زنان باید مطالبه گر و میدان دار عرصه سیاسی و اجتماعی باشند

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 15 بهمن 1399 - 15:54
استاندار کرمان گفت: جامعه زنان باید خودباوری داشته و پیشنهادات مکرر برای حضور در موقعیت‌های سیاسی و اجتماعی را بپذیرند، زنان باید مطالبه‌گر و میدان‌دار در این عرصه‌ها باشند.
زنان باید مطالبه گر و میدان دار عرصه سیاسی و اجتماعی باشند

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، دکتر"علی زینی‌وند" امروز 15 بهمن ماه در مراسم بزرگداشت روز زن در دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد: بهترین الفاظ و مفاهیم در حوزه زنان را رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند که نه زن بودن محدودیت می‌آورد و نه رفتاری با الگوی اسلامی بودن در زنان می‌تواند محدودیت در کارهای دیگر ایجاد کند و نه ایفای نقش اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در حوزه زنان می‌تواند آنها را از وظیفه مادری و دینی خودشان دور کند.

وی ادامه داد: همه انسان‌ها برای پیشرفت در زندگی و طی سریعتر مراحل به الگو نیاز دارند و حضرت زهرا (سلا م الله علیها) الگویی برای زنان و مردان مسلمان است که سراسر زندگی کوتاه ایشان درس برای همه ادوار است.

زینی‌وند افزود: به تبع این الگوی متعالی در طول تاریخ ما شاهد فعالیت زنانی در جامعه بشری هستیم که رفتار منطبق بر آن الگوی متعالی توانسته خدمات شاسیان توجهی را در تربیت نسل شایسته، تربیت فهرمانان بلندآوازه الگوساز، کارآفرینی، تاریخ‌سازی، ایفای رسالت زنان در مقاطع مختلف و هم روایتگری تاریخ چون زینب (سلام الله علیها) ارائه دهد. 

استاندار کرمان گفت: زنان ما نباید از این الگوها فاصله بگیرند، الگوهایی که سیاست، اقتصاد، شجاعت، تربیت شایسته فرزند و شوهرداری، رازداری، آیین زندگی در آن وجود دارد و زنان دانشگاهی باید حول این محورها، کلیدواژه‌های جذاب برای نسل جوان استخراج کنند.

وی عنوان کرد: قرائت بزرگان ما چون رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری از اسلام و انقلاب آن است که محدودیتی در مشارکت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی زنان وجود ندارد و می‌شود نقش فعال‌تری را برای زنان ترسیم کرد.

وی با بیان اینکه تقویت حضور و نقش زنان در حوزه‌های مختلف هم به خود بانوان و هم سیاست‌ها و قوانین وضعی بستگی دارد، گفت: در ادوار پس از انقلاب اسلامی ممانعتی برای حضو زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی قائل نشده است. 

استاندار کرمان تصریح کرد: جامعه زنان باید خودباوری داشته و پیشنهادات مکرر برای حضور در موقعیت‌های سیاسی و اجتماعی را بپذیرند، زنان باید مطالبه‌گر و میدان‌دار در این عرصه‌ها باشند. 

زینی‌وند خطاب به بانوان گفت: مطالبه‌گرانه در تصاحب کرسی‌های مدیریتی تلاش کنید، زنان بخش موثر جامعه هستند و نباید برای آنها سهم تعیین کرد.

وی اضافه کرد: روحیات و سمت و سوی سیاست‌گذاری‌های ما مردانه است، چون مردان تصمیم‌گیر این صحنه هستند و زنان باید سهمی از این‌ها را مطالبه‌گرانه تصاحب کنند تا در حوزه سیاست‌گذاری‌ها تسهیلگری امور زنان را فراهم کنند.

استاندار کرمان با تاکید بر ارتقای مشارکت‌های فعال اجتماعی و سیاسی به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره داشت و گفت: از بانوان فرهیخته استان در شهر و روستا می‌خواهیم که به صورت گسترده در انتخابات کاندیدا شوید. 

وی ابراز داشت: در استان کرمان حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی را کمرنگ دیدم، برای انتخاب معاون زن در استانداری تلاش زیادی کردیم. در حوزه فرمانداری‌ها هم پیشنهاد بانوان را دادیم اما هنوز استقبال نکردند.

استاندار کرمان ورود زنان فرهیخته استان در حوزه تشکل‌ها و سمن‌ها در حوزه محیط زیست، معماری شهری، گردشگری، طبیعت‌گردی و کویرگردی را تاکید کرد و گفت: هنر زنان در روستاها، فرآوری محصولات کشاورزی، پررونقی خانه‌های بوم‌گردی از ظرفیت‌های نهفته و استفاده نشده استان هستند.

زینی‌وند عنوان کرد: در حوزه کارآفرینی استانداری کرمان آماده است که جامعه زنان را برای تشکیل شرکت تعاونی و سمن‌های مردم نهاد در ظرفیت‌های خالی استان همراهی و کمک کند.

وی توانمندسازی خانم‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی از سوی دانشگاهیان لازم دانست و گفت: افرادی که به جبر طبیعت و اقتصاد در شهرها حاشیه‌نشین شدند و هم تحقیر می‌شوند و هم درآمد ندارند، باید کمک توانمند کرد و زنجیره اشتغال مشال کوچک را فراهم کرد. 

استاندار کرمان بیان کرد: نقش دولت تسهیلگری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب است و اجرای کار به مردم واگذار شود، بانوان فرهیخته می‌توانند در مطالبه‌گر بودن جامعه کمک کنند تا دولت‌ها به نقش خودشان بپردازند.

بنابراین گزارش، "فاطمه‌السادات حسینی" مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری کرمان نیز در این مراسم به نقش و جایگاه زنان در جامعه و پیروزی انقلاب اسلامی از نگاه و اندیشه امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: رهبر کبیر انقلاب اسلامی، نگاه واقعی و ارزشمند به مقام زن را با پیوند روز زن با میلاد حضرت زهرا (سلام الله علیها) معرفی کردند.

وی با اشاره به ارتقای سهم زنان در حوزه‌های علمی و دانشگاهی گفت: در حال حاضر زنان ما 60 درصد سهم تحصیلات تکمیلی را دارند که سرمایه اجتماعی است و باید از آن استفاده کرد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری به راه‌اندازی مرکز رشد و فناوری بانوان استان و فعالیت شرکت‌های فناور بانوان اشاره کرد.

حسینی از نگاه ویژه استاندار کرمان به توانمندی زنان و انتخاب اولین معاون زن استانداری تقدیر کرد و از آغاز تدوین دانشنامه زنان فرهیخته استان خبر داد. 

"حمیده واعظی" سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان نیز در این مراسم مشارکت بانوان و تقویت روحیه خودباوری زنان در زمینه‌ها و بخش‌های مختلف را یادآور شد و افزود: حضور بانوان در آموزش عالی، هیات علمی و پذیرفته‌شدگان مقاطع تحصیلی نشانگر تحولات اجتماعی است.

وی ابراز داشت: میزان مشارکت بانوان استان کرمان در سال 96 به میزان 5 درصد بوده که الان به 25 دصد رسیده است و امیدواریم تا پایان دولت به پیش‌بینی 30 درصدی برسد. 

واعظی تقویت خودباوری زنان و حضور قدرتمند در عرصه‌های مختلف را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.