۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه سه میلیارد دلار

صدا و سیما سه شنبه 27 دی 1401 - 19:56
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران به مناسبت هفته هوای پاک، در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما حضور یافت و پیرامون قانون هوای پاک، چرایی اجرا نشدن کامل و درست آن، اعتبار در نظر گرفته شده برای این قانون در بودجه سال ۱۴۰۲ و مسایل مرتبط با آلودگی هوای تهران، توضیحاتی ارائه کرد.

علیرضا مزینانی در ابتدای صحبت‌های خود، هوای پاک را جزو حقوق عامه و دست یافتنی برشمرد و تحقق آن را منوط به اراده ملی و کمک همه حوزه‌ها و دستگاه‌ها دانست.۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه سه میلیارد دلار
ایشان در خصوص آلودگی هوای تهران، با اشاره به وضعیت توپوگرافی استان گفت: استان تهران به لحاظ جغرافیایی و توپوگرافی شرایط ویژه‌ای دارد؛ بدین ترتیب که شمال استان کوهستانی (رشته کوه البرز) و جنوب آن کویری است؛ به عبارتی استان تهران حالت بشقاب مانندی دارد که تهویه هوا در آن به درستی صورت نمی‌گیرد؛ ضمن اینکه آمار بالای وسایط نقلیه، مشکلی جدی استان است.
وی تصریح کرد: در استان تهران علاوه بر جمعیت ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفری، حدود ۱۷ هزار صنعت، حدود دو میلیون خودرو فرسوده و قریب به دو تا دو و نیم میلیون موتور سیکلت فرسوده بارگذاری شده که خارج از ظرفیت تهران است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان درباره قانون هوای پاک و اجرای آن توضیح داد: قانون هوای پاک برای آن نوشته شد که وظایف دستگاه‌ها به روشنی مشخص باشد و کار کاملاً تخصصی انجام شود.
مزینانی افزود: این قانون در سال ۱۳۹۶ مصوب و ابلاغ شد و در آن وظایف ۲۲ دستگاه کشوری در سطح ملی مشخص شد؛ در سطح استان تهران نیز ۱۶ دستگاه در زمینه هوای پاک مستقیماً وظایفی دارند.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۶ تا امروز، چون بودجه اختصاصی برای این قانون دیده نشده بود، وظایف دستگاه‌ها مشخص بود، ولی آن‌ها را انجام می‌دادند یا نمی‌دادند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران تأکید کرد: برای قانون هوای پاک در بودجه سال ۱۴۰۲ اعتبار اختصاصی به میزان ۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه سه میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
مزینانی درباره وظایف سازمان محیط زیست در قانون هوای پاک توضیح داد: وظیفه این سازمان نوشتن آیین نامه قانون هوای پاک و طراحی سامانه‌ای بود که ریز وظایف دستگاه‌های مرتبط با این قانون، در آن بارگذاری شود. همچنین سازمان محیط زیست باید گزارش عملکرد دستگاه‌های مکلف در قانون هوای پاک را به سازمان بازرسی کل کشور (قوه قضائیه) و دیوان محاسبات (کمیسیون اصل ۹۰ مجلس) ارائه دهد.
وی تصریح کرد: احکام مندرج در قانون هوای حدود ۲۲۰ حکم بود که ۲۰ حکم آن کاملاً اجرا شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران، وزارت نفت را یکی از دستگاه‌هایی دانست که به وظایف مندرج در قانون هوای پاک عمل نکرده و توضیح داد: وزارت نفت موظف به اجرای طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) بوده که تأثیرش در کاهش آلودگی هوا حدود پنج تا ۱۰ درصد است، اما این طرح را اجرا نکرده است.
مزینانی افزود: تهران در آن واحد حدود ۱۲ هزار اتوبوس نیاز دارد در حالیکه تعداد اتوبوس‌های قابل استفاده حدود دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ دستگاه است.
وی درخصوص وجود گاز متان در تهران نیز تصریح کرد: هر جا که زباله باشد گاز متان هم هست.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: در تهران روزانه حدود هفت هزار تن زباله خانگی تولید و در مجموعه‌های مختلفی مثل آراد کوه دفن می‌شود.
مزینانی ادامه داد: هر جا که انباشت پسماند و زباله - به ویژه زباله نمناک صورت گیرد - گاز متان نیز وجود دارد.
وی یادآور شد: زباله سوزی هم متان زا است و گاز متان هم از گاز‌های مخرب لایه اوزون است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.