روستای قرآنی که رهبر انقلاب امروز از آن یاد کردند کجاست؟

خبرگزاری فارس پنج شنبه 03 فروردین 1402 - 20:00

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، جامعه قرآنی کشور همه ساله در ابتدای ماه مبارک رمضان در یک محفل بزرگ قرآنی با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند که در محفل عصر امروز نیز سید طاها حسینی، جوان بوشهری در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی تلاوت خود را ارائه داد.

 

سید طاها حسینی در سال 92 نیز در این محفل به قرائت پرداخته بود که امروز پس از 10 سال در این مراسم نورانی حاضر شد.

روستای قرآنی در بیان رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار اظهار داشتند: «این جوان بوشهری سال پیش نیز که در این جمع حاضر شده بود اعلام کرد که او اهل روستایی از استان بوشهر است که همه آنها در آن روستا مشغول کار قرآنی هستند و این موحب شده تا این روستا مرکز قرآنی بوشهر شود. این قبیل امور در سرتاسر کشور وجود دارند که جای شکر گذاری است.»

 

 

چارک؛ مهد پرورش قاریان خوش‌خوان

 نام روستایی که مقام معظم رهبری در دیدار امروز به آن اشاره داشتند، «چارک» است، این روستا در ۷۵ کیلومتری مسیر بوشهر به عسلویه و در شهرستان دشتی واقع و مهد پرورش قاریانی همچون سیدطاها حسینی است.

 

تشکیل مکتب خانه‌های قدیمی با شیوه‌های سنتی در سراسر استان، از این روستا سرچشمه گرفته است؛ به طوری که در تمامی نقاط استان بوشهر، هم اکنون نیز از وجود مدرسان و معلمان قرآنی این روستا برای آموزش قرآن استفاده می‌کنند.

از ویژگی‌های مکاتب و آموزش‌های سنتی این روستا که کمتر جایی رواج داشته، استفاده از شیوه‌های خاص هجائی است که امروزه کمتر از این سبک استفاده می‌شود. از ویژگی‌های خاص در قرائت قاریان این روستا، استفاده از سبک‌های قدیمی شبیه الحان حجازی است که به نحوی حزین و جذاب اجرا می‌کنند.

روستایی که همه به نحوی با قرآن سروکار دارند

هم اکنون این روستا دارای دو موسسه قرآنی، ۵۰ قاری خوش‌خوان، ۳۰ حافظ قرآن، ۲۰ معلم و مدرس قرآن و پنج گروه ممتاز تواشیح است. فضاسازی تمامی معابر و خیابان‌های روستا متناسب با فرهنگ دینی و قرآنی و برپایی کرسی‌های تلاوت در بیشتر ایام سال، از جمله ویژگی‌های روستای قرآنی چارک است.

به گزارش فارس، همواره استان بوشهر به عنوان پایتخت مقاومت بر سر زبان‌ها بوده و امور قرآنی به صورت تخصصی در روستایی کوچک در کناره این استان برگرفته از مسیر افرادی است که از دیرباز برای فرهنگ و تمدن استان ازخودگشتگی کرده‌اند، افرادی همچون رئیسعلی دلواری و شهید نادر مهدوی از جمله افرادی هستند که مردم استان بوشهر خط و ربط زندگی مقاومت را از آنها آموخته‌اند.

 

پایان پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.