بومی سازی حسگر‌های فوتوالکتروشیمیایی برای پایش گونه‌های زیستی

صدا و سیما یکشنبه 28 اسفند 1401 - 21:42
یک گروه از پژوهشگران دانشگاه یاسوج موفق شدند حسگر‌های فوتوالکتروشیمیایی را برای پایش برخی گونه‌های زیستی طراحی کنند .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سنجش فوتو الکتروشیمیایی یا PEC، یک روش تجزیه‌ای نو پدیدی محسوب می‌شود که به سرعت در حال توسعه با استفاده ازمواد فعال نوری است که توسط یک منبع نور خارجی برای تولید سیگنال برانگیخته می‌شوند.

این روش به عنوان یک روش تشخیصی نوآورانه در حال ظهور، نقش مهمی در پیشرفت روش‌های تجزیه‌ای دارد و فرصت جدیدی را برای ارائه برنامه‌های کاربردی گسترده در تشخیص زود هنگام بیماری ها، نظارت بر محیط زیست و تشخیص ایمنی مواد غذایی ایجاد کرده است.

در حال حاضر یک گروه از پژوهشگران دانشگاه یاسوج موفق شدند حسگر‌های فوتوالکتروشیمیایی برای پایش برخی گونه‌های زیستی طراحی کنند .

بنا بر اعلام « سیناپرس » ، دکتر خیبر دشتیان، دانش آموخته دکترای شیمی تجزیه از دانشگاه یاسوج، رتبه سوم پژوهش‌های بنیادی در گروه تخصصی فناوری‌های شیمیایی با عنوان طرح «حسگر‌های فوتوالکتروشیمیایی برای پایش برخی گونه‌های زیستی» به اهمیت اجرای این طرح پرداخت گفت: با توجه به مسائل ایمنی و سلامت همه انسان‌ها بر آن شدیم با ایجاد یک تیم تحقیقاتی برخی از بیماری‌های مزمن و همه گیر را شناسایی کنیم؛ بیماری‌هایی که امکان دارد در آینده نزدیک تقریبا همه گیر شوند.

در این طرح با استفاده از روش‌های جدید فیزیکی و شیمیایی، کیت‌های تشخیصی طراحی کرده ایم تا پیش از بروز این بیماری‌ها آن‌ها را تشخیص و در دسترس عموم مردم قرار دهیم.

وی گفت : قاعدتا عموم این طرح‌ها نمونه مشابه خارجی دارند، اما بومی سازی این دانش به منظور تشخیص و پایش بیماری‌ها و رویداد‌های محیط زیستی یکی از اولویت‌های دانشگاهیانی است که در حوزه‌های مختلف به امر تحقیق و کار‌های پژوهشی می‌پردازند. اکنون محققان این مجموعه به تاسی از بزرگان این علم توانسته اند چنین دانش را در کشور بومی و تبدیل به محصول کنند تا گوشه‌ای از مشکلات و نواقص ایران برطرف و گامی در جهت پیشبرد اهداف، تعالی و توسعه پایدار کشور برداشته شود.

دکتر خیبر دشتیان  افزود : هم اکنون این طرح ضمن رفع نیاز جامعه در مجلات معتبر بین المللی نیز به چاپ رسیده است.

وی به مشکلات اجرای این طرح پرداخت و گفت: عمده مشکلات اجرای تیم تحقیقاتی ما مربوط به مشکلات اقتصادی و مالی است. این طرح نیز مانند سایر طرح‌ها از پشتوانه مالی کمی برخوردار است. هرچند سعی کرده ایم برای اجرای این طرح از طبیعت الهام بگیریم و اتفاق‌های طبیعی را به صورت مصنوعی طراحی کنیم و هزینه‌ها را کاهش دهیم، اما همچنان مشکلات اقتصادی و مالی گریبانگیر ماست .

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.