شمار اندک پناهجویان پذیرفته شده در انگلیس

صدا و سیما پنج شنبه 05 آبان 1401 - 13:51
بر اساس آمار فقط درخواست ۱۵۸۷ نفر از پناهجويان در انگليس پذیرفته شده است ، که اين تعداد کمترین ميزان پذیرش پناهجو میان کشور‌های اروپایی در سال ۲۰۲۱ است.

شمار اندک پناهجویان پذیرفته شده در انگلیسبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  دولت انگلیس از ۴۸ هزار ۵۴۱ پناهجویی که سال گذشته میلادی با ورود به این کشور درخواست پناهندگی ارائه کردند فقط درخواست ۱۵۸۷ نفرشان را پذیرفته که کمترین میزان پذیرش پناهجو میان کشور‌های اروپایی در سال ۲۰۲۱ است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس گزارش‌های وزارت کشور انگلیس پارسال بیش از ۴۸ هزار پناهجو با ورود غیر قانونی به انگلیس درخواست پناهندگی دادند که ایرانیان با بیش از ۹ هزار و هشتصد نفر بیشتر از اتباع دیگر کشور‌ها در این سال بودند، اما ۷۶ درصد پناهجویانی که به درخواست پناهندگی شان در انگلیس پاسخ مثبت داده شده سوریه‌ای اعلام شده اند، بعد پناهجویان کشور عراق با ۸ درصد، سپس سودان با سه درصد و بقیه کشور‌ها کمتر از این میزان بود.
این در حالی است که بنا براعلام وزارت کشور انگلیس از سال ۲۰۱۶ تاکنون ایرانیان بیشترین درخواست پناهندگی را به این کشور ارایه کردند، اما به کمتر از سه درصد درخواستهایشان پاسخ مثبت داده شده است.
به همین علت شماری از پناهجویان از جمله ایرانیان برای رهایی از شرایط نا بسامان اردوگاه‌های و مراکز نگهداری پناهجویان از این مراکز می‌گریزند و برخی نیز با وعده‌های دادن کار افراد این مراکز را ترک می‌کنند و ناپدید می‌شوند.
افراد و گروه‌هایی هم در کمین این افرادند تا با جذب انان به ویژه افراد دارای مهارت، با دستمزد بسیار نازل از انان سوء استفاده کنند که به این افراد، برده داران نوین می‌گویند. کودکان و نوجوانان نیز با نیات و انگیزه‌های مختلف از جمله توصیه افراد فامیل یا آشنایانشان که در این کشوراقامت دارند از این مراکز فرار می‌کنند یا فراری داده می‌شوند تا زمان کسب شرایط دریافت مجوز اقامت رسمی به زندگی مخفیانه بپردازند.
آمار‌ها نشان می‌دهد بسیاری از کودکان و نوجوانانی که به عنوان پناهجو به انگلیس می‌آیند یا آورده می‌شوند در اردوگاه‌ها یا پادگان‌های متروک ارتش نگهداری و پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی از این کشور اخراج می‌شوند. گروه‌هایی نیز با نیات مختلف در صدد جذب این افرادند تا انان را وسیله پیشبرد اهداف و نیاتشان کنند که می‌تواند هدف انواع سوء استفاده‌ها قرار گیرد.
به تازگی در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان مجلس، تام پرسگلاو (Tom Pursglove)، معاون مهاجرت وزیر کشور در ۱۹ اکتبر سال جاری میلادی اعلام کرد ۲۲۲ نفز از پناهجویان ۱۵ تا ۱۷ ساله از مراکز مراقبتی وزارت کشور خارج شده اند که او فقط اطلاعات ۱۴۲ کودک ۱۵ تا ۱۷ ساله را می‌تواند ارائه دهد. به گفته معاون وزیر کشور انگلیس، ۳۹ کودک دستکم یکصد روز است که از این مراکز خارج شده اند و ۴ کودک هم ۳۳۰ تا ۳۳۹ روز است که بازنگشته اند.
به گفته تام پرسگلاو، ۱۷ کودک از همان نخستین روز تحویل داده شدن به مراکز مراقبتی و ۱۶ کودک نیز پس از ۷ روز نخست، ناپدید شده اند. براساس قانون مصوب سال ۱۹۸۹ میلادی، مسوولیت کودکانی که بدون والدین در انگلیس باشند، از جمله کودکان پناهنده، با شهرداری‌ها و دولت‌های محلی است، اما از تابستان پارسال، در پی فشار‌ها درباره نظام مراقبت از کودکان، دولت ناچار شد تا کودکان تنها را در هتل‌هایی در مناطق جنوب شرق انگلیس جای دهد.
سخنگوی دولت انگلیس می‌گوید ورود غیرقانونی پناهجویان از طریق ابراه میان انگلیس و فرانسه موسوم به کانال مانش، فشار‌ها بر نظام مراقبتی را افزایش داده و دولت ناچار است به کودکانی که تنها وارد انگلیس می‌شوند، سرپناه موقت بدهد تا بتواند مسکن مناسب برای آنان فراهم سازد. به گفته این سخنگو، دولت به هر شهرداری که به یک کودک پناهجوی تنها مسکن بدهد و از وی مراقبت کند، ماهانه ۶ هزار پوند کمک مالی می‌کند. وی افزوده است وزارت کشور با کمک پلیس و شهرداری‌های محلی، در پی یافتن کودکان ناپدید شده است تا از سلامت آنان آگاه شود.
سخنگوی انجمن دولت محلی (the Local Government Association) در انگلیس گفت شمار کودکانی که در مراکز مراقبتی این کشور نگهداری می‌شوند به بیش از ۸۰ هزار نفر رسیده که در ۵ سال اخیر، ۲۵ درصد بر هزینه‌های نگهداری آنان افزوده شده است.
نهاد‌های مدنی حامی پناهجویان بار‌ها از رویکرد دولت انگلیس در قبال پناهجویان انتقاد کرده اند که هنگام اعزام نخستین گروه از پناهجویان به کشور افریقایی روندا در زمان تصدی پریتی پتل در وزارت کشور انگلیس در دولت جانسون به اوج رسید که با پیگیری‌های گسترده و شکایات انجام شده، و حکم دادگاه حقوق بشری اروپا که انگلیس عضو ان است و پذیرفته که احکام ان را اجرا کند، فعلا متوقف شد، اما دولت جدید انگلیس به ریاست ریشی سوناک نیز بر ادامه همان راه اصرار دارد.
در حالی انگلیس، ششمین اقتصاد بزرگ جهان سخت گیرانه‌ترین رویکرد پذیرش پناهجویان را در پیش گرفته که بر اساس گزارش نهاد‌های بین المللی، کشور آلمان با ۱۲۷ هزار نفر بیشترین پناهجویان را در سال ۲۰۲۱ پذیرفته است در این جدول بعد کشور فرانسه با بیش از ۹۶ هزار نفر، سپس اسپانیا و بعد انگلیس قرار دارد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.