بودجه، اظهار داشت: در کوتاه مدت خروج نفت از بودجه امکانپذیر نیست و اصلاح ساختار بودجه هم فقط از طریق خروج نفت نیست و اصلاحات دیگری نیز لازم است؛ مانند اینکه بودجه ساده، قابل فهم و قابل رصد باشد و دستگاهها و استانها در قبال بودجه پاسخگو باشند.
وی با اشاره به آغاز جلسات مشترک اصلاح بودجه، افزود: یکی از مأموریتهای جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا طبق مأموریتهای ابلاغی مقام معظم رهبری همین اصلاح ساختار بودجه است و مراحل اولیه کار هم بهصورت جدی در سازمان برنامه و بودجه شروع شده است.
میرکاظمی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک مجلس و دست اندرکاران مسئول بتوانیم اصلاح ساختار بودجه را در صحن شورای عالی اقتصادی سران تصویب کنیم و بعد به مجلس برود.
وی در عین حال گفت که سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر بر اساس اولویتهای کاری خود مشغول تدوین قانون برنامه هفتم است که باید زودتر به نتیجه برسد و قاعدتاً بودجه ۱۴۰۲ نیز باید مبتنی بر این قانون تنظیم شود.
«محمدمهدی اسماعیلی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره فیلم «عنکبوت مقدس» گفت: این فیلم موهن در خارج از کشور و اردن فیلمبرداری شد و فیلم مجوز ساخت نداشت. عوامل فیلم مقیم خارج از کشور هستند و اگر داخل کشور بودند، مشمول برنامههای تنبیهی میشدند.
وی در عین حال تصریح کرد: طبق قانون فیلمهایی که به جشنواره خارجی میروند باید مجوز اکران داشته باشند چون اسکار فیلم بدون مجوز نمیپذیرد اما جشنواره کن اینطور نبود و به عوامل فیلم «برادران لیلا» اعلام شده بود بدون اخذ مجوز نروند و چون مجوز اکران نگرفتند، مشمول اعمال قانون میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه آیا عدم اکران فیلم «برادران لیلا» به گیشه ضربه نمیزند، گفت: اکران هر فیلم منوط به گذراندن مراحل قانونی دریافت مجوز است اما عوامل این فیلم قانون را رعایت نکردند و عزم ما در دوره جدید بر رعایت قانون است.
اسماعیلی در پاسخ به این سؤال که اگر «برادران لیلا» مجوز اکران نداشت، چرا برای جشنواره فیلم فجر دعوت شده بود، توضیح داد: جشنواره فیلم فجر نیاز به مجوز اکران در داخل ندارد و هیأت داوران در واقع اثر را داوری میکند.
وی اضافه کرد: نشست با عوامل فیلم برگزار شد و از آنان خواسته شد مجوز بگیرند و سازمان سینمایی هم این را به عوامل فیلم اعلام کرده بود اما توجه نشد. ما مکلف به اجرای آیین نامهای هستیم که در سازمان سینمایی هست و بنا بر این است که فیلم اکران نشود؛ گرچه ممکن است تبصرهای داشته باشد.
منبع: ایرنا