شیرینی مغزدار یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار است که با رسپی های متنوعی درست می شود. شیرینی مغزدار طرفداران زیادی دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی مغزدار در ادامه با سایت پارس نیوز همراه باشید.
مواد لازم شیرینی مغزدار | |
روغن جامد | ۱۰۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم |
خامه یا ماست خامه ای | ۵ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
شیرخشک | ½ لیوان |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
آرد | ۶۰۰ گرم |
بیکینگ پودر | ½ قاشق چایخوری |
مواد لازم میانی شیرینی | |
گردو چرخ شده | ۱ لیوان |
شیره انگور | ۴ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
جوزهندی | ۱ قاشق چایخوری |
پودر نارگیل | به مقدار کافی |
در ابتدای کار برای تهیه شیرینی مغزدار خوشمزه در ابتدای کار مواد میانی را آماده می کنیم، برای این منظور گردو چرخ شده را به همراه شیره انگور، گلاب، پودر دارچین، جوزهندی و پودر نارگیل درون یک کاسه می ریزیم و باهم مخلوط می کنیم.
حالا برای درست کردن خمیر شیرینی ابتدا کره را بیرون از یخچال قرار می دهیم تا هم دمای محیط شود، سپس روغن را به همراه پودر قند و کره هم دمای محیط درون یک کاسه نسبتا گود ریخته و با هم مخلوط می کنیم.
در ادامه خامه، گلاب، وانیل، شیر خشک و بیکینگ پودر را به مخلوط درون کاسه اضافه می کنیم و با همزن برقی هم می زنیم تا ترکیب شوند. حالا آرد را الک می کنیم و کم کم درون کاسه می ریزیم، سپس با لیسک هم می زنیم تا مخلوط شوند.
در این مرحله مواد را با نوک انگشت کمی ورز می دهیم. توجه داشته باشید خمیر را بیش از حد ورز ندهید که به روغن افتاده و کیفیت خود را از دست می دهد. حالا فر را با دمای ۱۶۵ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود.
حالا از خمیر شیرینی به اندازه یک گردو بر می داریم و آنرا با دست باز می کنیم، سپس از مواد میانی که از قبل آماده کرده ایم به اندازه یک فندق داخل خمیر می گذاریم و آنرا با خمیر می پوشانیم. در ادامه مابقی خمیر را به این ترتیب درست می کنیم.
در ادامه خمیرها را روی سطح صاف می گذاریم و داخل کاتر یا قالب شیرینی مورد نظرمان قرار داده و قالب می زنیم تا شکل بگیرد. در صورت نداشتن قالب یا کاتر می توانید با دست خمیر را شکل دهید و با سر ماسوره طرح بیندازید.
حالا روی سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و شیرینی ها را به آرامی روی آن قرار می دهیم و در فری که از قبل گرم شده می گذاریم. پس از گذشت ۴۵ دقیقه شیرینی ها را از فر خارج کرده و در ظرف مناسب می گذاریم. نوش جان.
-این مقدار مواد اگر قطر کاتر ۸ سانتی متر باشه ۳۰ عدد شیرینی بهتون میده.
-وقتی خمیر رو باز کردید و کاتر زدید اضافه های خمیر را که برداشید دوباره جمع کنید و کاتر بزنید.
-در صورت دلخواه روی شیرینی میتونید پودر قند الک کنید.
-این شیرینی چون وسطش کرم داره بهتره تو یخچال نگهداری بشه و حسابی خنک شه بعد سرو کنیدخوشمزه تره.