پرهیز از واکسن‌های استنشاقی کرونا پس از تزریق دز تقویت کننده

صدا و سیما جمعه 09 دی 1401 - 22:41
متخصصان هشدار دادند؛ واکسن‌های استنشاقی کووید داخل بینی  از جمله  iNCOVACC، نباید توسط افرادی که دز سوم واکسن خود را دریافت کرده اند، مصرف شود.

حاج آقایی// پس از تزریق دوز تقویت کننده از واکسن های استنشاقی استفاده نکنیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با رسیدن فصل زمستان و شروع موج‌های جدید کرونا در برخی کشور‌های جهان، سیستم‌های بهداشتی خود را برای موج دیگری از ویروس کرونا آماده می‌کنند. با توجه به شرایط فعلی، کارشناسان به همه مردم توصیه کرده اند که واکسن کووید-۱۹ را در اسرع وقت تزریق کنند.
این موضوع در حالی است که به تازگی برخی واکسن‌های استنشاقی در گوشه و کنار جهان برای مقابله با کرونا مجوز گرفته و به عنوان روش پیشگیری از بیماری وارد بازار‌ها شده اند.
در این میان متخصصین هشدار می‌دهند؛ واکسن‌های استنشاقی کووید داخل بینی  از جمله  iNCOVACC، نباید توسط افرادی که دز سوم واکسن خود را دریافت کرده اند، مصرف شود.
در واقع واکسن‌های استنشاقی مانند iNCOVACC تنها به عنوان اولین دز تقویت کننده توصیه می‌شود. این موضوع بدان معناست که افرادی که قبلا واکسن‌های تقویت کننده خود را علیه عفونت ویروسی کشنده دریافت کرده اند، واجد شرایط دریافت واکسن بینی نیستند. در واقع این واکسن‌ها فقط ویژه کسانی است که دو دز واکسن تزریقی زده‌اند و مدت زمان لازم از تزریق واکسن آن‌ها نیز گذشته است.
واکسن استنشاقی  داخل بینی یک پاسخ ایمنی گسترده را در بدن انسان ایجاد کرده و پاسخ‌های IgG، IgG مخاطی و سلول‌های T را خنثی می‌کند. این پاسخ‌های ایمنی برای مقابله با کووید ۱۹ بسیار مهم هستند، زیرا ایجاد ایمنی در محل عفونت می‌تواند هم عفونت و هم انتقال ویروس را مسدود کند.
بنا بر اعلام وبگاه د هلث سایت (thehealthsite)، واکسن کووید داخل بینی iNCOVACC ساخته شده توسط مرکز پژوهشی Bharat Biotech در هندوستان تهیه شده و حدود ۲۰ دلار قیمت دارد. این واکسن داخل بینی در یک برنامه ۲ دز و به عنوان دز تقویت کننده هترولوگ تزریق می‌شود.
این واکسن استنشاقی علیه عفونت ویروس کووید-۱۹، با مشارکت دانشگاه واشنگتن، سنت لوئیس، که ساختار ناقل آدنوویروس نوترکیب را طراحی و توسعه داده و در مطالعات پیش بالینی از نظر اثربخشی ارزیابی شده است، ساخته شده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.