به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، معاونت اجتماعی فرهنگی سپاه فجر فارس این هفته در نهمین شنبۀ مطالبهگری که با حضور فعالان مدنی، معدنی و صنعتی بخش خصوصی برگزار شد میزبان حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس و معاونین وی بود.
شروع جلسه طبق روال مرسوم شنبههای مطالبهگری با قرائت وصیتنامه یک شهید گرانقدر آغاز شد و وصایای شهید سعید و گرانقدر، «مجید حاجغنی» روشنیبخش این محفل بود و در ادامه «رقیه جوکار» مسئول مطالبهگری معاونت اجتماعی سپاه فجر فارس به بیان فلسفه برگزاری این نشستهای مطالبهگری پیرو منویات رهبر معظم انقلاب پرداخت.
در ادامه حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن، تجارت ضمن معرفی خود بیان کرد: کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی خواندم، از سال 80 به استخدام سازمان صمت درآمده و و طی سالهایی که در دولت آقای روحانی و سپس دولت آیتالله رئیسی، رئیس سازمان صمت بوده تلاش کرده به مدد تجربه و تخصص خود ارتقا یابد و همیشه نیز مسوولیتهایی را پذیرا بوده که از انجام آنها اطمینان داشته است.
ایزدی با بیان اینکه ملاک عملکرد وی در خصوص وضعیت صنایع، معادن و تجارت استان در کف میدان قابل مشاهده است نه آمار و ارقام، خاطرنشان کرد اگر عملکرد ما خوب باشد نارضایتی مردم کمتر خواهد بود؛
البته وی اشاره نکرد که برای کاهش مشکلات اصناف و واحدهای تولیدی که هر روز خبر تعطیلی یکی از آنها به گوش میرسد و در دوسال شیوع کرونا نیز آسیب زیادی دیدند چه اقداماتی انجام داده یا برای بهبود فضای کسب و کارها که در پی اغتشاشات اخیر بسیاری از آنها آسیب دیده و تا مرز نابودی پیش رفتند چه کارهایی صورت گرفته و تا چه حد صمت، پاسخگوی عملکرد سازمان متبوع خود بوده است؟
بانکها همچنان اصلیترین مانع بر سر رونق تولید هستند
فعالان حوزه معادن استان سپس به بیان چالشهای فراروی خود پرداخته و خام فروشی، موانع جدی بر سر راه سرمایهگذاری، عدم استقبال سرمایهگذاران بزرگ از کارآفرینی و تولید به سبب بالابودن ریسک سرمایهگذاری در این حوزه، دشواریهای تولید در شرایط سخت اقتصادی کنونی کشور به ویژه دشواری صادرات و بازاریابی، بنگاهداری بانکها به جای ارائه تسهیلات به کارآفرینان و فعالان بخش معدنی، عدم حمایت بانکها از فعالان این عرصه و حتی رقابت بانکها با واحدهای تولیدی با تملک برخی واحدهای ورشکسته و بدهکار به بانک، بروکراسی اداری، مهیانبودن زیرساختها و فرسوده و مستهلک بودن ماشینآلات و تجهیزات معدنی و عدم حمایت جدی جهت نوسازی ماشینآلات این بخش را به عنوان مهمترین موانع توسعه معادن استان نام بردند که در این خصوص ایزدی پاسخ داد: به مدد قانون رفع موانع تولید، بسیاری از این چالشها در حال رفع شدن است و فعالان بخش خصوص نیز هرجا دیدند بانکها از قوانین و تعهدات خود سر باز زدند موارد را گزارش بدهند تا دادستانی با آنها برخورد کند.
وی همچنین تشریح کرد: شورایی تحت عنوان شورای خبرنگان بانکی در استان با حضور نمایندگان استاندار وجود دارد که وظیفهشان رفع موانع بانکی بر سر ارائه تسهیلات است؛ اما رئیس سازمان صمت مشخص نکرد که چرا با وجود تلاشهای صورت گرفته، عمده تولیدکنندگان و کارآفرینان همچنان بانکها را مهمترین مانع بر سر تولید میدانند؟
رئیس سازمان صمت استان فارس تشریح کرد: دولت سیزدهم اهتمام زیادی جهت اجرای قانون رفع موانع تولید دارد و در این راستا حتی دادستان کل کشور نیز ضمن تاکید بر لازم الاجرا بودن این قانون هشدارهای لازم را خطاب به قانونگریزان دادهاست.
خواب انتقال آب خلیج فارس به استان کی تعبیر میشود؟
مخاطرات زیستمحیطی، تخریب منابع طبیعی و شفاف نبودن وضعیت برخی معادن و صنایع بزرگ استان به ویژه صنایع آببری همچون فولاد و پتروشیمی در زمینه میزان اشتغالزایی و میزان کمک به صندوق مسوولیت اجتماعی و ابهام در ارزش افزوده این صنایع برای استان با توجه به بحران کم آبی در استان از جمله دیگر دغدغههایی بود که در این جلسه از سوی فعالان معدنی مطرح شد و ایزدی در این خصوص پاسخ داد: در خصوص صنایع آببر نگاهمان به تامین آب از خلیج فارس است و بیان شده که تا 1403 فاز اول آبرسانی از خلیج فارس به لامرد میرسد.
وی افزود: در مورد صندوق مسوولیت اجتماعی نیز اخیرا فقط معدن کوهسرمه فیروز آباد حدود 8 میلیارد تومان در بحث تجهیزات و ساخت پایگاه انتقال خون در فیروزآباد همکاری کرده است.
ایزدی در ادامه ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح آمایش سرزمینی و توازن منطقهای با هدف محرومیتزدایی، پتانسیل و منابع هر منطقه شناسایی شده و بر اساس آن برنامهریزی درخصوص توسعه پایدار صورت بپذیرد.
وی در پاسخ به سوال یکی از فعالان معدنی که نسبت به باب شدن خامفروشی در معادن با هدف پرداخت بدهیها و تامین هزینههای جاری ابراز نگرانی کرده بود نیز گفت: ما در فارس 705 معدن دارای پروانه داریم و علاوه بر این 150 معدن نیز تعطیل یا نیمه تعطیل هستند و بسیاری از این معادن نیز از نظر ارزشی، تزیینی بوده و ارزش افزوده بالایی نصیب استان نمیکنند اما تفاهمنامهای با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان هلدینگی دولتی منعقد کردهایم که در زمینه مطالعاتی، اکتشاف و ارزش افزوده در این حوزه به سرمایهگذار کمک کند.
مردم نگران نباشند؛ مشکل تامین آب ذوب آهن کوار حل شده است
ایزدی در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال آب آشامیدنی یا کشاورزی فارس به ذوب آهن پاسارگاد نیز گفت: اخیرا پروژه انتقال پساب تصفیهخانه شیراز به مجتمع فولاد پاسارگاد در شهرستان کوار به بهرهبرداری رسید و شاهد تامین کل آب مورد نیاز این مجتمع صنعتی از این پروژه و قطع دسترسی این کارخانه به آب مناطق اطراف آن خواهیم بود.
رئیس صمت استان همچنین بابیان اینکه 40 معدن اخیرا با پیگیری استاندار و این سازمان احیا شده در خصوص علت روند کند بهرهبرداری از بسیاری پروژهها نیز تشریح کرد: بسیاری از طرحهای تجاری حوزه معدن بعد از چند سال به بهرهبرداری میرسند و این فرآیند زمان میبرد.
وی معارضین محلی و اختلافات منابع طبیعی با معدنداران را از جمله دیگر موانعی برشمرد که باعث کندی صدور مجوزها شده و در کنار نبود بازار مصرف، گاهی باعث تعطیلی بسیاری از واحدها میشوند.
سرمایهگذاری در حوزه صنایع فولادی در استان نفع زیادی دارد
ایزدی سرمایهگذاری در حوزه صنایع فولادی در استان را دارای ریسک پایین توصیف کرد و افزود: مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در لامرد یکی از شاخصترین کارخانههای آلومینیوم ایران است که در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد در جنوب استان فارس قرار دارد و توانسته برای بیش از 2000 نفر اشتغالزایی کند و معدن نمک فیروزآباد نیز در صورت توسعه تا 4500 مورد شغل ایجاد خواهد کرد.
رئیس سازمان صمت فارس افزود: رویکرد این سازمان در حمایت از شرکتهای دانشبنیان جدی است و در مرودشت طرح تولید سیلیکون جامد از چند سال پیش کلنگ خورده که تلاش داریم در دهه فجر این طرح را وارد فاز بهرهبرداری کنیم.
مدیر یکی از شرکتهای فعال در حوزه ایزوگام دیگر مطالبهگر این جلسه بود که از سختگیری بانکها در ارائه تسهیلات و دریافت وثایق گلایه کرد و رئیس سازمان صمت نیز از وی خواست جهت پیگیری بهتر فرایند درخواست تسهیلات به بانک تخصصی صنعت معدن تجارت مراجعه کند.
از نظر قانونی نمیتوانیم مغازهای را به خاطر کشف حجاب پلمب کنیم
ترکفعل برخی واحدهای صنفی در برابر رعایت شوونات اسلامی و عدم توجه جدی سازمان صمت به وظایف فرهنگی خود و منشور عفاف و حجاب دیگر سوال یکی از مطالبهگران حاضر در این جلسه بود که ایزدی در پاسخ گفت: اتحادیهها و اتاق اصناف موظف هستند با کشف حجاب برخورد کنند و در این زمینه بازرسان صنفی اتحادیهها و اتاق اصناف وظایف مشخصی دارند و علاوه بر این، اداره نظارت بر اماکن عمومی نیز حتی بدون گزارش قبلی صرفا به عنوان جرم مشهود میتواند با کشف حجاب برخورد کند اما ما از نظر قانونی ما نمیتوانیم مغازهای را پلمب کنیم.
وی در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان پوشاک اسلامی نیز گفت: در این زمینه 100 فروشگاه امین راهاندازی کرده ایم که اقدام به فروش اقلام متناسب با پوشش اسلامی با تخفیف بسیار زیاد میکنند که البته برخی اعضای جلسه اطلاعرسانی در این خصوص را ضعیف دانسته و از حضور این فروشگاهها ابراز بیاطلاعی کردند.
به گزارش فارس شایان ذکر است فارس قطب فرآوری سنگ کشور است و انواع سنگها از سنگهای تزیینی و نما گرفته تا منابع عظیم سنگ گچ، آهک، مارن، شن و ماسه در استان فارس به وفور یافت میشود و علاوه بر اینها فارس قطب استخراج «خاک نسوز» کشور و خاورمیانه است اما این استان نتوانسته از این ظرفیت عظیم بهره کافی ببرد و امید است در طرح آمایش سرزمینی ظرفیتهای استان در نظر گرفته شود و البته در کنار آن دغدغههای زیستمحیطی نیز لحاظ گردد و رئیس صمت استان نیز اگر در جلسات آتی نیز حضور یافت، پیگیر مسائل مطرح شده در این جلسه باشد.
پایان پیام/