به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ فرهاد جوانمردی در خصوص چرایی استقلال بازار سرمایه، افزود: سازمان بورس مستقل نهادی است که در حوزه بازار سرمایه، دارای تک صدایی و از پشتیبانیهای قوای سه گانه بهرهمند باشد.
جوانمردی تصریح کرد: زمانی میتوانیم سازمان بورس را به شکل واقعی مستقل بدانیم که دارای سه هدف اصلی باشد یعنی؛ حمایت و حفاظت از سرمایه گذاران با استفاده از قوانین مترقی، ایجاد سازکاری برای تداوم فعالیت جاری بازار به شکل پایدار و به شکل کارا و از تشکیل سرمایه در بازار سرمایه پشتیبانی کند.
وی ادامه داد: در یکی دو سال اخیر اقدامات خوبی در حوزه بازار سرمایه در سازمان بورس صورت گرفت,، ولی این اقدامات به هیچ وجه کافی نیست، چراکه نفوذ بازار سرمایه در خانهها پس از آزاد سازی سهام عدالت قابل توجه بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین گفت: از تبعات مستقل نبودن بازار بورس، تداوم مشکلاتی است که ما هنوز با آن دست و پنجه نرم میکنیم، از جمله دست کاریهای قیمتی است که در بازار سرمایه اتفاق میافتد.
جوانمردی افزود: این دست کاری به دو صورت اتفاق میافتد، یکی با مقاصد شوم است که برخی افراد با استفاده از عدم تقارن اطلاعاتی که در بین بازیگران وجود دارد از بازیگران خرد بی اطلاع با انجام معاملاتی که صورت میپذیرد، سوء استفاده میکنند.
وی خاطر نشان کرد: در نوع دوم توسط سیاست گذار انجام میشود، با اهداف حمایتی و ترمیمی، مانند تداوم شاخص با عدد فعلی با فشار آوردن به افراد حقوقی و محدودیت فروش بوجود آوردن برای آنها، یا آنها را به خرید سهام اجبار میکنند. در هر صورت این تبعات دستکاری در نتیجه یکسان است، به خاطر اینکه باعث میشود بازار از روال عادی خود خارج و در نهایت باعث سلب اعتماد عمومی به بازار سرمایه شود.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین گفت: احترام به سازوکار طبیعی بازار سرمایه، سیاست گذاری قابل توجه در بکار گیری سامانههای رصد و پایش سلامت معاملات، سرمایه گذاری در جرم شناسی و آسیب شناسی بازار سرمایه، بازنگری در قوانین قهری بازار سرمایه و فرهنگ سازی عمومی و پایدار برای جذب سرمایه گذاران خرد به سرمایه گذاری غیر مستقیم و جلوگیری از سرمایه گذاری مستقیم آنها عواملی هستند که با استفاده از آنها در سازمان بورس مستقل میتوان تخلفات بورسی را کاملا کاهش داد.