یکی از دلایلی که کاربران به خرید های اینترنتی روی خوش نشان می دهند، سرعت بالای فرایند خرید و دسترسی آسانتر به کالا یا خدمات مورد نظر است. اما متاسفانه این روزها افت سرعت اینترنت تاثیر منفی بسیار زیادی بر کسب و کارهای اینترنتی گذاشته و بسیاری از مشاغل اینترنتی را با خطر تعطیلی مواجه کرده است.
به گزارس پارسینه؛ با شروع کرونا و قرنطینه های اجباری در سراسر دنیا، بسیاری از کسب و کارها به فضای آنلاین پناه بردند. کسب و کارها در این بستر می توانستند به مشتریان خود خدمات و کالاهایشان را عرضه کنند، بدون نیاز به صرف هزینه های جانبی مانند اجاره ملک و ...
در این سالها تجارت الکترونیک در کل رشدی چشمگیر داشته است؛ چنانکه سهم بازار خرده فروشی اینترنتی که پیش از کرونا حدود ۳ درصد بود، تقریبا دو تا سه برابر شده است. نکته مهم این است که مردم با خرید اینترنتی آشنا شدند. اما این شکل از فعالیتهای تجاری و اقتصادی یک مشکل بزرگ دارند: وابستگی شدید به اینترنت. قطع شدن یا ضعیف شدن اینترنت میتواند به راحتی کسب و کارهای آنلاین را فلج کند.
سرعت پایین اینترنت، در ایران یک مشکل جدی برای کسب و کارهای اینترنتی به حساب میآید. خیلی اوقات کاربران اینترنتی در طی خرید خود دچار قطعی اینترنت میشوند و این موضوع در روند خرید آنها اختلال ایجاد میکند. هک شدن توسط افراد سودجو نیز برای تمامی کسب و کارهای آنلاین چه بزرگ و چه کوچک تهدید به حساب میآید. اختلال در سرور نیز یکی دیگر از مشکلات پیش رو تجارت آنلاین است که در سرورهای بی کیفیت بیشتر اتفاق میافتد.
در دوران شیوع کرونا نقش پیام رسان
اینستاگرام بسیار پررنگ شد. چرا که از یک طرف برخی شبکههای اجتماعی فیلتر بودند و از طرف دیگر کسب و کارهای آفلاین به سمت فضای آنلاین و بخش قابل توجهی به اینستاگرام روی آوردند؛ بنابراین استفاده از این پلتفرم جدی شد و بسیاری از کسب و کارهای خرد به سمت این پلتفرم هجوم آوردند و توانستند در این سالها توفیقاتی نیز بدست آورند و به زبان ساده کسب و کارشان رونق پیدا کرد.
آمار و اطلاعات موجود نشان میدهد که بیش از یک میلیون شغل به واسطه اینستاگرام در ایران وجود دارد و بازاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال را ایجاد کرده است.
سرعت، قیمت و کیفیت اینترنت از مواردی است که در ایران همیشه مورد چالش و ایجادکننده مشکل بوده است. قیمت بالا و سرعت پایین اینترنت چندی است که باعث اعتراض مردم شده و بسیاری از صاحبان کسب و کار را با مشکلات جدی مواجه ساخته است. دولت سیزدهم بر این اعتقاد است که مشکل امروز اینترنت به دلیل فراهم نبودن زیرساختهایی است که در دولتهای قبل باید فراهم میشدند. در هر صورت مقصر وضعیت کنونی اینترنت هر دولتی که است باید بدانیم که وضعیت کنونی آن بسیار مشکل آفرین شده است.
اختلالات اخیر اینترنت شرایطی را به وجود آورده که باعث شده است حتی فروش افرادی که از این فضا کسب درآمد میکردند به طور چشمگیری پایین بیاید و این مهم در شرایط کنونی اقتصادی که سفره مردم به شدت کوچک شده است قابل قبول نیست.
به تازگی خبری منتشر شد که نشان میدهد بهدلیل کندی اینترنت و اختلال در توزیع پهنای باند در مردادماه ۱۴۰۱ فروشگاههای فعال اینستاگرامی تا ۳۵ درصد از بازدید و تا ۵۰ درصد از فروش خود از طریق اینستاگرام را از دست دادهاند. این در حالی است که ۴۰۰ هزار فروشگاه اینستاگرامی فعال در کشور داریم که از طریق همین شبکههای اجتماعی معیشت خود را تامین میکنند.
طبق گفته وزیر ارتباطات علت اختلال اینستاگرام در ایران قطع لینک اختصاصی وزارت ارتباطات بوده است. در دولت سیزدهم هیچ سیاست جدیدی در مورد پلتفرمهای پرکاربرد خارجی اتخاذ نشده است و هر اتفاقی که میافتد مربوط به تصمیمات گذشته است و باید بازنگری شود.
حال باید دید دولت رئیسی تا چه زمانی می خواهد از بار مسئولیت در این باره شانه خالی کند و همه تقصیرها را به گردن دولت قبل بندازد. کاش دولت سیزدهم به جای این همه بهانه جویی به دنبال راهکاری اساسی برای رونق دادن به سفره های مردم باشد تا این ملت بیشتر از پیش با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم نکنند.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.