(مباهله) سنت ارزشمند اسلام/ روزی که حقانیت اسلام اثبات شد

صدا و سیما یکشنبه 02 مرداد 1401 - 10:36
امروز بیست و چهارم ذی الحجه معروف به روز مباهله است. روزی که در آن آیه (تطهیر) نازل شد و خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت (ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.

(مباهله) سنت ارزشمند اسلام/ روزی که حقانیت اسلام اثبات شدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، ۲۴ ذی الحجه یک روز به یاد ماندنی در تاریخ و روز اعتقاد به حقانیت اسلام است. روزی که در آن نور اسلام در آفاق هستی درخشیدن گرفت و به عنوان یکی دیگر از روز‌های دعا و شکرگزاری در تاریخ اسلام ثبت شد.
مُباهَلَه، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ می‌دهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند و این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اسلام (ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن انان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند؛ با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
بنابر اعتقادات شیعی، جریان مباهله پیامبر (ص) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر (ص) است، بلکه بر فضیلت همراهان او «حضرت علی، فاطمه و حسنین (ع)» در این ماجرا دلالت می‌کند؛ شیعیان بر این اساس، معتقدند امام علی (ع) بر اساس آیه مباهله، به منزله نَفْس و جان پیامبر است و واقعه مباهله در ۲۴ ذی‌الحجه سال نهم هجری روی داد و آیه ۶۱ سوره ال عمران به آن اشاره دارد.
نزول آیه مبارکه مباهله، واضح‌ترین دلیل بر فضیلت و عالی‌ترین مدرک برای حقانیت باور‌های شیعه در مورد امامت و خلافت علی (علیه السلام) بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) است و در این آیه وجود مقدس امیرمؤمنان علی (ع) به منزله جان پیامبر شناخته شده است و این حقیقت غیرقابل انکار که از منظر تمام دانشمندان شیعه و اهل سنت جای تردید و شبهه در آن وجود ندارد را اثبات می‌کند.
ماجرای مباهله موجب شد تا عظمت و حقانیت اسلام بر تمامی مردم اثبات شده و صداقت گفتار رسول اکرم (ص) و ادعا‌های وحیانی آن حضرت بیش از گذشته آشکار شود و این واقعه یکی دیگر از دلائل نبوت و کرامت‌های آن حضرت به شمار می‌آید و بی تردید مباهله، در تقویت ایمان مسلمانان و تضعیف روحیه منافقان و مخالفان تاثیری به سزا داشته است.
*اعمال روز مباهله
ـ غسل
ـ روزه
ـ دو رکعت نماز: مانند نماز روز عید غدیر است، در هر رکعت، یک مرتبه سوره (حمد) و ۱۰ مرتبه سوره (توحید)، ۱۰ مرتبه (ایه الکرسی) و ۱۰ مرتبه سوره (قدر) خوانده می‌شود و بهتر است، پیش از اذان ظهر ادا شود، همچنین روایت شده است که نمازگزار بعد از نماز ۷۰ مرتبه استغفار کند.
-خواندن دعای مباهله
ـ همچنین در این روز صدقه دادن به فقرا به جهت تاسی به امیرالمومنین (ع) و زیارت کردن آن حضرت و خواندن زیارت جامعه کبیره نیز وارد شده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.