حلوای شکلاتی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفدارهای زیادی دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوای شکلاتی در ادامه با سایت پارس نیوز همراه باشید.
مواد لازم حلوای شکلاتی | |
آرد سفید قنادی | ۱۲۵ گرم |
آرد نخودچی | ۷۰ گرم |
پودر قند | ۶۰ گرم |
شکلات شیری یا تلخ | ۹۰ گرم |
کره | ۴۰ گرم |
روغن جامد | ۲۵ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری سرپر |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری سرپر |
مواد لازم حلوای شکلاتی | |
شکلات شیری | ۶۰ گرم |
پسته خرد شده | به مقدار کافی |
برای تهیه حلوا شکلاتی خوشمزه در ابتدای کار آرد سفید را درون یک تابه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا بدون تغییر رنگ بوی خامی آن گرفته شود. حالا آرد نخودچی را درون یک تابه جداگانه می ریزیم.
در ادامه تابه حاوی آرد نخودچی را روی حرارت ملایم گذاشته و به خوبی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد نخودچی نیز کاملا از بین برود. توجه داشته باشید آرد نخودچی نسبت به آرد سفید سریع تر می سوزد.
زمانی که بوی خامی دو آرد کاملا از بین رفت، آنها را درون یک تابه الک می کنیم. در ادامه کره و روغن جامد را به تابه اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم، سپس با قاشق چوبی مواد را به خورد هم می دهیم.
زمانی که حلوا یکدست شد، آنرا از روی حرارت کنار گذاشته و اجازه می دهیم کمی از دمای آن کاسته شود، سپس پودر قند را به همراه پودر هل و پودر دارچین درون تابه الک کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.
در ادامه شکلات شیری را روی حرارت بخار کتری بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود، سپس به تابه اضافه کرده و به هم زدن ادامه می دهیم تا حلوا کاملا نرم و یکدست شود. حالا حلوا را روی کاغذ روغنی می ریزیم.
در ادامه حلوا را به شکل مربع به ضخامت ۱ سانتی متر فرم می دهیم. حالا مقداری شکلات بنماری شده را به صورت یکنواخت روی حلوا ریخته و با پالت کاملا پخش می کنیم، سپس به دلخواه با پودر پسته تزیین می کنیم.
در ادامه حلوا را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون یخچال قرار می دهیم تا کمی سفت شود، سپس از یخچال خارج کرده و با یک چاقوی تیز و بلند به صورت لوزی برش می زنیم و پس از ۱۵ دقیقه استراحت سرو می کنیم. نوش جان.
همانطور که میدانید حلوا از آرد گندم تهیه میشود. گندم نیز از دیرباز با آیینهای سوگواری و غلبه روح بر پَلشتی مرگ در ارتباط بودهاست. در آیینهای سوگواری بینالنهرینی و زرتشتی، نان جز چیزهایی است که به مردگان تقدیم میشد. نانی که از گندم پخته میشود. وجود روغن در پخت حلوا، ضمن آنکه دو جهان گیاهی و حیوانی را به هم پیوند داده، نشاندهندهی وحدت و اتحاد کیهانی نیز هست. نوعی حلوا نیز در شهر بهبهان پخته میشود که با آرد برنج پخته میشود. در این نوع حلوا برنج خرد یا آرد شده را به همراه روغن، شکر، هل، گلاب پخت میکنند و پس از دم کشیدن برنج به قسمتهای مخروطی شکل تقسیم و با دارچین تزیین میکنند و در ایام محرم بین عزاداران تقسیم میکنند.