احمد راستینه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: دستگاههایی که به وظایف خود در حوزه عفاف و حجاب عمل نکنند و ترک فعل داشته باشند علاوه بر معرفی به مردم بر اساس ماده ۲۳۴ آییننامه مجلس در خصوص ترک فعل یا اجرای ناقص قوانین با آنها برخورد میشود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فرهنگ عفاف و حجاب از مهمترین مولفههای جامعه دینی و همواره مورد تأکید جامعه مذهبی کشور و تودههای مختلف مردمی بوده است.
محبوبیت پوشش و حجاب از قبل اسلام بین ایرانیان
وی با بیان اینکه تاریخ شریعت نشان میدهد همواره پوشش و حجاب به عنوان یکی از مولفههای مهم هویت بخش جوامع مختلف در دنیا و تمدنهای مختلف مورد تأکید قرار گرفته است، افزود: نگاهی به تمدن ایران نشان میدهد که ایرانیان قبل از ورود اسلام بر فرهنگ حجاب و پوشش تأکید بسیاری داشتند به گونهای که تاریخ و آثار به دست آمده نشان میدهد که زنان ایرانی قبل از ورود اسلام با پوششترین زنان تاریخ بودند.
راستینه اضافه کرد: با ورود اسلام به ایران پوشش و حجاب از یک تاثیرگذاری اجتماعی به تاثیرگذاری دینی و ارزشی ارتقا پیدا کرد.
ورود کمیسیون فرهنگی مجلس به مقوله حجاب و پوشش
وی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی ظرف دو سال گذشته در قالب کمیسیون فرهنگی و با تشکیل یک کمیته ویژه برای رصد، ارزیابی و ارائه پیشنهادات لازم به دستگاههای مختلف برای ارتقای این مولفه دینی و ملی وارد کار شد.
راستینه توضیح داد: به همین منظور قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از مولفههای مهم را ارتقای دانش و سواد دانشآموزان و دانشجویان در حوزه حراست از خانواده دانسته است.
بازنگری متون درسی دانشآموزان و دانشجویان با هدف افزایش استحکام خانواده
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در مواردی از قانون تأکید شد که باید آموزش و پرورش و دانشگاهها نسبت به بازنگری مولفههای درسی خود برای افزایش استحکام خانواده قدم بردارند.
وی ادامه داد: یکی از مولفههای استحکام خانواده تلاش برای حفظ روابط درست و تعریف شده در روابط زن و مرد و دختران و پسران برای تشکیل آینده خانواده است لذا در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تلاش شد تا دستگاههای مسئول نسبت به بازنگری متون آموزشی و پژوهشی خود در حوزه ارتقای شاخصهای حمایت از خانواده اقدام کنند.
راستینه با بیان اینکه یکی از مولفههای مهم حمایت از خانواده حمایت از پوشش و حجاب به عنوان مولفه صیانت از خانواده اعلام شد، گفت: همچنین در اقناعسازی دانشآموزان و دانشجویان متناسب با شرایط سنی مقرر شد دستگاهها برنامههای خود را تدوین و ارائه کنند.
نقش پررنگ صداوسیما در حوزه عفاف و حجاب
وی اظهار داشت: نقش صدا و سیما به عنوان مهمترین دستگاه تبلیغی و آموزشی کشور در این قانون به صورت ویژه دیده شده است و در بحث عفاف و حجاب صدا و سیما مکلف به تولید آثار فاخر و ویژه در قالب سریالها، فیلمها و انیمیشنها شده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در شورای فرهنگ عمومی بر اساس آنچه در کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید شده بود ضرورت هماهنگی و همافزایی دستگاههای مختلف جهت تقویت فرهنگ عفاف و حجاب مورد تاکید قرار گرفت.
وی اضافه کرد: به گونهای که در شورای فرهنگ عمومی یک حرکت تحولی برای حمایت از عفاف و حجاب را شاهد هستیم چرا که شرح وظایف دستگاهها مشخص شد و بر اساس مصوبات شورای عالی فرهنگ عمومی مجموعههای متولی در این امر مکلف شدند مسئولیتها خود را اجرا کنند و مجلس در این حوزه به طور مستمر برنامه رصد و نظارت را در دستور کار خود قرار داده است.
ضرورت ساماندهی مد و لباس/ حمایت از تولیدکنندگان برتر در حوزه لباس ایرانی- اسلامی
راستینه با اشاره به اینکه به منظور ضرورت ساماندهی مد و لباس به عنوان مولفه مهم در ترویج پوشش مناسب دعوت از وزارت صمت، اتحادیهها و اصناف موثر برای حضور در جلسات کمیسیون در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: مقرر شد دولت آییننامه شفاف و روشنی در خصوص تکالیف دستگاهها در برابر مسئله پوشش و حجاب ارائه دهد همچنین مقرر شد راهکارهای قانونی برای جلوگیری از عرضه پوشاک نامناسب و قاچاق پوشاک غیرمتعارف در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: همچنین حمایت از تولیدکنندگان برتر در حوزه لباس ایرانی و اسلامی متناسب با سبک زندگی ما و متناسب با فرهنگ ایلات، قبایل و اقوام مختلف در دستور کار قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در جلسات کمیسیون بر این مسئله تاکید شد که علاوه بر اینکه ما باید به سمت مشارکت در فرهنگ عمومی امر به معروف و نهی از منکر حرکت کنیم، جامعه را نیز باید به این سمت هدایت کنیم.
برخورد با ناهنجاریهای سازمانیافته و ساختارشکنانه
وی با اشاره به اینکه همچنین مسئولیت دستگاهها در خصوص برخورد با ناهنجاریهای سازمانیافته مورد تاکید قرار گرفت، اضافه کرد: ما امروز در جامعه میبینیم که اکثریت مردم بسیار معتقد به حفظ پوشش و حجاب هستند و حقیقت مطلب این است که بافت تودههای ملت ایران یک بافت متراکم دینی، ملی و مذهبی است.
راستینه در ادامه توضیح داد: فرهنگ آمریکایی به وسیله رادیو و تلویزیونهای بیگانه و شبکههای ماهوارهای و تبلیغات منسجم ناتوی فرهنگی در سراسر دنیا تلاش میکند تا فرهنگ برهنگی را به عنوان فرهنگ غالب کشورهای جهان معرفی کند.
وی گفت: اما خوشبختانه ملت ما به خاطر اصالت و قدمت تاریخی به پوشش و حجاب علاقهمند است و در کنار این تمدن و فرهنگ ورود اسلام به ایران و جانمایههای دینی و ارزشی سبب تقویت فرهنگ و تمدن ایرانی شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: لذا در کمیسیون تاکید شد که دستگاههای متولی مخصوصا دستگاههای بازدارنده مانند نیروی انتظامی با هر گونه ساختارشکنی و حرکتهای نابههنجار دستهجمعی که بعضا به صورت هدفمند در کارزارهای تبلیغاتی ماهوارهای و شبکههای بیگانه به آن پرداخته میشود برخورد کند.
انتهای پیام/68024/ی