حسین بابایی، مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی مینودشت اشراق در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه از یک سال و نیم گذشته در حدود 5 هکتار گل محمدی اصلاح شده مخصوص گلابگیری در منطقه سلطانیه کاشته شده است، اظهار کرد: صرفه اقتصادی گل محمدی از سال چهارم به بعد و در هر هکتار حدود 6 تن باردهی دارد، ضمن اینکه از سال دوم پاجوش دارد و 30 تا 35 درصد هم گلدهی دارد، ولی در همین مدت هم باردهی این مزرعه خوب بوده است.
مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی مینودشت اشراق با اشاره به اینکه ارتفاع از سطح دریا، متغیر بودن دمای شب و روز در این منطقه موجب شده است که اسانس گلهای محمدی در مزرعه گل سلطانیه 15 درصد از گلهای محمدی قمصر کاشان بیشتر باشد، افزود: این محصول صادرات هم دارد که منجر به ارزآوری برای کشور میشود.
وی مجوز فرآوری را تنها و مهمترین درخواست خود از مسؤولان عنوان و تصریح کرد: در این منطقه 40 هکتار زمین زیر کشت گل محمدی رفته است که اگر مجوز فرآوری داده نشود منجر به خامفروشی محصول خواهد شد.
بابایی به اشتغالزایی انجام شده برای مردم منطقه به ویژه بانوان اشاره کرد و افزود: این اقدام منجر به ایجاد منبع درآمد برای این قشر هم شده است.
مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی مینودشت اشراق با بیان اینکه اخذ مجوز برای فرآوری گل محمدی مانع خامفروشی این محصول برای کشاورزان منطقه هم خواهد شد، ادامه داد: ما برای راهاندازی مرکز فرآوری فقط به مجوز نیاز داریم و حتی تسهیلات هم نیاز نداریم.
وی با تاکید بر اینکه محصول گل محمدی کشاورزان منطقه نیز به قیمت اعلامی اتحادیه خریداری خواهد شد، ادامه داد: یادمان باشد در بحبوحه مشکلات آب، که برای این منطقه حکم طلا را دارد اگر این منطقه زیر کشت گل محمدی برود با کمترین مصرف آب، بیشترین بازدهی را خواهد داشت چرا که درصد خطا در نهالهای گلدانی زیر 2 درصد است و در کنار آن بعد از دو سال از یک نهال 5 تا 6 قلمه یا پاجوش ریشه هم گرفته میشود.
بابایی به مشکلات موجود در برخی از باغ شهرها اشاره و تاکید کرد: پیشنهاد من به مالکان این باغ شهرها هم تغییر کاربری برای کشت گل محمدی به دلیل داشتن صرفه اقتصادی است که در هر یک هزار متر بالای 600 نهال میتوان کاشت که در سال سوم بالای 30 تا 40 میلیون تومان درآمدزایی خواهد داشت.
این فعال کشاورزی مدت زمان کار در مزرعه گل محمدی را حدود یک ماه در سال اعلام کرد و گفت: زمان کار در این مزرعه از پنجم یا ششم خرداد آغاز و در نهایت 10 تیر پایان مییابد ضمن اینکه این محصول تضمین خرید و تامین نهال هم دارد.
وی افزود: طبق نظر کارشناسان برداشت از هر هکتار مزرعه گل محمدی 6 تا 8 تن است، چرا که شرایط جغرافیایی منطقه آفت گل را کاهش میدهد.
بابایی شدت سرما را موجب افزایش کیفیت اسانس گل محمدی منطقه دانست و ادامه داد: اسانس خالص هر تن گل محمدی یک کیلو و 200 گرم تا یک کیلو و 250 گرم است که نزدیک به 200 تا 220 میلیون تومان ارزش دارد که صادرات آن ارز آوری بالایی را برای کشور به دنبال دارد.
مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی مینودشت اشراق با تاکید بر اینکه خام فروشی گل محمدی صرفه اقتصادی ندارد، افزود: اسانس گیری گل محمدی برای کشاورز بسیار به صرفه است.
وی با بیان اینکه نهالهای کشت شده در این منطقه از قمصر و از بهترین نوع تهیه شده است، ادامه داد: بالا بودن 18 درصدی اسانس به دلیل شرایط آب و هوایی است.
بابایی اشتغالزایی هر هکتار از مزارع گل محمدی را 10 تا 15 نفر به صورت مستقیم و پنج نفر به صورت غیرمستقیم اعلام کرد و گفت: در حال حاضر زمینه کشت گل محمدی در 20 هکتار هم آماده شده است تا این منطقه به عنوان پایلوت کاشت گل محمدی تبدیل شده و زمینه گرایش کشاورزان به این نوع کشت هم فراهم شود چرا که آزمون و خطای این نوع کشت را ما انجام دادیم.
وی تاکید کرد: اخذ مجوز واحد فرآوری 90 درصد از مشکلات ما را حل خواهد کرد.
انتهای پیام/73004/م