توسعه پوشش بیمه درمان در کشور

صدا و سیما جمعه 28 بهمن 1401 - 17:46
رضایی معاون بیمه سازمان بیمه سلامت ایران گفت:در سازمان بیمه سلامت حدود ۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه ما قرار دارند که از این جمعیت حدود ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از صندوق بیمه همگانی هستند

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما برنامه میز اقتصاد با حضور رضایی معاون بیمه سازمان بیمه سلامت ایران و ارتباط تلفنی با طاهری معاون بیمه‌ای صندوق بیمه تامین اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر وزارت کاربه موضوع  توسعه پوشش بیمه درمان در کشور پرداخت.

در خبر‌ها داشتیم که دولت در راستای پوشش بیشتر بیمه‌ای در صدد آن هست که بیمه تکمیلی را هم شروع بکند علاوه بر بیمه پایه‌ای که شروع کرد و همگانی کرد، بیمه تکمیلی را هم شروع کند و برای مردم در دسترس قرار بدهد با روستائیان، کشاورزان و عشایر این آغاز خواهد شد در خبر‌ها دیدید. به طور کلی پوشش همگانی سلامت اگر بخواهیم بین المللی نگاه کنیم با یو‌ای سی شناخته می‌شود پوشش همگانی سلامت، همه دولت‌ها هدفشان این است که عمق آن، بسته خدمت آن و میزان پوشش آن افزایش پیدا کند حالا ما در بیمه پایه که تقریبا این را همگانی کردیم در سطح پوشش و عمق پوشش هم داریم در حوزه بیمه‌های تکمیلی ورود می‌کنیم که موضوع امروز برنامه میز اقتصاد است. تصویری برای شما آماده کردیم که نشان می‌دهد که ما چقدر ورود کردیم و چقدر کار دارد که انجام بدهیم در حوزه بیمه‌های تکمیلی تا چتر بیمه‌ای روی سر افراد بیشتری در آحاد مردم قرار بگیرد. این پوششی که قرار است جدید در خصوص بیمه‌های تکمیلی اضافه شود، مثلا فردی می‌رفت برای دندانپزشکی مثلا بعنوان یک خدمت جدیدی که می‌آمد و ورود می‌کرد، هزینه‌ای که بیمه پایه پوشش می‌دهد کم است بیمه تکمیلی همه می‌دانید این را افزایش می‌دهد. (توضیحاتی روی تصویر داده شد) (گزارش پخش شد)

سوال: بفرمایید الان وضعیت ما به طور کلی در بیمه ما پایه به چه صورت است؟

رضایی: خوشبختانه ما همانطور که شما اشاره داشتید به آن مکعب (توضیح تصویری) جمعیت و یا گستردگی پوشش بیمه ما در جمعیت کشور شرایط مناسبی داریم.

سوال: چند درصد است؟

رضایی: می‌توانیم ادعا کنیم که پوششمان باید بالای ۹۵ درصد باشد در حال حاضر، پوششی که در سال جاری اتفاق افتاده و ما نزدیک به ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را تحت پوشش جدید قرار دادیم، این پوشش بسیار وضعیت مناسبی پیدا کرده است.

سوال: پس بیش از ۹۰ درصد الان تحت پوشش بیمه همگانی هستیم.

رضایی: یکی از بیمه‌های پایه قرار دارند. سوال: می‌فرمودید که ما تعداد پوششمان در بیمه پایه به چیزی حدود بیش از ۹۰ درصد رسیده است دقیقا عدد آن چقدر است؟ رضایی: در حال حاضر ما در سازمان بیمه سلامت حدود ۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه ما قرار دارند که از این جمعیت حدود ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از صندوق بیمه همگانی هستند، حدود ۲۰ میلیون نفر از صندوق روستائیان و عشایر و دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سایر اقشار هستند و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هم حدودا از صندوق کارکنان دولت که مجموعا بیش از ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند، با جمع شدن سایر بیمه‌های پایه مثل سازمان تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح و البته سازمان‌هایی که بیمه‌های توامان دارند تقریبا جمعیت تحت پوشش بیمه در کشور ما آمار نسبتا مناسبی دارد. اما سوالی که شما فرمودید که میزان یا در واقع بسته‌های خدمتی یا عمق بیمه‌ها چگونه است؟ این نکته‌ای است که همانطور که در پوشش همگانی اشاره داشتید ما علاوه بر جمعیت تحت پوشش میزان دسترسی دو نکته مهم در آن نهفته است، ما یک دسترسی فیزیکی است یعنی بهرحال امکاناتی باید موجود باشد، خوشبختانه از این جهت در کشور ما توزیع امکانات اعم از نیروی انسانی و تجهیزات، به طور تقریبا می‌توان گفت عادلانه‌ای در کشور در دسترس عموم قرار دارد. نکته مهم علاوه بر دسترسی فیزیکی دسترسی اثربخش، دسترسی است که مردم بتوانند به لحاظ کیفیت و هزینه هم امکان این دسترسی را داشته باشند که بیمه‌ها می‌آیند این پوشش را برقرار می‌کنند که امکان استفاده از این امکانات فراهم باشد، ما فکر می‌کنیم که این بیمه‌های پایه تا حدودی این دسترسی را فراهم کردند، اما کامل نیست، دو تا پیشنهاد وجود دارد یا می‌توانیم عمق بیمه‌های پایه را افزایش بدهیم که در سال جدید چندین بسته خدمتی به بیمه‌های پایه اضافه شده از جمله خدماتی که ما در ناباروری برای سیاست‌های جمعیتی اتخاذ کردیم، در صندوق بیماران صعب العلاج برای بیمارانی مثل سرطان و بیمارانی که هزینه بر بودند، یا خدمات توانبخشی، این‌ها خدماتی که بوده جدیدا به صندوق بیمه‌های پایه افزوده شده، اما با این حال معتقد هستیم که همچنان بار نسبتا قابل توجهی از هزینه‌ها بر دوش مردم قرار دارد که باید فکری به حال آن بخش از هزینه‌ها داشته باشیم که یکی از راهکارهایش یا می‌تواند توسعه بیمه‌های تکمیلی باشد که معمولا بیمه‌های تکمیلی با مشارکت بخش خصوصی یا خود مردم خواهد بود.

سوال: در چه فاصله زمانی این پوشش بیمه‌ای ما افزایش پیدا کرده در خصوص بیمه پایه و بیمه همگانی؟

رضایی: در سال جاری با قانون بودجه سال ۱۴۰۱ نمایندگان محترم مجلس اعتباری بالغ بر ۶ همت یا ۶ هزار میلیارد تومان را تصویب کردند و ما توانستیم اقشار سه دهک نخست جامعه که توانایی برقراری پوشش یا پرداخت حق بیمه را نداشتند را به صورت رایگان تحت پوشش قرار بدهیم، همچنین یک میلیون و تقریبا ۳۰۰ هزار نفر از حاشیه شهر‌ها هم به این جمعیت افزوده شده و ما توانستیم پوشش مناسبی را برای جمعیت کشور فراهم کنیم.

سوال: این بیمه پایه همگانی سکوی پلتفرم نسخه نویسی الکترونیکی هم هست درست است؟

رضایی: بله بقیه خدماتی که ما توانستیم در سال جاری برای مردم شریف برقرار کنیم از جمله خدماتی که مربوط به پیاده سازی ارز دارو بوده، به ویژه یکی از قدم‌های خوبی بوده که از مبدا به مقصد (طرح دارویار) که در واقع اختصاص پیدا کرده که ارز دارو را از مبدا به مقصد بر اساس سامانه‌های نسخه الکترونیک ما اتفاق افتاده یا بحث بسته‌های خدمتی صعب العلاج یا همچنین خدمات ناباروری، خدمات توانبخشی این‌ها خدماتی است که اخیرا به بیمه‌های پایه افزوده شده، تماما بر مبنای کارکرد‌های آن سامانه‌های نسخه الکترونیک است.

سوال: ما الان چه تعداد بیمه نشده داریم در حوزه بیمه‌های پایه؟

رضایی: ما بر اساس آمار‌هایی که داریم علی القاعده باید کمتر از یک تا یک و نیم میلیون بیمه نشده در کشور داشته باشیم البته این آمار سیار است بخاطر این که افرادی که تحت پوشش بیمه‌های فصلی قرار دارند ممکن است در یک مقطعی از بیمه‌های فصلی خارج می‌شوند البته بیمه سلامت این فرصت را فراهم کرده که شهروندان به محض این که از بیمه‌های فصلی تامین اجتماعی خارج می‌شوند می‌توانند بپیوندند و از بیمه سلامت بهره‌مند شوند. سوال: در واقع هر کسی که بخواهد الان از بیمه استفاده کند می‌تواند بیاید، رضایی: بله

سوال: یک نکته دیگر، چون امروز در میز اقتصاد بحث بیمه‌های تکمیلی هست اتفاقی که دارد می‌افتد این است که باید برای این بیمه‌های تکمیلی قدم اولش این است که بیمه پایه وجود داشته باشد درست است؟

رضایی: دقیقا بله

سوال: آقای طاهری معاون بیمه‌ای صندوق بیمه تامین اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر وزارت کار پشت خط ارتباطی ماست. بفرمایید که قرار است چه تغییری در حوزه پوشش بیمه‌ای روستائیان و عشایر ایجاد شود؟

طاهری: استحضار دارید صندوق بیمه اجتماعی کشور روستائیان و عشایر تنها صندوقی است که بعد از پیروزی شکوهمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و قرار هست یک رسالت و تکلیف بسیار مهم را بر دوش بکشد و آن هم بهره مندی روستائیان و عشایر و کشاورزان عزیز از مزایای بیمه اجتماعی، بازنشستگی، از کارافتادگی کلی بازماندگان متوفی، نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای است که قرار است از طریق صندوق بیمه روستائیان و عشایر اجرایی بشود، دولت هم به نوعی بعنوان کارفرما دو برابر حق بیمه سازمانی هر فرد روستایی عشایری را در صندوق متقبل می‌شود. حوزه بیمه اجتماعی را قانونگذار و دولت به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر واگذار کرده است.

سوال: تعداد جمعیت این صندوق چقدر است؟ طاهری: دو میلیون و ۶۶۰ هزار نفر، و موضوع درمان پایه‌ای این عزیزان را قرار است سازمان بیمه سلامت همانطور که دوستان عزیزمان از سازمان بیمه سلامت اعلام کردند متقبل بشود. سوال: که این اتفاق افتاده است؟

طاهری: بله

سوال: پس بیمه پایه دارند داریم می‌رویم برای این که دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه تکمیلی داشته باشند درست است؟

طاهری: بالغ بر ۹۵ درصد، شاید هم صد در صد بیمه شدگان ما درمان پایه را از سازمان بیمه سلامت دریافت کردند که جا دارد من واقعا تشکر و قدردانی ویژه داشته باشیم.

سوال: قرار است که الان بیمه تکمیلی هم به آن اضافه شود درست است؟

طاهری: بله ما همزمان با رویکرد تحولی دولت انقلابی سیزدهم و سیاست‌هایی که در این حوزه داشتند مبنی بر این که تمامی آحاد و اقشار جامعه و کشور بتوانند از امکانات و خدمات نظام به صورت عادلانه و مساوات برخوردار و بهره‌مند شوند، بعد از شاید بگویم قریب به یک سال کار کارشناسی و با توجه به دغدغه جدی که در حوزه سلامت وجود داشت، استحضار دارید که مقام معظم رهبری فرمودند ما در حوزه سلامت سیاستگزاری حوزه سلامت باید به گونه‌ای عمل کنیم که خانواده‌ها فقط دغدغه بیماری خودشان را داشته باشند و از بابت هزینه‌ها هیچ دغدغه و جای نگرانی برای این‌ها نباشد.

سوال: چقدر الان این بیمه تکمیلی کمک می‌کند به این که پوشش بیشتری داشته باشند.

طاهری: ما امسال با پیگیری‌هایی که وزیر محترم، مدیر عامل محترم در دستور کارشان قرار دادند، در فاز نخست یعنی در مرحله نخست در سه استان آذربایجان شرقی، همدان و اصفهان، کلیه مستمری بگیران تحت پوشش ما به تعداد ۴۰ هزار نفر را تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار خواهیم داد و شرکت بیمه آتیه سازان حافظ پس از طی مراحل قانونی اداری، شرکت مجری خواهد بود که بیمه تکمیلی درمان را برای بیمه شدگان صندوق بیمه کشاورزان و عشایر و روستایی اجرایی خواهد کرد.

سوال: پس تا پایان سال ۴۰ هزار نفر این اتفاق برایشان در این سه استانی که فرمودید آذربایجان، همدان و اصفهان درست است؟ طاهری: ۴۰ هزا رنفر را ما همزمان با دهه مبارکه فجر در فاز نخست اجرایی خواهیم کرد انشاالله ما فاز نخست را که ما با موفقیت کامل پشت سر بگذاریم

... سوال: این اجرا شده یا نه؟ چون دهه فجر را که گذراندیم؟

طاهری: بله در حال اجراست و در حال ثبت نام است و ما انشاالله از اسفندماه که بیمه تکمیلی درمان را در اختیار این عزیزان قرار خواهیم داد. سوال: باید جایی مراجعه کنند و ثبت نام کنند این افراد یا نه؟ طاهری: ما موسسات کارگزاری مان در سراسر کشور، ما هم پیامک اطلاع رسانی برای این عزیزان ارسال کردیم و هم این بزرگواران می‌توانند به ۱۸۰۰ موسسه کارگزاری ما در سراسر کشور مراجعه کنند ...

سوال: پس حتما باید مراجعه حضوری داشته باشند؟ طاهری: بله سوال: پس این ۴۰ هزار نفر تا پایان سال فرمودید؟ مابقی شان چه می‌شوند؟

طاهری: بله در فاز دوم ما ۱۶۹ هزار مستمری بگیر صندوق در سراسر کشور را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار خواهیم داد و در فاز سوم.

سوال: مرحله دوم یا فاز دوم در چه تاریخی است؟

طاهری: انشاالله بعد از سه ماه از اجرای فاز اول ما وارد فاز دوم می‌شویم

سوال: یعنی از خرداد تقریبا شروع می‌کنید برای مرحله دوم، مرحله سوم چطور؟

طاهری: بعد از سه ماه از مرحله فاز دوم انشاالله

سوال: تا برسیم به دو میلیون و ۶۶۰ هزا رنفر چند مرحله شما پیش بینی کردید که این اتفاق بیفتد؟

طاهری: ما عرض کردیم که طی سه مرحله و سه فاز انشاالله این موضوع را عملیاتی و اجرایی خواهیم کرد.

سوال: پس یعنی عمده اش در مرحله سوم رخ خواهد داد؟

طاهری: دغدغه اصلی ما هم این است که به گونه‌ای حرکت کنیم که کمترین خدایی نکرده نارضایتی از سمت جامعه هدف شنیده شود و بر اساس برنامه ریزی‌هایی که صورت گرفته این بسته و پوشش، پوشش کامل و بسیار مناسبی است که با کمترین هزینه و پرداختی از جیب روستائیان و عشایر این خدمات تکمیلی و درمانی انشاالله به این عزیزان ارائه خواهد شد.

سوال: سوال من دقیقا همین بود. یعنی قبل از این که به جزئیات برسیم این که این نکته را که تایید فرمودید یعنی عمده بخش در مرحله سوم انجام می‌شود؟

طاهری: بله

سوال: یک نکته‌ای وجود دارد این که ما جمعیت تعداد روستایی و عشایری مان یک محاسبه‌ای شما داشتید فکر کنم ۲۰ میلیون نفر درست است؟

رضایی: بر اساس صندوق بیمه روستایی‌های ما ۲۰ میلیون نفر روستایی داریم

سوال: وزارت بهداشت هم یک آماری دارد که ۲۹ میلیون نفر هستند.

رضایی: او بر اساس گیرندگان خدمت ۲۹ میلیون نفر آمار وزارت بهداشت است.

سوال: اگر روستائیان وعشایر بخواهند بیایند حتما باید ذیل صندوق شما باشند تا از این بیمه تکمیلی استفاده کنند، فاصله بین ۲ میلیون و ۶۰۰ تا، ۲۰ میلیون هم حداقل ۱۸ میلیون زیاد است، چطور می‌شود که بقیه روستائیان و عشایر هم به شما بپیوندند و اضافه شوند؟

طاهری: من توضیح بدهم، عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، کلا جامعه هدف این صندوق قریب به ده میلیون نفر هست که شرایط سنی خاصی را دارند، شما با هر شرط سنی نمی‌توانید تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار بگیرید حداقل سن ۱۸ و حداکثر سن ۵۰ سال است. اما دوستان ما در بخش سلامت و بیمه سلامت برای ارائه بیمه سلامت پایه، شرایط سنی را لحاظ نمی‌کند، یعنی تمام افرادی که در حوزه روستایی و عشایری زندگی می‌کنند می‌توانند از خدمات بیمه درمان پایه بهره‌مند شوند.

سوال:، ولی این که سن را محدود می‌کنید آن عدد ۲۰ میلیون را تقریبا به ده میلیون نفر کاهش می‌دهد.

طاهری: بله دقیقا

سوال: و این که پوشش هزینه‌ای چقدر می‌شود؟ هم به لحاظ خدمات افزایش پیدا می‌کند و هم به طور کلی به لحاظ هزینه‌ای چقدر هزینه هایش کاهش پیدا می‌کند؟

طاهری: کل مبلغ حق بیمه‌ای که روستائیان و عشایر متقبل خواهند شد در ازای دریافت بیمه درمان تکمیلی، ۱۱۰ هزار تومان به صورت ماهیانه خواهد بود و مجموع تعهدات شرکت بیمه گر ۵۴۱ میلیون ریال خواهد بود که من اگر بخواهم به تفکیک خدمت شما عرض کنم خدماتی که ارائه خواهد داد به این صورت خواهد بود که در حوزه هزینه‌های بیمارستانی ۴۵۰ میلیون ریال، هزینه‌های درمان سرپایی ۶۰ میلیون ریال، هزینه‌های دارویی ۱۵ میلیون ریال، هزینه عینک ده میلیون ریال، هزینه آمبولانس ۶ میلیون ریال خواهد بود که در ازای آن مبلغ حق بیمه ما به این عزیزان خدمات می‌دهیم.
سوال: آقای خسروی مدیر عامل بیمه آتیه سازان حافظ که ذیل بیمه سلامت و بعنوان دستگاهی است که بیمه تکمیلی را دارد برای صندوق روستائیان وزارت کار آماده می‌کند، روی خط ارتباطی ماست. بفرمایید که شما چقدر هماهنگ هستید الان با وزارت کار و صندوق روستائیان و عشایر؟ (ارتباط وصل نشد) "پخش گزارش"

سوال: اگر این بیمه‌های پایه تکمیل پیدا نمی‌کرد و به این روز نمی‌رسیدیم نمی‌توانستیم الان راجع به بیمه‌های تکمیلی صحبت کنیم این جا ارتباط ما با آقای خسروی برقرار شده است. بفرمایید که از آن ۴۰ هزار نفری که آقای طاهری گفتند که کار شروع شده الان آمدند و قراردادشان را نوشتند و کار پیش رفته است؟

خسروی: همانطور که در جریان هستید، اول جا دارد یک تشکر ویژه‌ای بشود از مدیر عامل صندوق عشایر و روستایی که بعد از ۱۷ سال توانستند اعضای این صندوق را بیمه تکمیلی کنند و این که این عزیزان همانطور که می‌دانید اول از طریق نظام ارجاع مراجعه پیدا می‌کنند به بیمارستان‌های دولتی که انصافا هم بیمه‌های پایه بخصوص بیمه سلامت، آن هزینه‌های درمانی شان را در بخش دولتی به صورت کامل پوشش می‌دهند، همانطور که آقای دکتر رضایی فرمودند، بزرگترین مشکلی که در حوزه درمان هست بیمه‌های پایه در صورتی می‌توانند موفق باشند که بیمه‌های تکمیلی قوی هم وجود داشته باشد و از این عزیزانی که در بحث صندوق عشایر روستایی بیمه آتیه سازان حافظ شدند، به صورت کامل این سه استان که ۴۰ هزار نفر هست، دارند خدمات می‌گیرند.

سوال: الان ۴۰ هزار تا کامل انجام شده؟

خسروی: کامل دارد انجام می‌شود و هیچ مشکلی وجود ندارد، ولی بزرگترین مشکل و بیشترین مشکلی که این عزیزان دارند، در بخش دولتی نیست، این عزیزان بالاخره باید خدمات درمانی شان به سمت بخش خصوصی ارجاع داده می‌شوند، مراجعه می‌کنند، آنجا هست که دچار مشکلات مالی می‌شوند یا همان مشکلاتی که ناشی از خدمات درمانی هست که هم مشکلات هزینه‌های کمرشکن هست،

سوال: که الان با این بیمه تکمیلی این هزینه‌ها سرشکن می‌شود در بخش‌های خصوصی هم؟

خسروی: مطمئن باشید که با این بیمه‌های تکمیلی که انجام شد و پوشش داده شد بیشتر هدف ما همین بخش خصوصی بوده که بتوانیم آنجا این عزیزان را از لحاظ مالی که در بخش درمانی هزینه می‌کنند را پوشش بدهیم.

سوال: فقط سرجمع چیزی که شما می‌خواهید یعنی تعداد افرادی که می‌خواهید بیمه کنید چقدر است؟ یک عدد دو میلیون و ۶۶۰ هزار تا آقای طاهری گفتند، ولی گفتند هدف ده میلیون تا ااست.

خسروی: بله، این صندوق عشایر روستایی که آقای دکتر طاهری فرمودند که دو میلیون و ۶۶۰ هزار تا است که تحت پوشش قرار می‌گیرد، ولی این جا حمایت دولت را می‌خواهد، حمایت مجلس را می‌خواهد که بتواند بودجه‌ای مصوب کند برای بقیه‌ی روستائیان عزیز که بقیه هم بتوانند از این بیمه تکمیلی استفاده کنند

سوال: برای این دو میلیون و ۶۶۰ هزار نفر شما چقدر بودجه پیش بینی کردید؟

خسروی: این‌ها که حق سرانه شان به صورت ماهانه صد هزار تومان به بیمه آتیه سازان پرداخت می‌کنند، ولی خود بیمه آتیه سازان، چون یک مسئولیت اجتماعی هم دارد مطمئن باشید اگر مشکل بیشتری پیش آمد و اگر احتیاج به منابع مالی دیگر هم وجود داشت مطمئن باشید از خودش هزینه خواهد کرد...

سوال: سهم شما چقدر است، یعنی ۱۱۰ هزا رتومان پرداخت می‌کنند شما هم چیزی به آن اضافه می‌کنید به طور کلی یا نه؟

خسروی: اگر در حوزه درمانی مشکلی داشته باشند مطمئن باشید ما اضافه خواهیم کرد.

سوال: یعنی فرد به فرد این کار را می‌کنید یا ...؟

خسروی: هم می‌شود فرد به فرد این کار را کرد و هم می‌شود با بیمارستان‌ها و مراکز که طرف قرارداد ما هستند وارد مذاکره شد که مذاکره کردیم و هم این که مهم‌تر از همه اتصال سامانه‌های بیمه تکمیلی به بیمه پایه هست که می‌شود یک تفاهم نامه هم امضا کرد که همیشه جناب اقای دکتر ناصحی مدیر عامل محترم بیمه سلامت، جناب آقای دکتر رضایی همیشه حامی بودند.

سوال: پس یعنی به طور کلی این جمع بندی را داشته باشیم که برای این دو میلیون و ۶۶۰ هزار چیزی دولت پرداخت نمی‌کند و شما چیزی پرداخت نمی‌کنید و همان ۱۱۰ هزار تومانی است که خودشان پرداخت می‌کنند. در خصوص بازنشستگان چطور؟

خسروی: بازنشستگان محترم هم که جزو قرارداد بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ در جریان هستند، پارسال قراردادی که بود ما حتی بیشتر از آن حق سرانه‌ای که این عزیزان پرداخت می‌کردند بیمه آتیه سازان ۱۳۷۰ میلیارد تومان اضافه بابت این عزیزان در بخش درمان هزینه کرد و این هم باعث افتخار است که بایت این ...

سوال: امسال چقدر افزایش پیدا خواهد کرد؟

خسروی: امسال از ۹۰ هزار تومان حق سرانه سال گذشته شان ۲۵ هزار تومان شده ...

سوال: نه، تعدادی که میخواهید پوشش بدهید؟

خسروی: ۴ میلیون و صد هزار نفر هست تا الان که ثبت نام کردند تقریبا ۴۳۰۰ نفر را ما پیش بینی می‌کنیم.

سوال: آقای اسدی رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور پشت خط ار تباطی ماست. بفرمایید که تعداد افرادی که ذیل صندوق شما هستند و چه تعدادشان قرار است که بیمه تکمیلی بشوند؟

اسدی: ما ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بازنشسته و افراد خانواده شان الان تقریبا تحت پوشش بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ هست و داریم خدمات ارائه می‌کنیم.

سوال: کل صندوق تان این ۴ میلیون و ۵۰۰ است؟ که کل شان هم بیمه هستند؟

اسدی: نه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر کل صندوق هستند که تعدادی از این عزیزان که تحت صندوق‌های دیگر، تحت بیمه هستند در آنجا با خانواده هایشان چیز دارند و بقیه که نیستند اینجا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که حدود سه میلیون بیمه شده اصلی هست، مابقی اش هم افراد تبعه خانواده شان.

سوال: پس یعنی سه میلیون نفر بیمه تکمیلی دارند، چیزی حدود ...

اسدی: نه خیر، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ما الان بیمه تکمیلی با آتیه سازان حافظ هستیم که از این افراد حدود سه میلیون بیمه شده اصلی هستند، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تبعه شان است.

سوال: این برنامه شما است که چقدر افزایش پیدا کند؟

اسدی: ما بالای ۹۰ درصد بازنشستگان ما بیمه تکمیلی هستند، کسانی که در صندوق‌های مثلا ایثارگرانی که تحت پوشش ما هستند تحت پوشش کانون هستند در صندوق‌های خود ایثارگران هستند و با بقیه هم تحت پوشش فرزندانشان اگر رفتند جایی بیمه تکمیلی شدند، معمولا کسی که بیمه تکمیلی نباشد در مجموعه ما نیست اگر هست دل به خواه خودش نخواسته بیمه تکمیلی باشد. الان هم هر کدام از بازنشسته‌های ما همین امروز هم بخواهند ما تا پایان همین ماه اسفند هم عضو گیری را تمدید داریم، هر کدام از بازنشستگان که بیمه تکمیلی نیستند می‌توانند به کانون هایشان مراجعه کنند و برقراری بشود بیمه تکمیلی.

سوال: با همان سرانه‌ای که شده ۲۰۵ هزار تومان درست است؟

اسدی: ۲۰۵ هزار تومان سرانه حق بیمه هست که ۵۰ درصد آن را سازمان تامین اجتماعی زحمت کشیده و پرداخت می‌کند.

سوال: سرجمع پولی که گذاشته چقدر است؟ این ۵۰ درصد؟

اسدی: ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ بازنشسته می‌دهد و ۱۰۲ هزا ر و ۵۰۰ تامین اجتماعی، ۵ هزار میلیارد تومان کمک سازمان تامین اجتماعی در طول یک سالش به بیمه تکمیلی بازنشستگان است.

سوال: آقای رضایی یک نکته‌ای که داشتیم بحث می‌کردیم این بود که اگر بخواهیم این بیمه‌های تکمیلی باشد، باید بیمه پایه هم وجود داشته باشد شما آمدید برای امسال قرار بود که سه دهک اول رایگان بیمه شوند شما آمدید برای هفت دهک تامین دادید و همه را بیمه کردید با چیزی حدود ۶ هزار میلیارد تومان فرمودید، برای سال آیند ه این عدد باید به چقدر برسد اگر بخواهیم این هفت دهک پوششی که دارند را حفظ کنند؟

رضایی: بله نکته مهمی که اشاره داشتید در قانون بودجه سال جاری برای سه دهک منابعی که پیش بینی کردند، منابع خوبی بوده و قدم مناسبی برداشته شد برای پوشش رایگان اقشاری که در دهک‌های پایین جامعه بودند، به زعم ما برای سال اینده برای این که ما اطمینان حاصل کنیم که مردم پوشش بیمه‌ای شان حفظ می‌شود این نیازمند این که دهک‌های بیشتری را دولت مورد حمایت قرار بدهد.

سوال: فعلا که قانونی برای آن از دهک چهارم به بعد نیست؟

رضایی: می‌توانیم پیشنهاد کنیم در قانون لایحه بودجه که در حال بررسی است که انشاالله نمایندگان محترم به آن اولویت قائل بشوند تا دهک هفت انشاالله مورد حمایت دولت قرار بگیرد و مجلس محترم که پوشش حدودا فکر می‌کنیم ۹۰ درصد شاغلین غیررسمی که در صندوق همگانی هستند، ما این نگرانی را داریم که ممکن است پرداخت حق بیمه و آن درصد‌هایی که در سال ۱۴۰۱ بوده، باعث بشود که این‌ها از پوشش بیمه‌ای شان ...

سوال: چقدر پول بیشتری می‌خواهد برای آن ۴ تا ۷؟

رضایی: عددش ما فکر می‌کنیم بین دو تا سه همت کافی باشد به آن عدد ۶ همتی که برای سه دهک بوده است،

سوال:، ولی چیزی که قانون گفته سه دهک است و سه دهک برای سال آینده هم این تداوم پیدا خواهد کرد.

رضایی: استمرار دارد، ولی ما پیشنهادمان این است که سه همت اضافه شود. 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.