به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در آیین دوازدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، مقام معظم رهبری تقریظی بر کتاب «حوض خون» نوشتند و اظهار داشتند آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است و باید از بانوی پرکار و صبور و خوشسلیقهئی که این کار پرزحمت را بهعهده گرفته و به خوبی از عهده برآمده است و نیز از مؤسسهی جبههی فرهنگی عمیقاً تشکر شود.
اما امروز و برخلاف منویات ایشان، ادارهی راهآهن شهرستان اندیمشک و در راس آن راهآهن کشور از روایتگری اعضای موسسه فرهنگی هنری جواد زیوداری و فاطمهسادات میرعالی به عنوان نویسندهی این کتاب در حوزه استحفاظی راهآهن و در محل سابق بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک جلوگیری به عمل آورده و آنان را اخراج کرده است.
تقابل راهآهن با روایتگران حوض خون
عظیم مهدینژاد مسئول موسسه فرهنگی هنری شهید جواد زیوداری در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: امروز راهآهن بدون هیچ دلیلی از ورود روایتگران حوض خون جلوگیری کرد و در حال حاضر به اعضای موسسه، راویان، نویسنده کتاب و خانواده شهدا اجازه حضور در یادمان حوض خون را نمیدهند.
وی با اظهار تاسف از چنین برخوردی توسط راهآهن گفت: اعضای این موسسه در طی این مدت در راستای معرفی فداکاریهای زنان در زمان جنگ و الگوهای زنان مسلمان روایتگری میکردند و این اقدام راهآهن در تقابل با مسئله روایتگری و تبیین دین اسلام است.
مهدینژاد با اشاره به استقبال کاروانهای راهیان نور از روایتگریهای اعضای این موسسه افزود: احیای یادمان دوران دفاع مقدس یکی از مهمترین اهداف موسسه فرهنگی هنری شهید جواد زیوداری است و برای نیل به هدف تا کنون اقدامات پژوهشی فراوانی انجام شده است.
اجازه ورود نداریم
فاطمهسادات میرعالی نویسندهی کتاب "حوض خون" نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: امروز حراست از ورود من به یادمان حوض خون جلوگیری کرد و همانطور که میبینید ما پشت درهای بسته ماندهایم.
وی با اشاره به نشستی که اخیرا با میعاد صالحی مدیرعامل راه آهن کشور داشته است، گفت: در طی این دیدار آقای صالحی به ما قول دادند که از فعالیت روایتگری حمایت کنند ولی خلافش ثابت شد و حراست مجموعه راهآهن به ما اجازه ورود نمیدهد.
نویسندهی کتاب "حوض خون" با بیان اینکه چنین اقدامی از مدیران دولت انقلابی بعید است، گفت: در حال حاضر من هیچ جوابی برای دانشجویانی که با کاروانهای راهیان نور به این منطقه اعزام شدهاند ندارم و منتظر پاسخ مسئولان هستیم که ببینیم چرا بعد از 40 سال که این موسسه احیا شده است، جلوی فعالیت آن را میگیرند.
آیین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «حوض خون» اسفندماه سال گذشته با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در اندیشمک در محل بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک برگزار شد. محلی که امروز مجموعه راهآهن اجازه ورود نویسنده و ناشر کتاب که کاری جز روایتگری برای کاروانهای راهیان نور انجام میداند، نمیدهند.
تصویر فداکاری زنان در کتاب حوض خون
سردار فدوی جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه کتاب حوض خون گوشهای از فعالیتهای ارزشمند بانوان در دفاع مقدس است در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در کتاب حوض خون گوشهای از فعالیتهای ارزشمند بانوان در حوزه دفاع مقدس نشان داده شده است.
وی افزود: ما در دوران دفاع مقدس شاهد ایثار خواهران در حوزه پشتیبانی از جنگ و در پرستاری از جانبازان و رزمندگان بودیم و مشاهده میکردیم که این عزیزان اقدامات دلسوزانه زیادی را برای درمان و بهبودی مجروحین انجام میدادند.
به گزارش خبرگزاری فارس، کتاب «حوض خون» بهقلم فاطمهسادات میرعالی و با تحقیق جمعی از فعالان حوزه ادبیات دفاع مقدس نوشته شده است و روایتگر خاطرات زنانی است که در مدت هشت سال دفاع مقدس در رختشویخانه بیمارستان شهید کلانتری، ملحفه و البسه رزمندگان و مجروحان را میشستند.
پایان پیام/