حمایت از ایده‌های برتر در زمینه فرزندآوری در جشنواره کودک

صدا و سیما پنج شنبه 01 دی 1401 - 10:05
نخستین جشنواره طراحی صنعتی برای کودک به منظور مناسب‌سازی فضای خانه برای رشد و تربیت کودکان، به همت بنیاد 15 خرداد برگزار شد.

اختتامیه جشنواره طراحی صنعتی برای کودک/حمایت از ایده‌های برتر در زمینه فرزندآوریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام در مراسم پایانی این جشنواره که با حضور معاون زنان رئیس‌جمهور، معاون ستاد اجرایی فرمان امام، دبیر ستاد ملی جمعیت، رئیس کمیسیون طرح جوانی جمعیت مجلس، مدیر عامل بنیاد ۱۵ خرداد برگزار شد، گفت: این جشنواره به منظور حمایت از طرح جوانی جمعیت و فرزندآوری و کمک موثر به خانواده‌هایی که ۲ یا ۳ فرزند به بالا دارند برگزار شد تا فضای خانه‌های شهری این افراد که متناسب با فرزندآوری نیست، بهبود پیدا کند.
سیدمصطفی سیدهاشمی افزود: با صنعتی‌سازی و تولید انبوه ایده‌های برتر این جشنواره، بهترین استفاده از فضا‌های کوچک انجام می‌شود تا کودک با ایمنی بیشتر در منزل رشد کند و از آسیب‌های مختلف به دور باشد
و با استفاده از طرح‌های خلاقانه، بیشترین بهره از کمترین فضا برده شود.
وی خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام صرفا به برگزاری یک جشنواره اکتفا نمیکند و از همین امروز از این طرح‌ها برای تولید صنعتی و تجاری‌سازی و در دسترس قراردادن آن‌ها برای خانواده‌ها اقدام خواهد کرد و صنعتی‌سازی این طرح‌ها را هم به سازندگان برتر واگذار میکنیم.
سیدهاشمی ادامه داد: بنیاد ۱۵ خرداد همچنین اقداماتی را برای خانواده‌های محروم دارای فرزند معلول هم در دستور کار دارد؛ ما متعهد شدیم امسال‌ ۱۰ هزار واحد مسکونی افراد دارای معلولیت را بازسازی و مناسب‌سازی کنیم و اگر ابزاری نیاز است مانند رمپ ورودی، بالابر، توالت فرنگی و تشک مواج را تهیه و دراختیار این خانواده‌ها قرار دهیم.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده هم در این آیین اظهار داشت: مؤلفه اصلی قدرت در همه عرصه‌ها وابسته به جمعیت و نیروی جوانی است؛ علم و دانش هم نیازمند نخبگان جوان است؛ متأسفانه در سال‌های گذشته برای افزایش جمعیت غفلت شد و به زنان، خانواده، پایداری و افزایش ثبات خانواده بی‌توجهی بزرگی صورت گرفت.
انسیه خزعلی افزود: باید با فرهنگ فردگرایی و تشکیل‌نشدن‌ خانواده مقابله کرد؛ فقط صدور احکام و قوانین دولتی برای افزایش جمعیت پاسخگو نیست بلکه مثل همه اتفاقات بزرگ دیگر لازم است خود مردم در این موضوع ورود کنند.
معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد: ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد ۱۵ خرداد در این زمینه انصافا پیشرو و پیشگام بوده و جهش خوبی در اجرای طرح‌های مختلف برای تشویق زوجین به فرزندآوری و حمایت از زنان و خانواده داشته و برگزاری این جشنواره نیز به رفع دغدغه بسیاری از مادران و والدین درخصوص نامناسب بودن وسایل و لوازم موجود در خانه‌ها و آپارتمان‌ها برای حضور نوزاد و کودک کمک شایانی می‌کند.
مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد هم در این آیین اظهار داشت: کشور ما در معرض آسیب پیری جمعیت است و می‌طلبد کار‌هایی را در این زمینه انجام دهیم تا به چاله بزرگ جمعیتی نیفتیم.
حمیدرضا علیان‌زادگان تصریح کرد: پویش ایران جوان به منظور حمایت از دانشجویان برای فرزندآوری را راه انداختیم که بر همین اساس بسته حمایتی بانکی تعریف شده و کارگاه‌های آموزشی ویژه دانشجویان درحال برگزاری است.
وی ادامه داد: پویش ملی لبخند مادری هم با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام درحال اجراست که بسته‌هایی شامل ۴۰ قلم کالا به ارزش ۶ میلیون تومان به خانواده‌ها اهدا می‌شود؛ توزیع این بسته‌ها را با تعداد ۵ هزار بسته آغاز کردیم و به ۵۰ هزار بسته خواهیم رساند.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی هم در این آیین خاطرنشان کرد: اگر با وضعیت فعلی حرکت کنیم ۳۰ سال دیگر در سیاه‌چاله جمعیت قرار گرفته و ۱۵۰ سال در آن می‌مانیم؛ فقط ۶ سال برای ورودنشدن به این سیاه‌چاله وقت داریم، به شرطی که نرخ زاد و ولد در کشورمان ۲.۵ باشد.
امیرحسین بانکی‌پور تصریح کرد: ۱۵ سال بود که ازدواج‌ها سیر نزولی داشت، ولی قانون تعالی جمعیت که از سال۱۴۰۰ آغاز شد باعث توقف سیر نزولی شد و هم‌اکنون سیر ازدواج افزایشی است و در ۶ ماهه ابتدای امسال شاهد افزایش تعداد موالید هستیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: نباید به جایزه ملی جمعیت صرفا به منظور جایزه محور بودن آن نگاه کرد؛ باید افرادی که با ابتکار و خلاقیت باعث جهش در تعداد ازدواج و فرزندآوری شده‌اند شناسایی و اقدامات آن‌ها الگوگیری و تعمیم داده شود.
در پایان این مراسم با اهدای لوح و تندیس از ایده‌های برتر و خلاقانه تقدیر و جوایزی به آنان اهدا شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.