به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از مسکو، دوازدهمین دور گفتگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس با موضوع «خدمات عمومی جوامع مذهبی در جهان پس از همهگیری کرونا» از صبح امروز در پایتخت روسیه کار خود را آغاز کرد.
گفتگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس به همت مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها برگزار میشود.
هیات دینی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این دور از گفتگوها ضمن ارائه مقالاتی درباره خدمات اجتماعی پیروان ادیان، با اسقف اعظم و مقامات کلیسای ارتدوکس روسیه گفتگو خواهند کرد.
حجتالاسلام ایمانیپور در آغاز این نشست پیشنهاد کرد، جمعی از رهبران همسو برای اتخاذ مواضع مشترک در قبال بحرانها، از جمله فجایع طبیعی، جنگ و درگیری، توهین به مقدسات ادیان و مشکلات اجتماعی فراگیر، کمیته مشترکی تشکیل دهند تا در مواقع بحرانی بتوانند مواضع اصولی و یکسان اتخاذ کنند.
متروپلیت کیریل، اسقف اعظم تاتارستان نیز در این نشست با اشاره به توقف چهار ساله گفتگوها به دلیل همهگیری کرونا گفت: این گفتگوها یادگار ارزشمند اسقف اعظم فقید روسیه و مرحوم آیتالله تسخیری است که با دوراندیشی و درایت خود باب گفتگو و مذاکره بین اسلام و مسیحیت ارتدوکس را گشودند.
وی افزود: این گفتگوها میتواند زمینهساز تحکیم و تقویت همکاری دینی و ترویج صلح و عدالت باشد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در آغاز این نشست با گرامیداشت یاد مرحوم آیتالله محمدعلی تسخیری گفت: آن عالم وارسته کوتاهترین راه برای حل اختلافات و تقویت همکاری ادیان را تساهل، تسامح و احترام متقابل میدانستند.
سفیر کشورمان گفت: آنچه در جهان امروز با عنوان افراط گرایی دینی دیده میشود، به طور قاطع، نه محصول ذاتی ادیان الهی، بلکه نتیجه دستکاری برخی قدرتهای جهانی است.
جلالی افزود: قدرتهای جهانی، غیر متعهدانه و با هدف حذف تمدنها و فرهنگهای دیگر سعی دارند صدایی غیر از آنچه خود میپسندند، از جوامع دینی برنخیزد و این تنگنظری قرنهاست بر جوامع بشری سایه افکنده است.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدیعراقی، عضو مجلس خبرگان رهبری و خانم فاطمه طباطبایی، رئیس انجمن عرفان اسلامی، مقالات خود را ارائه کردند.
حمید هادوی، مدیر بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز از دیگر سخنرانان این نشست بودند.
در این دور از گفتگوها، مقالاتی با عنوان «تعامل بین سیستمهای آموزش سکولار و معنوی، تجربه آموزش کشیشها در دانشگاه»، «خدمات اجتماعی دینداران در دنیای پس از کرونا»، «پیشنیازها و عوامل توسعه همکاری روسیه و ایران در حوزه اجتماعی و بشردوستانه پس از همهگیری» ارائه خواهد شد.
نقش آموزش در انسجام دینی و اجتماعی در جهان پساکرونا، بحران اعتقادی و انسجام دینی، خدمات اجتماعی در کلیسای ارتدوکس روسیه، درسهای همهگیری کرونا از منظر قرآن و علوم عقلی و نقش زنان و خانواده در انسجام مذهبی در جامعه در پسابحران جهان، از دیگر موضوعات مورد توجه در این گفتگوها خواهد بود.