اهل آمارسازی نیستیم/ شعار هفته کتاب به جمع کتاب‌خوان اشاره دارد

ایرنا دوشنبه 16 آبان 1401 - 13:33
تهران- ایرنا- دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب با اشاره به شعار و پوستر سی‌امین دوره هفته کتاب گفت: در شعار و پوستر هفته کتاب تلاش شد تا به جمع بزرگ کتاب‌خوان ایرانی توجه شود، زیرا این جمع متشکل از افرادی با شغل‌های مختلف است و همه گروه‌های اجتماعی در آن حضور دارند.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۱۶ آبان در سرای کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور علی رمضانی دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب و مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

علی رمضانی هفته کتاب را از موالید توجه انقلاب اسلامی به کتاب و کتابخوانی، نشر و محتوا اعلام کرد و گفت: از هفته کتاب سال گذشته تا امروز بیش از ۱۱۶میلیون نسخه کتاب منتشر شده است. با توجه به این آمار می‌توان نتیجه گرفت ناشران دوران کرونا را پشت‌سر گذاشتند و توانستند به فعالیت خود ادامه بدهند. در نتیجه تولید ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب، بیش از هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اقتصاد این حوزه به گردش درآمده است.

دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب با تاکید بر اینکه در سی‌امین دوره این رویداد تلاش شده‌است تا این رویداد فرهنگی مانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عمومی شود، ادامه داد: تلاش شد تا دغدغه مردم و فضای رسانه کشور به سمت کتاب و کتابخوانی معطوف شود، بنابراین شعار ما همانیم که می‌خوانیم که از کتابخوانی جمع بزرگِ کتابخوان‌های ایرانی حکایت می‌کند، انتخاب شد.

او پوستر این هفته را هم نمادی برای نمایش کتابخوانی در کشور معرفی کرد و افزود: همچنین پوستری که نشان دهنده حضور همه اعضای جامعه در میان افراد کتابخوان است، طراحی و تهیه شد. در عمومی سازی این رویداد برای مردم قرار شد تا اقدامات موفق دوره‌های قبل پیگیری شود. از جمله کتاب باران کردن شهر اتفاق افتاد و از دو روز گذشته در تهران شاهد نصب بیلبوردها درشهر هستیم. همچنین هماهنگی‌هایی با صدا و سیما انجام شد.

از شهریور در حال برنامه‌ریزی هستیم

به گفته رمضانی همکاری دستگاه‌هایی که با عموم مردم مرتبط هستند برای پیگیری این رویداد اهمیت بالایی دارد. فعالیت‌های سی‌امین دوره هفته کتاب با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون‌های فرهنگی مساجد و وزارت آموزش و پرورش به عنوان چهار نهاد در ارتباط با مردم اجرایی شد. همچنین ۶۰ دستگاه و نهاد دیگر برای این هفته همکاری و در اجرای برنامه‌هایش همکاری کردند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره برنامه‌هایی که در هفته کتاب برگزار خواهد شد، بیان کرد: پویش‌ها و فعالیت‌ها، تجلیل و تکریم در ۳۱ استان توسط دبیر استان‌ها، چهار دستگاه اصلی برگزار کننده و ۶۰ دستگاه همکار برگزار خواهدشد.

او افزود: از شهریور که حکم دبیری هفته کتاب از طرف یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد، ستاد هفته کتاب شکل گرفت. اعضای شورای برنامه‌ریزی متشکل از مدیر کل توسعه کتاب و کتابخوانی، مدیرکل مجامع فرهنگی و معاون توسعه نهاد و کتابخانه عمومی، اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش، معاون موزه و کتابخانه مجلس اسلامی، رئیس انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان و ... هستند.

اهل آمارسازی نیستیم

در ادامه این نشست رمضانی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر ارائه آمار ۱۱۶ میلیون نسخته کتاب در تاریخ بعد از انقلاب و چاپ ۱۱۱ هزار عنوان کتاب طی یک سال اخیر؛ اما در حوزه خریدا کتاب و انبار آنها با کتاب‌هایی مواجه هستیم که به قول خود مسئولان حتی ارزش در دست گرفتن و خواندن ندارند؛ آیا ارائه این آمارها برای افزایش کارنامه کمی مدیران است گفت: اهال آمارسازی نبوده و نیستیم.

وی ادامه داد: در حوزه خرید کتاب سعی در رعایت انصاف و عدالت از ناشران بوده و ممکن است در این میان کیفیت تمامی آثار یکدست نباشد. اما در حوزه توزیع این آثار به ویژه به کتابخانه‌ها؛ رعایت اصل کیفی و ذائقه سنجی کتابخانه‌ها بنا بر استان؛ منطقه و شهر متفاوت است.

این گزارش در حال تکمیل شدن است...

اهل آمارسازی نیستیم/ شعار هفته کتاب به جمع کتاب‌خوان اشاره دارد

اهل آمارسازی نیستیم/ شعار هفته کتاب به جمع کتاب‌خوان اشاره دارد

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.