در هفتهای که پشت سر گذاشتیم بازار با حواشی فراوانی رو به رو بود که شاید مهمترین آن استعفای رئیس سازمان بورس از سمت خود بود. شاخص کل که تا یک میلیون و ۱۲۹ هزار واحد افت کرده بود در دو روز پایانی اندکی از کاهش ارتفاع خود را جبران کرد و به یک قدمی کانال ۱.۲ میلیون واحدی رسید. بورس این هفته چه خواهد شد؟
به گزارش
بورس تابناک، این هفته بازار سرمایه یک هفته بسیار پر حاشیه و خبری را پشت سر گذاشت.
پس از آن که روند نزولی بازار در اولین روز معاملاتی هفته طی شد، بازار یک روز تعطیل را پشت سر گذاشت و دوباره در روز دوشنبه روند نزولی بازار از سر گرفته شد و شاخص کل کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست داد.
سهامداران خشمگین دوباره به نشانه اعتراض در مقابل تالار شیشهای تجمع کردند و پرچم سازمان بورس را پایین کشیدند.
تجمع آنها پای بهارستان نشینان را به میان کشید و در ابتدا امیرحسین قاضی زاده هاشمی نائب رئیس اول مجلس با رونمایی از تخلفات، از ارسال نامهای به قوه قضائیه جهت پیگیری و برخورد خبر داد.
سپس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس از احضار وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس به جلسه فوق العاده کمیسیون اقتصادی خبر داد.
این خبر موجب شد تا حسن قالیباف اصل در کمتر از یازده ماه از سمت ریاست سازمان استعفا دهد.
کار به همین جا ختم نشد و نصرالله پژمان فر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس طی مصاحبهای از رد و پای رئیس جمهور و رئیس دفتر وی در بورس گفت و محمود واعظی هم با لحنی خاص از مجلسیها خواست تا در بورس دخالت نکنند.
این کشمکشها چه بر سر بورس آورد؟
شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۲۴ دیماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۲۹ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز گذشته (چهارشنبه) به یک میلیون و ۱۸۳ هزار واحد رسید.
همچنین شاخص کل (هموزن) در پایان هفته گذشته ۴۵۴ هزار و ۷۸۵ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۳۳ هزار و ۱۳۰ واحد و شاخص قیمت (هموزن) از ۲۹۷ هزار و ۵۸۴ واحد به عدد ۲۸۳ هزار و ۲۷۸ واحد رسید.
در حالی که در ۴ روز معاملاتی هفته جاری در سه روز شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم در آخرین روز معاملاتی پول حقیقی به میزان ۴۴۱ میلیارد تومان به بازار وارد شد.
همچنین روند ورود پول به صندوقهای با درآمد ثابت ادامه یافت و در آخرین روز معاملاتی این مقدار به ۲۵۲ میلیارد تومان رسید.
از اتفاقات مهم هفته جاری، صفهای خرید دارایکم و پالایشی یکم در دو روز پایانی هفته بود. پالایشی یکم بعد از ۴۵ درصد افت و دارایکم بعد از ورود به کانال ده هزار تومان به روند صعودی بازگشتند.
بزرگان بازار از جمله شستا، شپنا، خودرو، وبملت، وتجارت و ... در دو روز پایانی بازار به صف خرید نشستند.
بورس صعودی می ماند؟
الهه ظفری کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: کاهش شدید قیمتها در آخرین روزهای منتهی به دی ماه در کنار وضعیت بنیادی بسیار خوب اکثر شرکتها به خصوص شرکتهای کامودیتی محور باعث متوقف شدن روند منفی بازار در اولین روز بهمن ماه بود.
وی افزود: دلار پس از کاهش حدود ۳ هزار تومان از رقم حدود ۲۲ هزار تومان مجددا افزایش پیدا کرد که دلیل آن میتواند صحبتهای همتی رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مدیریت بازار ارز و همچنین موضع گیریهای دولت جدید آمریکا مبنی بر ادامه سیاستهای گذشته این کشور نسبت به ایران، اما با روش دیگری باشد. در این خصوص بجز بحث موشکی ایران همه چیز قابل مذاکره خواهد بود و باید دید سیاست گذاران هر دو طرف نسبت به بحث موشکی ایران چه واکنشی نشان خواهند داد. هرچند افزایش قابل توجهی برای دلار از نرخهای کنونی پیش بینی نمیگردد، اما ثبات نرخ دلار در قیمتهای کنونی و نرخهای جهانی بیانگر وضعیت بسیار مناسب بنیادی شرکتها و قیمت سهام برای خرید توسط سرمایه گذاران میباشد.
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: به طور کلی از نقطه نظر بنیادی وضعیت بازار در ابتدای هفته مثبت ارزیابی میگردد، اما از لحاظ روند قیمتی در روزهای پیش رو میانگینهای قوی به عنوان مقاومت برای برخی سهام بزرگ وجود دارند که باید دید بازار چگونه به آنها واکنش نشان خواهد داد.
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.