به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی پیش از ظهر امروز؛ 17 تیرماه 1399 با حضور سیده مرضیه شفاپور؛ دبیر کارگروه مد و لباس کشور، جمعی از فعالان حوزه مد و لباس و اصحاب رسانه در ساختمان معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست، سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ضمن تأکید بر پاسداشت فرهنگ عاشورا گفت: با توجه به اهمیتی که عاشورا برای ما ایرانیها دارد، یکی از رویکردهای اساسی بنیاد ملی مد و لباس کشور این بود که ما به فرهنگ عاشورا نگاه ویژهتری داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به عزم کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بهمنظور حرکت در مسیر خصوصیسازی، ابتدا از فعالان حوزه مد و لباس کشور در بخش خصوصی دعوت کردیم که ایده و پروپوزالهای خود را برای شرکت در پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی ارائه کنند؛ پس از بررسی و ارزیابی پروپوزالهای واصله، برترین آنها انتخاب و برای مشارکت در برگزاری رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی برگزیده شدند.
شفاپور ادامه داد: با توجه به پروپوزالهای خوب مؤسسه فرهنگی هنری پویا، خانه ویرو و مدرسه ارج، مقرر شد که دوستانمان در این سه مجموعه در برگزاری رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی مشارکت داشته باشند؛ آنچه این دوستان در پروپوزالهایشان ارائه داده بودند، حاکی از این بود که امسال رویکردهای جدیدی را دنبال کنیم؛ یکی از این رویکردهای تازه، استفاده از فناوری رباتیک بود که در این دوره برای اولین بار اتفاق میافتد.
وی افزود: خوشبختانه تیم اجرایی پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی تیمی جوان و پرانرژی است و رویکرد ما در واگذاری امور به بخشهای خصوصی این است که این بخشها «جوان» و «دانشبنیان» باشند و برنامههای متفاوتی را داشته باشند.
شفاپور در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح بخشهای مختلف پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی پرداخت و گفت: رویداد امسال در سه بخش رقابتی، نمایش آثار برگزیده و بخش جنبی و هنری برگزار میشود؛ بخش رقابتی برایمان بخش بسیار مهم و بستری است برای اینکه طراحانمان به این نتیجه برسند که بهترین آثارشان را ارائه دهند.
وی یادآور شد: همه برنامههای رویداد پنجم در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد و امیدواریم شرایط کشور به سمتی حرکت کند که کار ما مثل نمایشگاه عفاف و حجاب تعطیل نشود؛ البته اگر احیاناٌ چنین اتفاقی هم رخ دهد، آمادگی این را خواهیم داشت که به صورت مجازی در خدمت مخاطبان و علاقهمندان پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی باشیم.
وی در ادامه به اهداف کارگروه ساماندهی مد و لباس در برگزاری پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی اشاره کرد و افزود: برگزاری نمایشگاه مد و لباس عاشورایی در راستای شرح وظایف ابلاغ شده به کارگروه صورت میگیرد؛ امسال طبق نظر شورای سیاستگذاری کارگروه، برنامههایمان را تدوین و پیشبینی کردیم که یکی از این برنامهها برگزاری رویداد مد و لباس عاشورایی بود؛ یکی از وظایف اصلی ما ساماندهی فرهنگ پوشش و تقویت الگوهای ایرانی-اسلامی است؛ تلاشمان این است که در این حوزه به سمت استانداردسازی امور پیش برویم؛ از طرف دیگر برگزاری رویدادهایی از این دست میتواند باعث کاهش موازی کاریهای احتمالی در این فضا شود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور تصریح کرد: درب کارگروه ساماندهی مد و لباس به روی همه گروهها، طراحان و فعالان حوزه مد و لباس کشور باز است؛ ما فضا را برای حضور تمامی فعالان حوزه مد و لباس، مشروط بر اینکه در چارچوب قانون فعالیت کنند، باز کردهایم.
شفاپور بیان کرد: ما میتوانستیم این رویداد را خودمان بدون حضور بخش خصوصی برگزار کنیم اما از آنجا که رویکردمان خصوصیسازی است، تصمیم گرفتیم به دیگران اجازه دهیم که به میدان بیایند و خودشان را نشان دهند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه مجموعههای مشارکتکننده در برگزاری پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی با چه مبنا و شاخصهایی انتخاب شدهاند، گفت: انتخاب مجموعهها مطلقاً بر اساس سلایق شخصی نیست؛ چراکه ما در حوزه مد و لباس هیچ آشنایی قبلی با گروهها نداریم و همه مجموعهها را براساس چارچوب و موازین استاندارد ازپیش تعیین شده ارزیابی میکنیم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر طرح استانداردسازی مجموعههای فعال در حوزه مد و لباس را آغاز کردهایم و در حال رصد فعالیت مؤسسات فعال در این حوزهایم تا برای واگذاری رویدادهای آتی حوزه مد و لباس، با آگاهی و ابتکار عمل بیشتری اقدام کنیم.
شفاپور تأکید کرد: مزونهای غیرقانونی و بدون مجوز با دستور اماکن پلمپ خواهند شد؛ چراکه فعالیتهایشان در چارچوب کاری ما نیست و با فعالیتهای خارج از چارچوبشان، کارگروه را بدنام میکنند.
در بخش دیگری از این نشست، محمدرضا عزیزی؛ دبیر هنری پنجمین رویداد و نمایشگاه لباس عاشورایی درباره بخش تازه رباتیک گفت: رباتیک نوعی از پرفورمنس است که قرار است به عنوان یک بخش جانبی در کنار رویداد باشد؛ این اتفاق گامی در راستای فرهنگسازی است و به انتشار مضاعف اخبار رویداد در فضای مجازی منجر خواهد شد.
وی بیان کرد: از نگاه ما عاشورا یک موضوع بینالمللی و آزادیخواهانه است و دغدغه اصلی ما این است که اکثریت افراد بتوانند در آن مشارکت داشته باشند.
در پایان از پوستر پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی رونمایی شد؛ این پوستر توسط محمدحسن توانگر طراحی شده است.
پنجمین رویداد و نمایشگاه مد و لباس عاشورایی از 26 تا 30 مرداد ماه 1399 در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
انتهای پیام/