به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیگیری راه اندازی سامانه توزیع تراکتور و کمباین امروز در برنامه میز اقتصاد با حضور مهمانان بحث و بررسی شد .
مجری: آقای اصغری آخرین تغییرات بعد از آخرین برنامه ای که داشتیم دو ماه گذشته در خصوص عرضه تراکتور و کمباین به چه ترتیب است؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: از برنامه قبلی که خدمت شما بودیم دو موضوع عمده را باید پیگیری می کردیم یکی بحث ساماندهی وضعیت توزیع تراکتور و کمباین بعنوان دو ماشین پرتقاضا در بخش کشاورزی که همانطور که گفتم دستور کار وزارتخانه داشتن یک مدل توزیع و سامانه ای که در آن امکان ردیابی تقاضای کشاورز از زمان ثبت تا انتها وجود داشته باشد این سامانه مسائل فنی اش انجام شد در اختیار مرکز امار و فناوری وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و با توجه به اینکه ما هفته ای سه روز راجع به این سامانه مسائل فنی را پیگیری می کنیم به زودی بعنوان یک سامانه آزمایشی رونمایی خواهد شد تا مشکلاتش مرتفع شود و امیدواریم که مرحله بعدی ثبت نام تسهیلاتی تراکتور در این سامانه برای کشاورزیان انجام شود که ما دقیقا بتوانیم مدیریت توزیع را براساس نیاز بهره برداران انجام دهیم.
مجری: مرحله بعدی ثبت ها را می فرمائید براساس این سامانه است.
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: امیدواریم این اتفاق بیفتد اما بصورت جدی از کارهایی است که هر روز داریم برایش پیگیری می کنیم .
مجری: جزئیات سامانه را بفرمایید که به چه ترتیب است؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : در این سامانه قرار است که شاخصه های مهمی برای تخصیص تراکتور به یک نفر مدنظر باشد اینکه واقعا تولید کننده بخش کشاورزی است یا نه ، من مکانیزاسیون را به مفهوم عام در نظر می گیرم، زارع ما با باغدار ما با دامدار ما هیچ تفاوتی در تولید ندارد. هر بهره برداری که در هر کدام از این بخش ها فعالیت کند، به خاطر آن فعالیتش قرار است امتیازی بگیرد داشتن مدارک و مستنداتی مانند گواهینامه تراکتور، دوره های آموزشی، مثل فعالیت خدماتی برای بقیه کشاورزان که واقعا مهم است حتی گزینه هایی مانند ایثارگری در امتیازی که قرار است یک نفر بهره بردار کسب کند لحاظ شده این باعث می شود که ما یک طبقه بندی اولیه از بهره بردارانمان داشته باشیم بعد از آن کد رهگیری در اختیار بهره بردار وام و متقاضی قرار می گیرد این کدرهگیری خاصیتش این است در فرمایشات بهره برداران عزیز بود که گاها ممکن است یک تا سه سال در صف بمانند، هدف ما این است که تا وقتی نفر قبلی تراکتور خودش را دریافت نکرده آدم جدیدی وارد این اگر قرار است بشود در انتهای صف قرار بگیرد و این سامانه این کار را انجام خواهد داد، برای شرکت های خدمات مکانیزاسیون بعنوان یک بازوی قوی امتیازات ویژه داریم در نظر می گیریم که آنها بتوانند با دریافت ماشین آلات خدمات را به طیف گسترده تری از کشاورزان ارائه دهند.
مجری: در واقع همه کار سامانه ای انجام می شود.
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : تمام استعلام هایی که قرار است انجام بگیرد از استعلام مشخصات فردی، از استعلام سطح زمینی که در سامانه پهنه بندی ما است، استعلام مدرک تحصیلی همه قرار است از سامانه انجام بگیرد.
مجری: اهلیت سنجی چگونه انجام می شود؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : براساس امتیازی که بهره برداران ما کسب می کنند
. مجری: امتیاز چگونه کسب می شود؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: هر چقدر شما مستندات بیشتری برای آب، زمین ، کشت و کار ، دامداری ، باغداری ، گواهینامه تراکتور، خدمات برای مردم ارائه دهید شما امتیاز بیشتری دارید و می توانید در رتبه بالاتری برای دریافت تراکتور باشید.
مجری: چه کسی مستندات را تائید می کند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: همه از طریق سامانه است.
مجری: نظارت بر سامانه به چه صورت است؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : نظارت بر سامانه در مراحل اولیه به عهده سازمان های جهاد کشاورزی ودر سطح عالی بر عهده مرکز مکانیزاسیون خواهد بود؟
مجری: نظارت برونی برای این سامانه نیست؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : سامانه به قدری شفاف طراحی شده که هرکسی براساس کدرهگیری که دریافت می کند می تواند بداند چند نفر جلویش هستند و چند نفر مانده تا تراکتور خودش را دریافت کند. اینجا امضای طلایی نیست و برای همین است که تاکید کردم قرار است همه تائیدها از سامانه های جامع کشور دریافت شود وقرار نیست به کسی اجازه دهیم که تائید کند مدرک تحصیلی وجود دارد یا خیر ، گواهینامه تراکتور وجود دارد یا نه همه اینها قرار است سامانه ای انجام شود تا کمترین دخالت در تائید توسط افراد وجود داشته باشد.
مجری: دوره بعدی ثبت نام برای تراکتور کی است؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : یک پیش فروشی را برای فصل پاییز انجام دادند احتمالا در فصل زمستان مرحله بعدی است. ما برای دومین درخواستی که وجود داشت پیگیری مجدد راه اندازی اعتبارات مکانیزاسیون بصورت عام باز هم تراکتور بخشی است ما برای بقیه بخش ها هم نیاز به تسهیلات داریم که این هم جلسات ویژه ای ، آخرین جلسه ما شنبه با حضور هیات مدیره و مدیرعامل محترم بانک کشاورزی برگزار شد و این قول را به ما دادند که بتوانند در اسرع وقت نسبت به راه اندازی مجدد این خط اقدام کنند. گزارشی که من گرفتم در همین بازه زمانی هم نزدیک 500 میلیارد تومان پرداخت تسهیلات در بخش های مختلف در استان های مختلف انجام دادند.
مجری: زمان به شما اعلام نکردند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: نه زمانی را اعلام نکردند .
مجری: آقای نامی شنیدید آن چیزی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد برای عرضه تراکتور، شما یکی از منتقدان شکل عرضه قبلی هستید، الان فکر می کنید این شکل جدید بتواند آن امضاهای طلایی را حذف کند و بتواند نیازهای کشاورز را برطرف کند و این صفها را از بین ببرد؟
حمیدرضا نامی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین الات کشاورزی : در ارتباط با اصلاحاتی که در حوزه مرکز توسعه مکانیزاسیون توسط سرپرست محترم در حال اجرا است ، خیلی زود است که قضاوت کنیم بگوییم که الان به اجرا رسیده ، نتایجش چیست ولی اینکه حرکت به سمت اصلاحات دارد انجام می شود ارزشمند است و اینکه دارد توجه به ایجاد فرصت های یکسان برای تمام افراد انجام می شود بسیار ارزشمند است ، ما هم مثل حضرتعالی و بقیه کشاورزان، صنعتگران منتظر می مانیم که انشاالله این سامانه را رونمایی اجرایی هم داشته باشند و واقعا اولین تراکتور از طریق این سامانه توزیع شود، یک نکته کوچکی لازم به توضیح است، محور ما همه اش تراکتور است، موضوع صرف تراکتور نیست ، تراکتور به همراه خودش حوزه ادوات کشاورزی را هم راه اندازی می کند و اصرار ما برای اینکه این فروش، فروش سالمی باشد و به دست کشاورز برسد این است که در کنار آن این فرصت برای تهیه بقیه ملزومات مزرعه برای کشاورزان هم فراهم شود.
مجری: در گزارش داشتیم که شما از امضای طلایی صحبت می کردید، فکر می کنید الان با این سامانه امضای طلایی برطرف می شود؟
حمیدرضا نامی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین الات کشاورزی : براساس توضیحاتی که آقای مهندس فرمودند و برنامه ای که اعلام کردند حداقل در سطوح اجرایی شهرستان ها به نظر می رسد که این امضاهای طلایی کمرنگ تر شود ولی در کلان قضیه چون ما موضوعی را به اسم سهمیه بندی استانی داریم واین تحت تاثیر خیلی از مسائل از جمله مسائل تخصصی و بحث های اطلاعات و آمایش سرزمینی است و بخشی هم برمی گردد به اینکه حالا وکلای مجلس روی وزارتخانه فشار آورند و سهمیه ها را تاثیرگذار باشند یا هرجای دیگر که بتواند اثرگذار باشد.
مجری: این فشارها می شود برطرف شود آقای اصغری؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی: در دوره ای که من فعالیت می کنم فشاری به من به شخصه وارد نشده و سعی ما براین بوده که بتوانیم واضح و روشن فعالیت کنیم. شما وقتی که یک ساختار برای اجرای فعالیتی تعریف می کنید یک فرآیند تعریف می کنید مهمترین اتفاقی که می افتد این است که اعمال سلیقه را کم می کنید و می آیید شفاف خیلی از مسائل را بیان می کنید، قطعا این سامانه هم که راه اندازی شود حتما مشکلاتی در بینش وجود خواهد داشت ولی واقعیت امر این است که ما وقتی نگاهمان به سمت جلو است سعی می کنیم مشکلات را برطرف کنیم، هیچ سامانه ای خودش به تنهایی کار نخواهد کرد، نیروی انسانی باید این سامانه را پیش ببرد و تمام تلاش ما این بوده که اعمال سلیقه در تخصیص تراکتور یا کمباین به حداقل خودش کاهش یابد.
مجری: قرار بود کسانی که تراکتور دریافت می کنند اسمشان هم برای شفافیت منتشر شود این سامانه این امکان را فراهم می کند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : یکی از چیزهایی که در این سامانه دیده شده این است که افرادی که تقاضای جدید می دهند در سالهای اخیرش دریافت تراکتور نداشته باشند، این اطلاعات کاملا در اختیار شرکت تراکتورسازی است و با ما هم وارد تعامل شدند .
مجری: عموم مردم هم می توانند ببینند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : بله وقتی شما کدملی تان را وارد می کنید آنجا از سامانه تراکتورسازی اخذ اطلاعات می شود که سال گذشته دریافت تراکتور داشتید یا خیر و وقتی شما در مراحل اولیه تائید نمی شوید اصلا تقاضایی ثبت نمی شود و به شما پیام می دهد شما تراکتور را دریافت کردید.
مجری: یک نفر با چند کدملی نمی تواند بیاید وارد شود و چند تراکتور دریافت کند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : این از نکاتی است که ما باید سامانه را زیر بار اجرا ببریم و یواش یواش ببینیم چه مشکلاتی دارد، ممکن است یک نفر به اسم شخص دیگری بخواهد وارد شود ولی بعد برای ارائه مستنداتی مربوط به زمین ، آنجا با مشکل مواجه می شود، ممکن است یک نفر با کدملی دیگری وارد شود ولی گواهینامه را می خواهد چکار کند و خدمات را می خواهد چه کند؟
مجری: آقای قربانیان مدیر بازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز سلام ، شما چطور می بینید این تغییرات ایجاد شده را؟
قربانیان مدیر بازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : از زمانی که این برنامه انجام شد و جای تشکر دارد از پیگیری هایی که جنابعالی و همکارانتان انجام دادید جلسات متعددی(ارتباط قطع شد)
مجری: آقای اصغری الان مشخص است که متقاضی برای دریافت تراکتور چقدر است و این صفی که در این سالها تشکیل شده چند نفر هستند؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : این یک عدد شناور است با تعداد تراکتوری که تحویل می شود تعدادشان کم می شود و با ثبت نام جدیدشان تعدادشان زیاد می شود اجازه دهید این نکته را آقای قربانیان دقیق ولی در سامانه دوستان دقیقا مشخص است که چند نفر ثبت نام کردند.
مجری: یکی از فاکتورهایی که می شود برای برنامه ریزی از آن استفاده کرد این است که بدانیم الان چند نفر در صف قرار دارند. موضوع دیگری که وجود داشت بحث اعتبارات بود یعنی الان این سامانه ای که برقرار می شود چطور متصل است به آن اعتباراتی که باید پرداخت شود به کشاورزان؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : این سامانه فقط برای اعتبارات تسهیلاتی ما کار خواهد کرد شرکت تراکتورسازی یا هر تولید کننده دیگری فروش نقدی خودش را از سایر منابع انجام داد . من دفعه قبل هم عرض کردم آقای نامی هم گفتند ما مجبوریم براساس وظایف استان ها در سندهای مکانیزاسیونشان برشی از امکانات برایشان تهیه کنیم.
مجری: بحث اعتبارات هنوز همچنان مشکلش وجود دارد؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : فعلا تسهیلاتی از طریق بانک کشاورزی به صورت گسترده در اختیار ما قرار نگرفته ولی آخرین آماری که گرفتم سال 1400 نزدیک 500 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ادوات در قالب خط مکانیزاسیون پرداخت شد.
مجری: از همان موقع تا الان هم تسهیلاتی پرداخت نشده براساس اطلاعاتی که داریم صحبت کنیم با آقای محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی، سلام ، ما دفعه قبل که با شما صحبت کردیم مشکل اعتباری وجود داشت برای پرداخت به کشاورزان در راستای خرید تراکتور، این مشکلات برطرف شده ؟ فرموده بودید با توجه به اینکه فصل پاییز آغاز می شود و اعتبارات برای آغاز فصل کشت دیگر پرداخت می شود به کشاورزان و تمام می شود، می شود بخش باقی مانده را دیگر سوق داد به سمت مکانیزاسیون، الان این اتفاق افتاده؟ شرایط به چه صورت است؟
محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی : ما ناترازی مان را همچنان داریم یک درخواست خط اعتباری هم داشتیم چون هر موقع از خط اعتباری صحبت می شود کلیه عزیزان تصور می کنند پولی بصورت منبع در اختیار بانک گذاشته می شود و بانک وظیفه دارد این را تزریق کند گرچه وظیفه ما با توجه به رسالتمان برای بخش کشاورزی است، آن ناترازی همچنان وجود دارد منتها ما چند مشکل داشتیم ، یکی یک بخشنامه ای بود که در سنوات قبل بود در خصوص معرفی ها و یک دو تا بحث هم با خود شرکت تراکتورسازی داشتیم خوشبختانه جلسه ای روز شنبه داشتیم خدمت مدیرعامل محترم تراکتور سازی با مدیرعامل محترم بانک و اعضای هیات مدیره در خصوص بحث پیش خریدها چون غیر از بحث خریدی که ما باید تسهیلاتش را پرداخت کنیم بحث پیش خریدها هم در سنوات قبل مورد اعتراض یک سری دیگر از تولیدکننده ها قرار گرفته بود که چرا پیش خرید می شود ؟ چندین ماه با تاخیر این واگذاری ها به کشاورزان صورت می گیرد و یک قسمتی از سود متضررش کشاورزها می شوند آنجا بحث کردیم مدت را کاهش دادیم و قرار بر این شد که ما تراکتورسازی و مرکز توسعه مکانیزاسیون اصلاحاتی در بحث پیش خریدها داشته باشیم و مدتش را کوتاه تر کنیم انشاالله سامانه هم که شروع کند به معرفی کردن، ما هم در حد توانمان در خدمت بخش مکانیزاسیون هستیم ضمن اینکه در همین مدت مشکل کمباین سازی را سوای بحث تراکتور است ولی مرتبط به برداشت است به نوعی حل و فصل شده و پرداخت ها در آن بخش هم دارد انجام می شود برای خرید کمباین.
مجری: با این صحبتها که فرمودید در فصل جدید و با راه اندازی سامانه می فرمائید اعتبارات بانکی کشاورزی هم به کشاورزان تخصیص پیدا میکند.
محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی : بله خط اعتباری هم درخواست داشتیم که حالا با توجه به ناترازی و بحث خلق پول و اینها مورد موافقت قرار نگرفت.
مجری: خط اعتباری که مورد موافقت قرارنگرفت همان 5 هزار میلیارد تومان نیست که باید پرداخت می شد؟
محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی : ما 3 هزار میلیارد تومان درخواست داشتیم که بله آن 5 هزار میلیارد تومان ببینید خط اعتباری آن امتیازی است که بانک مرکزی به ما می دهد به خاطر اینکه سوای بحث منابع ومصارفمان بتوانیم کمک بگیریم و قرض می کنیم، ما امسال چندین بحث را داشتیم که وارد نمی شوم بحث حذف ارز ترجیحی و خرید گندم و چندبرابر شدن نیاز کشاورزان یک مقدار تراز منابع و مصارف ما بهم خورد آن 5 هزار میلیارد که سال گذشته هم خدمت شما عرض کردم 3200 تا از آن پرداخت شد تماما از محل منابع داخلی بود آن موقع ما ناترازی را نداشتیم و تماما پرداخت می کردیم الان هم اگر آن ناترازی نبود و مشکل منابع و مصارف کمافی السابق همان روش ادامه داشت ، یک سلسله اتفاقات افتاد یکی تصمیمی بود که دولت گرفت برای حذف ارز ترجیحی ما وارد شدیم و تسهیلاتی را با یارانه پرداخت کردیم حجم بسیار بالایی بود و یک مقدار منابع و مصارف ما را متاثر کرد و باعث شد در بعضی از بخش ها یک مقدار سرعت ما کندتر شود.
مجری: الان جمع بندی صحبت شما این است که در فصل جدید که آقای اصغری هم فرمودند و با راه اندازی سامانه، منابع شما هم به کشاورزان اختصاص پیدا خواهد کرد برای اینکه بیایند از تراکتورسازی تراکتور بخرند.
محمدرضا پویافرد معاون اعتباری بانک کشاورزی : حالا تراکتورسازی و جناب آقای نامی هم فرمودند ما بحث مکانیزاسیون را بصورت عام داریم صرفا تراکتورسازی نیست.
مجری: چون این صفها مربوط به تراکتور است از این منظر عرض می کنم. ممنون آقای پویافرد.
مجری: ارتباط برقرار شد با آقای قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز، لطفا به صحبتهایتان ادامه دهید.
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : همانطوری که اشاره فرمودید از زمانی که این برنامه انجام شد یک سری جلسات و هماهنگی هایی خوشبختانه که جا دارد از زحمات شما تشکر کنم یک سری پیگیری هایی انجام شد از جمله جلسه ای در کمیسیون کشاورزی مجلس توسط آقای دکتر عسگری برگزار شد با ذینفعان قضیه ، آنجا بررسی های لازم انجام شد و یک سری مصوباتی هم تعیین شد متاسفانه علیرغم اینکه اینها بصورت فورس ماژور تعیین شده بودند و زمان خیلی کوتاه در حدود یک هفته ای تعیین شده بود متاسفانه هیچ یک از مصوبات تا به حال اجرایی نشده از جمله مسائلی که خیلی رویش تاکید شد و قرار شد انجام شود یکی بحث تسهیلات بود، همانطور که رییس سابق قبلی مرکز توسعه مکانیزاسیون مبلغ 5 هزار میلیارد تومانی را اعلام کرده بود برای اعتبارات بخش مکانیزاسیون ، متاسفانه تا به حال هیچ گونه تسهیلاتی پرداخت نشده از مهرماه سال گذشته تا به حال تسهیلات پرداختی در حد صفر بوده است.
مجری:آقای پویافرد گفتند با راه اندازی سامانه ، تسهیلات روانه خواهد شد به سمت کشاورزان برای خرید تراکتور
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : انشاالله . ولی آن چیزی که در ارتباط با شرکت تراکتورسازی ایران است با تصمیم جسورانه ای که مدیرعامل محترم شرکت گرفتند در افزایش تولید که حدود 35 هزار دستگاه بصورت تجمیعی و 30400 دستگاه برای فروش داخلی، این برنامه طوری برنامه ریزی شده و تمامی اقدامات پشت بند این انجام شده که خوشبختانه تا به حال نسبت به سال قبل در حدود 40 درصد افزایش تولید داشتیم.
مجری: این که گفتید فروش نقدی است از طریق سامانه خودتان.
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : بله سامانه ما الان حدود 70 هزار متقاضی آنجا ثبت نام کردند از زمانی که فروش را شروع کردیم در حدود 25 هزار متقاضی را بصورت مستقیم جواب دادیم ولی از برنامه امسال 30400 دستگاه حدود 18 هزار و 500 دستگاه فروش انجام شده ، از برنامه مان در حدود 12 هزار دستگاه باقی مانده و طبق قولی که در کمیسیون کشاورزی هم دادیم ما حاضریم حتی اگر نیاز بیشتر از این هم باشد شرکت تراکتورسازی این توان و ظرفیت را دارد به همه نیازهای داخلی و حتی فرصت های صادراتی که برایش ایجاد شد به همه اینها جوابگو باشد و مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
مجری: سالیانه چند دستگاه می توانید تولید کنید؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : برنامه ما 30 هزا رو چهارصد دستگاه است برای فروش داخل.
مجری: آقای نامی الان نیاز داخل سالانه چقدر است؟
حمیدرضا نامی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین الات کشاورزی : نیاز واقعی داخل بر مبنای برنامه توسعه دوازده ساله مکانیزاسیون 11 هزار راس انوا ع تراکتور با شرط 2 هزار دستگاه جایگزینی تراکتورهای فرسوده است این چیزی بوده که در سال 92 رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وقت این طرح را بعنوان طرح جامع گذاشته، بر مبنای آن 11 هزارتا الان ما مازاد تولید داریم. به نظر می رسد 18 هزار تا عددی منطقی باشد.
مجری: آقای قربانیان الان درخواستی به سمت شما آمده که بخواهید تولید را افزایش دهید؟ چون می فرمائید از این هم بیشتر می توانید تولید کنید.
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : واقعیت این است کهه تقاضا افزایش پیدا کرده است نمی توانیم این قضیه را کتمان کنیم افزایش تقاضا داریم.مجری: تخمین شما برای تقاضا چقدر است؟آقای قربانیان: تخمین ما برای تقاضا این است که ما به اکثر تقاضاهای نقدی جواب دادیم ، در حدود 25 هزار نفر صرفا متقاضی تراکتور به شیوه تسهیلاتی بانک کشاورزی هستند .
مجری: تقاضای واقعی را می پرسم سالانه تخمینتان چقدر است؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : حدود 18 هزار دستگاه است و عملکرد قبلی ما هم نشان می دهد حدود 15 الی 16 هزار دستگاه عملکرد قبلی ما بوده در سنوات گذشته ولی در زمانی که از سال 98 به بعد مخصوصا به خاطر افزایش هزینه مکانیزاسیون ومسائل دیگر هم دخیل بودند همه اینها باعث شده که صفی ایجاد شود.
مجری: سقف تولید شما در نهایت چقدر می تواند باشد؟آقای قربانیان: برنامه کلی ما 30 هزار و 400 دستگاه برای فروش داخلی است از این میزان 18 هزار و 400 دستگاه را جواب دادیم.مجری: اگر الان به شما بگویند تولید را افزایش دهید تا چقدر می توانید افزایش دهید؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : چون 12 هزار دستگاه از برنامه ما مانده ، در کمیسیون کشاورزی این قول را دادیم اگر تا 18 هزار دستگاه تا 20 هزار دستگاه هم موردنیاز باشد تا پایان سال این توان و ظرفیت در شرکت تراکتور سازی ایران است تا به همه نیازها جواب دهیم .
مجری: کامل اگر بخواهید ظرفیت را استفاده کنید در یکسال چقدر تراکتور می توانید تولید کنید؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : برای فروش داخلی 30 هزار و 400 دستگاه
مجری: این سقف است؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز : بله این سقف است ولی در صورت نیاز باز هم قابل افزایش است .
مجری: تا چقدر قابل افزایش است؟
قربانیان مدیربازاریابی و فروش گروه تراکتور سازی تبریز :در حدود 5 هزار دستگاه هم می توانیم به آن اضافه کنیم.
مجری: ممنون آقای قربانیان.
آقای اصغری با این اعداد و ارقام که داده شد و فروش هم با سامانه آغاز شود این صفی هم که ایجاد شده و حدود 50 هزار نفر هم گفته می شود در این صف هستند تا کی می شود جمع شود؟
حسین اصغری سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی : وقتی این سامانه شکل بگیرد خیلی از این تقاضاها پالایش خواهد شد چون قرار است به آدم هایی تراکتور دهیم که قبلا نگرفتند. با این شرایطی که برای تولید دارند می گویند، ما اگر 50 هزار نفر هم در صف داشته باشیم و سالی 25 هزار تا هم تراکتور تولید شود می توانیم طی دوسال همه تقاضاها را هم پوشش دهیم قطعا تقاضاهای جدید هم خواهد آمد. ولی فکر می کنم با راه افتادن و این افزایش ظرفیتی که دوستان در تراکتور سازی دارند باعث این خواهد شد که صف به محض تامین مالی به راحتی مدیریت شود و پوشش داده شود.مجری: آقای نامی صحبت های پایانی شما را هم بشنویم.
حمیدرضا نامی رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین الات کشاورزی : من آرزو می کنم که به هرحال اصلاحاتی که دارند انجام می دهند در بعد اجرایی نتایج خوبی داشته باشد، موضوع سر 5 هزار میلیارد تومانی است که معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی در سال 1400 اعلام کردند برای 1401 قرار است به کشاورزان تسهیلات پرداخت شود برمبنای 5 هزار میلیارد تومان، صنایع کشور تولید انجام دادند و هدایت سرمایه گذاری انجام دادند و محصولات خودشان را توسعه دادند کشاورزان منتظر خرید از محل این 5 هزار میلیارد تومان هستند ولی شش ماه است در سال 1401خوابیده است و عددی توزیع نشده امیدواریم یک بخشی اش را حداقل در شش ماه دوم دهند اما یک واقعیت را دارد نمود می دهد از مهرماه سال گذشته تا امروز یکسال است بخش خصوصی چه کشاورز و چه صنعتگر بدون اعتبارات دولتی چرخه اش را گردانده و این نشان می دهد اگر در این گردش کار وزارت جهاد واقعا نتوانسته آن اعداد و ارقام را تزریق کند پس بدون نیاز این جریان قابیت اتکا دارد این را آزادسازی کنند، وقتی امتیاز خاصی قرار نیست وزارتخانه دهد حداقل مقداری فضا را باز کند خودشان دخالت داشته باشند 5 هزار میلیارد تومان برای سال 97 مناسب بوده به نرخ امروز و به نرخ کالا بیش از 12 هزار میلیارد تومان منابع لازم است.
مجری: ممنون از همه میهمانان و بینندگان.