محمدصادق معتمدیان صبح امروز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در سه ماه گذشته و ابتدای پذیرش مسئولیت در خراسان رضوی چندین جلسه با جناب نوبخت به جهات شتابدهی به برنامهها و پروژههای عمرانی استان داشتیم.
وی افزود: اولویت اول ما در خصوص پروژههای عمرانی است که پروژههای بنیادی استان هستند. اولویت بعد در خصوص مسیرهای منتهی به استان است. استان خراسان رضوی یکی از استانهای مهم و در مسیر شاه راههای ارتباطی بین المللی قرار دارد. استان خراسان رضوی علاوه بر موقعیتی که در کشور دارد در حوزه بینالملل به عنوان یکی از دروازههای اصلی ورود به آسیای میانه است. متاسفانه عقب افتادگی جدیای در این استان از سنوات گذشته خصوصا در حوزه بزرگراهها وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در بحث آب جزو اولین استانهایی هستیم که به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالیهای سالهای گذشته با بیشترین کمبود آب مواجه هستیم. بنابراین بحث آب، آبرسانی و تامین آب شرب برای روستاهای استان جزو اولویتهای جدی ما است. متاسفانه در بیش از ۲۵۰ منطقه روستایی همچنان آبرسانی به صورت سیال انجام نشده است. همچنین شهرستانهای تازه تاسیس بسیاری در این استان وجود دارد که عقب ماندگیهای جدی دارند که باید رفع شود.
4 هزار پروژه نیمه تمام در استان خراسان رضوی
معتمدیان با اشاره به اینکه 4 هزار پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد، بیان کرد: اولویت بعدی ما به اتمام رساندن پروژههای نیمه تمام استان است. طبق براوردهای انجام شده حدودا 46 هزار میلیارد اعتبار برای تکمیل این پروژهها نیاز است. باتوجه به تحریمهای ظالمانه و شرایط کشور در سالهای اخیر این مبلغ ممکن است باتوجه به مبالغ هنگفت قابل تحقق نباشد. بنابراین بر 283 پروژه تمرکز کردهایم که با تخصیص اعتبار صد در صدی احتمال تکمیل آنها تا پایان دولت متصور است.
سکونت بیش از 3 میلیون نفر در مناطق محروم خراسان رضوی
وی تشریح کرد: باتوجه به اینکه بیش از 3 میلیون نفر از جمعیت استان در مناطق محروم ساکن هستند، امیدواریم تحولاتی را نسبت به بحث محرومیت زدایی شاهد باشیم. در خصوص راههای روستایی نیز مشکلات بسیاری وجود دارد که با تخصیص اعتبار به این مناطق میتوان آنها را حل کرد. از ظرفیت ماده 56 که در واقع تامین مالی پروژهها از طریق اعتبارات بانکی است تا به امروز در استان استفادهای نشده است که درحال حاضر در دستور کار برای حل مشکلات زیرساختی و راهها قرار گرفته است.
سرانه آموزشی مناطق حاشیه مشهد یک متر است
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جمعیتی معادل با دو استان خراسان شمالی ساکن مناطق حاشیهای مشهد هستند که زیبنده این شهر نیست. در این شهر علاوه بر اینکه در بحث مسکن مشکلاتی وجود دارد در زمینه اقدامات زیر بنایی و روبنایی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم. در خصوص سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد شاهد پایین ترین سطح سرانه در کل کشور هستیم. سرانه مطلوب آموزش در کشور بیش از 8 متر است اما درحال حاضر در حاشیه شهر مشهد یک متر است. در بخش بهداشتی و درمانی درحال حاضر حداقل نیاز ما احداث 40 مرکز بهداشتی و درمانی در حاشیه شهر مشهد است.
احداث چهار هزار واحد مسکونی
معتمدیان گفت: با در نظر گرفتن برنامه توسعه برای حاشیه شهر مشهد تحولات خوبی ایجاد شده اما عقب ماندگی بسیاری همچنان باقی مانده است. امیدواریم با احداث چهار هزار واحد مسکونی با شرایط ویژه و همکاری نهادهای مرتبط حاکمیتی تحولاتی بهتری اتفاق افتد.
انتهای پیام