با شروع فصل پاییز و زمستان احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش می یابد. بنابراین ما قصد داریم چند غذای پلویی برای سرماخوردگی و مواد غذایی مناسب برای درمان این بیماری را به شما معرفی کنیم. تا پایان این مقاله از پارس نیوز همراه ما باشید.
مرغ: یک کیلوبرنج:3 پیمانهپیاز: یک عددسیر: 3 حبهرب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوریگوجه فرنگی: 2 عددهویج: 2 عددکشمش: یک چهارم پیمانهجوز هندی: یکچهارم قاشق چای خوریپودر تخم گشنیز: یکچهارم قاشق چایخوریخلال بادام: یکچهارم پیمانهنمک و فلفل: به میزان لازمزعفران: یکدوم قاشق چایخوریپودر هل: یکدوم قاشق چایخوریزیره: یک دوم قاشق چایخوریدارچین: یکدوم قاشق چایخوریگرد لیمو: یک قاشق غذاخوریآب جوش: 2 لیوان
برای تهیه این غذای پلویی برای سرماخوردگی پیش از هر چیز پیاز را ساطوری کرده و با کره درون قابلمه تف دهید. پس از آنکه پیاز اندکی رنگ گرفت و نرم شد، سیرها را ساطوری کرده و به آن اضافه کنید. سپس مرغهای تکه تکه شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید 5 تا 6 دقیقه درون مخلوط پیاز، سیر و کره تف بخورد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
سپس برای آماده کردن مایه غذا، گوجهفرنگیها را آماده کنید. ابتدا آنها را درون یک کاسه آب جوش قرار دهید تا بتوانید به راحتی پوست گوجهها را جدا کنید. سپس گوجه را با گوشتکوب له کنید و آن را با هویج رنده شده، جوز هندی، زیره، پودر تخم گشنیز مخلوط و به مخلوط مرغ اضافه کنید.
آن را روی حرارت اندک گذاشته و به خوبی هم بزنید تا تف بخورد. در این مرحله ادویههای دیگر مانند زعفران، هل، دارچین، گرد لیمو را همراه 3 لیوان آب جوش به این مخلوط اضافه و اجازه دهید این ترکیب به مدت 45 دقیقه روی حرارت باقی بماند. حالا برنج را که طبق روال معمول آب کنید و آن را به همراه کشمش به مرغ اضافه کرده و هم بزنید.
اگر احساس میکنید که آب غذا کم است مقداری آب جوش به آن اضافه کرده و یک تا 2 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا این ترکیب روی حرارت باقی بماند و مثل کته پخته شود. در آخرین مرحله بعد از اتمام آب موجود در این غذا شعله را کم کنید و اجازه دهید غذا به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت بماند تا به خوبی دم بکشد. پس ازاین مدت غذای شما برای سرو آماده است.
ماش: نصف پیمانه برنج: یک پیمانه گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ طلایی: ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری نمک: به میزان لازم پیاز: ۱ عدد آب: ۲ پیمانه
برای تهیه این غذای پلویی برای سرماخوردگی ابتدا ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود. برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید. پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت بگذارید. یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد، روی شعله پخش کن بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.
در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و کته کنید. گوشت چرخکرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و یک عدد سیر رنده شده تفت دهید. سپس، نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شود و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید. مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج بکشید یا روی برنج تزئین کنید.
جوجه کباب یکی از بهترین غذاهای نونی برای دوران سرماخوردگی می باشد. این غذای بی نظیر را به همراه آبلیمو میل نمایید.
این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و بیمارانی که دوران نقاهت را سپری میکنند بسیار مفید است؛ آش ترخینه پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات را تقویت میکند و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
قاتل کرونا هست این سوپ سبک و لذیذ! میتونید به صورت قرمز و سفید درستش کنید.
سوپ شلغم نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن شلغم، هویج و کرفس خرد شده، جعفری ساطوری و جو پرک در آب مرغ درست میشود و چاشنی آن آبلیموی تازه است. از آنجا که این سوپ برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد نباید خیلی غلیظ شود و بهتر است به صورت رقیق باشد.
این سوپ که با مرغ یا گوشت ریش ریش میتونه پخت بشه برای شکم درد خیلی مفیده. اگر بتونید یه کم سماق هم روش بپاشید که ترکوندید دیگه.
شوربای گشنیز و اسفناج از پختن سبزی ساطوری (گشنیز و اسفناج) و برنج در آب مرغ و سپس افزودن مرغ پخته ریش ریش به آن درست میشود و به عنوان یک غذای مفید برای سرماخوردگی، مورد استفاده قرار میگیرد. در تهیه این سوپ به جای مرغ ریش ریش میتوان از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کرد.
این غذارو برای بچه ها بهتره درست کنید که هر چیزی رو نمیخورند. لای نون تست مرغ و قارچ و کمی ادویه بزنید و تُست کنید تا یه غذای متفاوت تحویل بگیرید.
این دیگه غذای پیش فرض هر سرماخورده ای هستش و مطمئنا به ذهن شما هم رسیده
سیب زمینی و تخم مرغ آبپز را میتوان به عنوان سادهترین غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار داد. زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی سلنیوم است که از سیستم ایمنی بدن محافظت میکند و سفیده تخم مرغ بهترین نوع پروتئین را در خود دارد.
از طرفی سیب زمینی آبپز نیز غذایی بسیار سالم و مفید برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است؛ سیب زمینی از سبزیجاتی محسوب میشود که دارای ارزش غذایی بالایی بوده و حاوی پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و کلسیم است که به حفظ سلامتی بدن کمک کرده و باعث بهبود سرماخوردگی میشود.
این خوراکی ماه رمضانی رو هم مد نظرتون باشه که هم متفاوته و هم کودکانه. فرنی خیلی مفیده.
تو این آش ، آویشن داره که برای سرماخوردگی و رفع سرفه بشدت مفیده
این آش می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص بی نظیر آن باشد. شلغم سرشار از ویتامین C بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در نتیجه برای سرماخوردگی بسیار مفید است.
حریره بادام نیز نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن نشاسته گندم در شیر و افزودن پودر بادام و عسل در انتهای طبخ، درست میشود. این حریره یک داروی فوقالعاده برای درمان خانگی سرفه و گلودرد است. این غذا به دلیل داشتن نشاسته گندم و بادام دارای ارزش غذایی بالایی بوده و میتواند در بهبود بیماری شما تاثیر بسزایی داشته باشد؛ اما به دلیل طبیعت گرمی که دارد، در مواقعی که بیماری سرماخوردگی همراه با تب باشد، بهتر است از فرنی استفاده شود.
خیساندن انجیر خشک در آب یا شیر، لعابی ایجاد میکند که میتواند باعث کاهش التهاب گلو شود. از خیساندن ۷ عدد انجیر خشک در یک لیوان شیر و سپس جوشاندن آن روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه، معجونی حاصل شده که مصرف آن باعث نرم شدن گلو و ریه و باز شدن گرفتگی صدای ناشی از سرماخوردگی میشود.
کدوحلوایی جز خانواده صیفی جات است و دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها تقویت کند. این ماده غذایی دارای ویتامین های A و E است و مقدار زیادی ویتامین سی دارد و به همین دلیل برای سرماخوردگی مفید است.
یکی از روش های استفاده از این ماده غذایی، تهیه آش کدو حلوایی است. این آش خوش طعم را می توانید از ترکیب ماش و لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم، کدوی بدون پوست و خرد شده و سبزی آش تهیه کنید و به عنوان یک غذای خوشمزه برای افراد بیمار استفاده کنید. اما نکته ای که برای تهیه این آش باید در نظر بگیرید آخرین مرحله طبخ است تا خواص آن در اثر حرارت زیاد از بین نرود.
این معجون برای سرما خوردگی حرف نداره.
اگه زنجبیل تازه باشه که بهتره. در یک شیشه یک برش لیمو تازه کمی پودر زنجبیل و کمی زرد چوبه و بعد یک لایه پرتقال به همین ترتیب تا شیشه پر بشه.
در آخر عسل میریزیم و بعد از یک روز که در یخچال ماند قابل استفاده هست و تا ده روز تقریبا ماندگاری داره روزی چند قاشق از عسل آب شیشه را میل کنید.
سیر فواید زیادی برای بدن به همراه دارد و قرنهاست که از آن در طب سنتی مورداستفاده قرار میگیرد. تحقیقات نشان داده است که سیر حاوی ترکیبات ضدویروسی، ضدباکتریایی و ضدقارچی است. سیر با تقویت سیستم ایمنی بدن، شدت سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش میدهد و افزودن آن به غذاها، علاوه بر بهبود طعم و مزه آنها، بدن شما را در مبارزه با علائم سرماخوردگی و آنفولانزا یاری میرساند.
چای گرم یکی از انتخابهای محبوب و پرکاربرد برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. چای دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی و یک غذای مناسب برای سرفه است. اگر در طول سرماخوردگی به سرفههای شدید دچار شدید، مصرف چای گرم همراه با زنجبیل و عسل شدت و میزان سرفه را کاهش میدهد.
عسل از دیگر مواد غذایی مفید برای سلامت کلی بدن است و خواص بیشمار آن بر هیچکس پوشیده نیست. عسل دارای خواص ضدباکتریایی است و در درمان سرفه عملکردی عالی ایفا میکند. عسل برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار مفید است.
زنجبیل باتوجهبه اثرات ضدتهوعی که دارد، بهطور گستردهای در تهیه انواع غذا و داروهای گیاهی مورداستفاده قرار میگیرد. بنابراین، اگر در طول سرماخوردگی از استفراغ رنج میبرید، میتوانید از خواص زنجبیل بهرهمند شوید. علاوه بر این، زنجبیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار مفید است.
مصرف غذاهای تند به دلیل برخورداری از کپسایسین، در دوران سرماخوردگی توصیه میشود. خوردن غذاهای تند باعث آبریزش بینی، شکستن مخاط و پاکسازی مجرای سینوسی میشود. توجه داشته باشید که اگر ناراحتی معده دارید، بااحتیاط باید غذاهای تند را مصرف کنید.
موز یک غذای مفید برای سرماخوردگی و سایر بیماریها است. موز سرشار از مواد مغذی و کربوهیدراتهای سریعالاثر است و پتاسیم موجود در آن میتواند به پرکردن ذخایر الکترولیت در بدن شما نیز کمک کند؛ پتاسیم یکی از الکترولیتهای ضروری موردنیاز بدن است. علاوه بر این، موز بر تسکین اسهال نیز مؤثر است.
جو دو سر نیز حاوی مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز بدن است و مصرف آن در دوره سرماخوردگی میتواند نیروی تحلیل رفته بدن شما را بازیابی کند.
ماست حاوی پروبیوتیکهای بسیار مفیدی است که میتواند فواید بسیار زیادی را برای سلامتی به همراه داشته باشد. نتایج بعضی از مطالعات نشان داده است که پروبیوتیک باعث میشود که افراد کمتر سرما بخورند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی، سریعتر بهبود پیدا کنند.
میوهها غنی از ویتامین، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و فیبر است که به بهبود سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی آن کمک میکنند. مصرف میوهها، بهویژه میوههای حاوی ویتامین سی با تقویت سیستم ایمنی بدن، روند بهبودی بیماری را تسریع میبخشند. میتوانید مقداری میوه را به جو دوسر یا ماست اضافه کنید و از مزایای بیشتری برای سلامتی بهرهمند شوید.
سبزیجات سبزبرگ مانند اسفناج، کاهو و کلم، سرشار از انواع ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند. همچنین، منبع بسیار خوبی از آهن گیاهی، ویتامین ث، ویتامین کا و فولات هستند. ازاینرو، عملکردی عالی در محافظت از سلولها در برابر آسیب ایفا میکنند و بر مبارزه با التهاب مؤثر هستند. برای بهرهمندی از خواص سبزیجات در درمان سرماخوردگی، میتوانید از آنها در تهیه سوپ استفاده کنید یا آنها را همراه با غذا مصرف کنید.
ماهی قزلآلا و سالمون غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند که از اثرات ضدالتهابی بسیار قوی برخوردارند و مصرف این ماهیها میتواند سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کند. علاوه بر این، ماهی حاوی انواع مواد معدنی و ویتامینهایی مثل ویتامین دی است؛ ویتامین دی نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. اگر به دنبال درمان سرماخوردگی با غذا هستید، از مصرف ماهی غفلت نکنید.
ماهی سالمون را می توانید به عنوان غذای پلویی برای سرماخوردگی در وعده ی ناهار میل کنید.
ممکن است روزی از خواب برخیزید و متوجه شوید که بدنتان تسلیم سرماخوردگی شده است: آب از بینیتان سرازیر است، سرفههای شدید دارید و گلویتان درد میکند؛ چه باید کرد؟ برای خلاصی از این وضعیت، میتوانید از غذاهایی که در بخش قبلی از آنها نام بردیم و توصیههای پزشکتان کمک بگیرید. رعایت نکات زیر هم میتوانند شما را در بهبود بیماری یاری برساند: