ساخت باتری لیتیومی از ضایعات قهوه

صدا و سیما جمعه 19 اسفند 1401 - 12:56
یک پژوهشگر اندونزیایی از طراحی و ساخت سبک‌ترین باتری لیتیومی پرقدرت ویژه خودرو‌های برقی برای نخستین بار با استفاده از ضایعات قهوه خبر داد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کوالالامپور؛ یک پژوهشگر اندونزیایی از طراحی و ساخت سبک‌ترین باتری لیتیومی پرقدرت ویژه خودرو‌های برقی برای نخستین بار با استفاده از ضایعات قهوه خبر داد.
آنی زولفیا در مصاحبه تصویری با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در کوالالامپور با اشاره به تلاش مستمر و چند ساله خود و دانشجویانش در دانشگاه اندونزی گفت موفق به ساخت لایه‌ای گرافنی برای قطب مثبت باتری‌های لیتیومی با استفاده از مواد دور ریز قهوه شده است.


وی با تشریح روند حل کردن مواد دور ریز قهوه در اتانول به همراه حرارت و تبخیر و در نهایت استخراج ماده‌ای به نام گرافن افزودبا استفاده از روش "اولتراسونیک" این ماده در معرض امواج فراصوت به ذرات خالص نانوگرافن و لایه‌ای بسیار رسانا برای عبور جریان الکتریسیته تبدیل می‌شود که زمان شارژ باتری را از دو ساعت به نیم ساعت کاهش می‌دهد.
این محقق و استاد دانشگاه اندونزی با اشاره به استفاده از ضایعات به کار رفته قهوه در لایه گرافنی تصریح کرد وزن نهایی این نوع از باتری لیتیومی ویژه خودرو‌های برقی از پانصد کیلوگرم به دویست کیلوگرم کاهش یافته و به علت ظرفیت بالای ذخیره الکتریسیته قادر است با هر یک بار شارژ، توان طی مسافت را از ۳۵۰ کیلومتر به پانصد کیلومتر افزایش می‌دهد.
این محصول با توجه به ادامه تحقیقات برای کاهش بیشتر وزن باتری، رسیدن به حداقل زمان شارژ گیری و همچنین ارتقاء قدرت باتری برای طی مسافت‌های طولانی‌تر قبل از تجاری سازی همچنان در مرحله آزمایش‌های تکمیلی قرار دارد.

 

آنی زولفیا: پژوهشگر و استاد دانشگاه اندونزی

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.