آمادگی ایران برای تسهیل و تسریع ترددهای مرزی و ترانزیت

خبرگزاری تسنیم یکشنبه 17 مهر 1401 - 14:46
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه توسعه همکاری‌های ترانزیتی با 5 کشور همسایه به رونق اقتصادی منجر می‌شود گفت: ظرفیت اسمی بنادر ایران در حال حاضر 240 میلیون تن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در اجلاس توسعه همکاری‌های ترانزیتی با 5 کشور همسایه، اظهار کرد: انتخاب عنوان توسعه همکاری‌های ترانزیتی برای این اجلاس با توجه به فضای سازنده و تعاملی بین ایران و کشورهای آسیای مرکزی انتخابی به موقع، هوشمندانه و هدفمند برای تحکیم و تقویت روابط همه‌جانبه اقتصادی است.

وی ادامه داد: موضوع همکاری‌های حمل و نقل و ترانزیت یکی از ارکان اصلی تعاملات تجاری محسوب می‌شود به طوریکه با هم‌افزایی زیرساخت‌ها و امکانات بخش حمل و نقل، شرایط برای بهره‌مندی تمام بازیگران عرصه حمل و نقل، لجستیک و تجارت فراهم می‌شود.

قاسمی تاکید کرد: توسعه همکاری‌های ترانزیتی در پهنه ایران و کشورهای آسیای مرکزی موضوعی مربوط به امروز یا آینده نیست بلکه این منطقه دارای حافظه باستانی درخصوص نقش‌آفرینی پررنگ و محوری در مبادلات تجاری شرق، غرب، شمال و جنوب جهان بوده است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان کرد: با توجه به زیرساخت‌ها و امکانات فعلی حمل و نقلی در قلمرو کشورها و همچنین بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی کشورهای آسیای مرکزی با کشورهای فرامنطقه‌ای از طریق ایران می‌توانند بر یک برنامه میان مدت حجم ترانزیت را به بیست میلیون تن افزایش داد. این هدفگذاری برای ترانزیت سالانه به عنوان یک ابتکار مسیر را برای هدفمند کردن و همسوسازی اقدامات کشورها در چارچوب یک برنامه اقدام مشترک منطقه‌ای 6 جانبه ترانزیتی را روشن و هموار می‌کند.

وی با بیان اینکه شایسته است که در این راستا کارگروه مشترکی از نمایندگان وزارتخانه‌های هیئت حمل و نقل کشورهای عضو این برنامه عمل مشترک منطقه‌ای را تدوین کند گفت: ایجاد سازوکاری برای مدیریت کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای یک ضرورت اساسی برای بهره‌گیری حداکثری از کریدورهای ترانزیتی عبوری از کشورهاست.

قاسمی همچنین با بیان اینکه بهبود عوامل کلیدی زمان و هزینه ترانزیت ضرورتی اساسی برای توسعه همکاری‌های ترانزیتی کشورهاست، از آمادگی ایران برای تسهیل و تسریع در ترددهای مرزی از پهنه سرزمینی کشورمان خبر داد و افزود: اخیرا توافقی کلیدی در چارچوب رونق‌بخشی به کریدور ترانزیتی شمال به جنوب از طریق هدفگذاری کوتاه مدت تحقق حجم ترانزیت 10 میلیون تن تا پایان سال 2023 با فدراسیون روسیه حاصل شد. برای تحقق این هدفگذاری برنامه عمل یک ساله توسعه ترانزیت دو کشور تهیه و مبادله شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیت اسمی 240 میلیون تنی بنادر ایران اظهار کرد: ظرفیت کانتینری بنادر  ایران در شمال و جنوب حدود 8 میلیون TEU است.

قاسمی با اشاره به 12 هزار کیلومتر خطوط ریلی در کشور یادآور شد: علاوه بر این طرح‌های زیرساختی و برنامه‌ریزی بویژه در بخش مراکز لجستیک چند وجهی در دستور کار است. تسهیلات حمل و نقل بروز و کارآمد مستمرا در حال افزایش و بهبود مزیت‌های رقابتی در حوزه ترانزیت یکی از اقدامات انجام شده است.

وی تاکید کرد: بدون شک توسعه همکاری‌های دوجانبه حمل و نقل و ترانزیتی بین 6 کشور در این اجلاس به مثابه قطعات تکمیل کننده ابتکار برنامه عمل مشترک 6 جانبه است. امیدواریم در مذاکرات دوجانبه با توجه به رویکرد متعالی، همگرا و هم‌افزای چند جانبه مورد تاکید فضای همکاری‌های فی ما بین بیش از گذشته هدفمند و نظامند شود.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.