جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

صدا و سیما سه شنبه 01 آذر 1401 - 13:42
به نوشته هآرتض بعد از جنگ اوکراین و امضای توافقنامه ابراهیم، فروش‌های تسلیحاتی اسرائیل به طور بی سابقه افزایش یافته است.

اسرائیل بزرگترین منتفع جنگ اوکراین است

جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، اگرجنگ اوکراین برای این کشور ویرانگر بوده و کشور‌های اروپایی را با بزرگترین چالش و تهدید بعد از جنگ جهانی دوم مواجه کرده و در عین حال با افزایش دادن بهای مواد غذایی پیامد‌های وخیمی برای کشور‌های جهان بخصوص در کشور‌های فقیر و کمتر توسعه یافته به همراه داشته است و در واقع جایی را در جهان نمی‌توان یافت که از پیامد‌های منفی این جنگ درامان مانده باشد، اما برای رژیم صهیونیستی از ابعاد مختلف فرصت بوده است.

پایگاه عبری زبان «سروگیم» در تیرماه گذشته به نقل از مسئولان اسرائیلی گزارش داد، شمار آوارگانی که از زمان جنگ اوکراین و روسیه، وارد فلسطین اشغالی شده‌اند، از مرز ۳۰ هزار نفر گذشته است و انتظار می‌رود که هزاران نفر دیگر از یهودیان اوکراینی، به اراضی اشغالی منتقل شوند. "پنینا تامانو شاتا» وزیر مهاجرت رژیم صهیونیستی با بیان اینکه فرآیند جذب یهودیان اوکراین و مناطق اطراف آن، از مسئولیت‌های اصلی حکومت اسرائیل است تاکید کرد باید محیط گرم و امن برای یهودیانی که با بحران مواجه هستند، فراهم کرد.

جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

آمار‌هایی که وزارت مهاجرت صهیونیستی منتشر کرده، نشان می‌دهد که میانگین سن ۴۵% از پناهجویان اوکراینی، بین ۲۲ تا ۵۰ سال است و در میان آنان افرادی حضور دارند که در زمینه‌هایی مانند بازرگانی، بازاریابی، فناوری، مهندسی، هنر، بانکداری، حقوق، کامپیوتر، پزشکی فعالیت داشته‌اند. بحران روسیه و اوکراین بهانه و دستاویز خوبی برای رژیم صهیونیستی شده است تا خود را پدر معنوی یهودیان سراسر جهان، به ویژه یهودیان اوکراین نشان دهد. این رژیم در تلاش است که فلسطین اشغالی را امن‌ترین و باثبات‌ترین نقطه جلوه دهد و چنین وانمود کند که این رژیم قادر است از خود در برابر «خطرات دشمنان» دفاع کند.

از دیگر سوجنگ اوکراین درست در مقطعی آغاز شد که مذاکرات میان ایران و گروه ۴+۱ برای بازگشت امریکا به برجام به ایستگاه پایانی رسیده بود و تلاش‌های گسترده رژیم صهیونیستی برای ناکام گذاشت دولت بایدن برای بازگشت به برجام تا آن مقطع به شکست انجامیده بود تا اینکه با وقوع جنگ اوکراین باب جدیدی برای کارشکنی‌های این رژیم باز شد. به اعتقاد کارشناسان اسرائیلی، اگر جنگ آغاز نمی‌شد به طور حتم توافقنامه احیای برجام بین ایران و کشور‌های ۱+۵ امضاء می‌شد؛ بنابراین اگر تا پیش از این ابعاد فرصت طلبی‌های رژیم صهیونیستی از جنگ اوکراین در زمینه‌های مختلفی همچون به شکست کشاندن تلاش‌های دولت بایدن برای بازگشت به برجام و یا انتقال هزاران یهودی دیگر از اوکراین و روسیه به فلسطین اشغالی مشخص شده بود، اما اکنون ابعاد دیگری از این فرصت سازی‌ها اشکار شده و به اذعان روزنامه اسرائیلی هآرتض جنگ اوکراین علاوه بر اینکه زمینه ارسال سامانه‌های پدافند هوایی چندمنظوره این رژیم را به جنگ اوکراین فراهم کرده بلکه خیلی از کشور‌های اروپایی از جمله آلمان را به مشتریان تسلیحاتی جدید این رژیم تبدیل کرده است.

جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

به نوشته هآرتض یک معامله بزرگ دیگر که درپی حمله روسیه به اوکراین رونق زیادی گرفت، معامله آلمان و در پی آن، ۱۳ کشورعضو ناتو و فنلاند بود که برای ایجاد یک سازمان مشترک به ابتکارعمل «حفاظت از آسمان اروپا» پیوست و درچارچوب این ابتکارعمل، آلمان تصمیم گرفت سامانه "ختس۳" را از رژیم صهیونیستی خریداری کند و حجم این معامله، پس از پیوستن بقیه کشور‌ها به آن، به سه میلیارد دلار رسید. به گفته یک کارشناس، اسرائیل اکنون مانند یک ماهی در دریای شرایط امنیتی در حال شنا کردن است و جنگ در اوکراین را بهترین زمان برای بازاریابی کالا‌های نظامی خود و کسب درآمد‌های چندصد میلیارد دلاری می‌بیند. علاوه برنیاز‌های فوری که برای ارسال تسلیحات به اوکراین وجود دارد، شمار قابل توجهی از کشور‌های اروپایی همچون آلمان که سالیان درازی بودجه نظامی خود را کاهش می‌دادند، از تخصیص ۱۰۰ میلیارد یوروی اضافی برای بخش نظامی خبر داده‌اند که می‌تواند فرصت مناسبی برای اسرائیل محسوب شود.

اسرائیل ازهراس افکنی برای پهپاد‌های ایرانی برای سامانه‌های پدافند هوایی خود مشتری جذب می‌کند

جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

با وجود نقش آشکار و پنهان رزیم صهیونیستی در بسترسازی جنگ اوکراین و آن، این رژیم از همان ابتدا سیاست یکی به نعل یکی به میخ را در پیش گرفت تا بتواند روابط خود را با هر دو طرف درگیرحفظ کند، اما در نهایت ناچار شد به نفع غرب وارد عمل شود و تسلیحات خود را در اختیار اوکراین قرار دهد.
هرچند احتمال قوی وجود دارد که رژیم صهیونیستی در کنار کمک‌های اطلاعاتی و امنیتی تسلیحات تهاجمی نیز در اختیار دولت و ارتش اوکراین قرار داده باشد تا علیه نیرو‌های روسی بکار گرفته شود، اما این رژیم در مواضع اعلامی خود عمدتا روی سامانه‌های پدافند هوایی تاکید و تمرکز کرده است تا هم بتواند طرف‌های غربی و اوکراینی را راضی کند و هم اینکه جلوی خشم و اقدام متقابل روسیه را بگیرد.
در این راستا رژیم صهیونیستی از دو تکنیک دیگر نیز بهره گرفته است: نخست اینکه تسلیحات خود را نه به طور مستقیم بلکه به واسطه کشور‌های اروپای شرقی همچون لهستان در اختیار اوکراین قرار دهد دوم اینکه به واسطه نفوذی که در رسانه‌های غربی دارد چنین وانمود کند که هدف از فروش سامانه‌های پدافند هوایی مقابله با پهپاد‌های ارسالی ایران به روسیه است.
اما واقعیت امر این است که رژیم صهیونیستی همچنانکه روزنامه هآرتض نیز در گزارش خود اذعان کرده است برای فروش سامانه‌های پدافند هوایی خود بازاریابی می‌کند و از هراس افکنی درباره پهپاد‌های ایرانی به عنوان ابزاری در این جهت بهره می‌گیرد.
این رویکرد رژیم صهیونیستی مسبوق به سابقه است و این رژیم از پروژه ایران هراسی نیز برای وارد کردن برخی دیگر از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس همچون بحرین و امارات عربی متحده و همچنین مغرب در شمال آفریقا به عادی سازی رابطه با این رژیم پیش از حل مسئله فلسطین استفاده کرد که این در تضاد اشکار با طرح صلح عربی موسوم به طرح ملک عبد الله پادشاه فقید عربستان قرار دارد که در آن عادی سازی رابطه با اسرائیل به تشکیل دولت فلسطینی مشروط شده است.

توافقنامه ابراهیم پوششی برای جنگ افروزی‌ها و توسعه طلبی‌های جدید اسرائیل است

جنگ اوکراین و توافقنامه ابراهیم؛ هردو درخدمت شرکت‌های تسلیحاتی صهیونیستی

در تبلیغات غربی، عربی و صهیونیستی چنین وانمود می‌شد و می‌شود که توافقنامه‌های موسوم به توافقنامه‌های ابراهیمی در جهت برقراری صلح و ثبات در منطقه است، اما درست برعکس از زمان امضای این توافقنامه‌ها هر کشوری که وارد این مدارمی شود در عمل خلق و خوی اسرائیلی پیدا می‌کند و چه در زمینه سیاست داخلی و چه در زمینه سیاست خارجی همان شیوه‌های را اتخاذ می‌کند که رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته در داخل اراضی اشغالی علیه فلسطینی‌ها و در خارج از آن علیه کشور‌های عربی همجوار بکار گرفته است.

افزون بر این، همچنانکه منابع اسرائیلی بار‌ها اذعان کرده و می‌کنند امضای توافقنامه‌های ابراهیمی کشور‌های نوسازشکار را به مشتریان جدید کارخانجات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است. به نوشته هاآرتض در سال درسال ۲۰۲۱، فروش‌های تسلیحاتی اسرائیل به کشور‌های حاشیه خلیج فارس به حدود ۷ درصد رسید و درماه‌های اخیر نیز مشخص شد اسرائیل سامانه‌های دفاعی پیشرفته از نوع «باراک» و «اسپایدر» به امارات فروخته است و مراکش در سال جاری قراردادی را برای تأمین موشک‌های «باراک» امضا کرده است. پیش ازاین نیز بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی فاش کرده بود که پس از گذشت دو سال از توافق‌های عادی‌سازی، تل‌آویو قرارداد‌های صادرات تسلیحات به ارزش ۳ میلیارد دلار با کشور‌های منطقه امضا کرد و این افزایش قابل توجهی برای بازاری است که واقعا تاکنون به روی اسرائیل بسته بود.

در مجموع همچنانکه از قرائن و شواهد موجود بر می‌آید رژیم صهیونیستی با وجود فاصله جغرافیایی زیاد به یکی از بازیگران آشوب سازدر جنگ اوکراین تبدیل شده است و برای تامین منافع خود حاضرشده است امنیت و منافع میلیون‌ها نفر را در اوکراین، روسیه و اروپا به خطر بیندازد. احمد کاظم زاده

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.