به گزارش بهداشت نیوز، سارا مهراد، کارشناس جوانی جمعیت و باروری سالم شبکه بهداشت و درمان شهرستان آوج با اذعان به اینکه بدن زن به طور معجزه آسایی با فرآیند زایمان طبیعی سازگار است و با ترشح چهار هورمون اصلی، مادر می تواند به راحتی مراحل زایمان طبیعی را پشت سر بگذارد؛ نصریح کرد: عبور نوزاد از کانال زایمان، منجر به خروج مایع موجود در ریه او شده و به تنفس سریع تر و آسان تر وی کمک می کند و احتمال زجر تنفسی و خفگی نوزاد را کاهش می دهد.
این کارشناس بهداشت با اشاره به اینکه در زایمان طبیعی، تغییرات حاصل از بارداری و زایمان، با سرعت بیشتری به حالت قبل از زایمان باز می گردد و مادران زودتر می توانند به تناسب اندام برسند، اضافه کرد: شیردهی در مادرانی که با روش طبیعی زایمان کرده اند در چند هفته اول بعد از زایمان (دوران نفاس) بهتر از مادران سزارینی خواهد بود.
سزارین بدون ضرورت و دلیل پزشکی مادر و جنین را در معرض آسیب قرار خواهد داد
به گفته این کارشناس، در مواردی که به دلیل مشکلات مادر یا جنین، امکان زایمان طبیعی وجود نداشته باشد و یا خطری برای مادر یا جنین وجود داشته باشد، سزارین انجام خواهد شد. وی هشدار داد: سزارین انتخابی، بدون هیچ ضرورت و دلیل پزشکی، مادر و جنین را در معرض خطراتی شامل: عفونت پس از زایمان، خونریزی، لخته شدن خون و مشکلات تنفسی قرار خواهد داد و افزایش میزان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و مرگ مادر و نوزاد را به همراه خواهد داشت.
کارشناس جوانی جمعیت و باروری سالم شبکه بهداشت و درمان شهرستان آوج در راستای تاکید بر اهمیت زایمان طبیعی و پرهیز از زایمان سزارین، با استناد به آمار موجود، احتمال ناباروری بعد در زنان سزارینی و احتمال چسبندگی جفت در بارداری های بعدی برای این افراد را به ترتیب 17و 74 درصد عنوان کرد و افزود: 71 درصد نوزادان حاصل از سزارین، در معرض چاقی زیر پنج سال قرار دارند.
مهراد به منظور غلبه بر ترس حاصل از زایمان طبیعی، شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان و استفاده از روش های کاهش درد در حین زایمان را به مادران باردار توصیه کرد.