جهش چند برابری در اجرای عملیات آبخیزداری

صدا و سیما سه شنبه 15 فروردین 1402 - 13:32
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در سال ۱۴۰۲ جهش چند برابری تا حدود ۷۰ درصدی، نسبت به میانگین سالانه در اجراي عمليات آبخیزداری کشور خواهیم داشت.

جهش چند برابری در اجرای عملیات آبخیزداریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با ابراز امیدواری نسبت به پرداخت اعتبارات تخصیص یافته در بخش آبخیزداری گفت: در سال ۱۴۰۲ جهش چند برابری تا حدود ۷۰ درصدی، نسبت به میانگین سالانه در آبخیزداری کشور خواهیم داشت.

آقای حسن وحید در ادامه افزود: سرعت گسترش بیابان در کشور سه برابر عملیات بیابان زدایی است.
با توجه به اینکه ۸۱۵ هزار هکتار عملیات تثبیت شن‌های روان و مقابله با فرسایش بادی و یک میلیون ۱۴۰ هزار هکتار عملیات بیان نزدایی در کشور باید انجام میشد؛ معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: تاکنون در طول برنامه ششم، یک و دو دهم هکتار از اراضی بیابانی کشور احیا شده که سرعت روند بیابانی شدن کشور از بیان زدایی بیشتر است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز گفت: در ۹۰ میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور فعالیت‌های آبخیزداری انجام نشده است.

آقای عباسعلی نوبخت با اشاره به لزوم افزایش فعالیت‌های اجرایی در حوضه آبخیزداری افزود: قرار است در برنامه هفتم و هشتم، سالانه ۹ میلیون هکتار طرح‌های مطالعاتی و ۸ میلیون هکتار عملیات اجرایی انجام شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه؛ ۱۶۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش‌های مختلف قرار دارد گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار عرصه‌ای که در کشور وجود دارد، ۱۲۵ میلیون هکتاردر قلمرو فرسایش آبی و حدود ۳۳ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش بادی قرار دارد.

آقای نوبخت افزود: از ۱۲۵ هکتار اراضی که در قلمرو معرض فرسایش آبی قرار دارند، طرح‌های مطالعاتی آبخیزداری تنها در ۳۹ میلیون هکتار انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در ۲۰ میلیون هکتار اراضی؛ فعالیت آبخیزداری انجام شده است افزود: با توجه اعتبارات موجود؛ در دستور کار قرار گرفته که برای ۱۹ میلیون هکتار باقی مانده دیگر، طی مدت ۳ سال این میزان سطح نیز در عرصه‌های منابع طبیعی اجرایی شود.

آقای عباسعلی نوبخت تصریح کرد: در ۹۰ میلیون هکتار از عرصه کشور، فعالیت‌های آبخیزداری اجرا نشده است که به همین منظور در قالب دو برنامه‌های هفتم و هشتم توسعه آماده شده که سالانه در حدود ۹ میلیون هکتار طرح مطالعاتی و سالانه در ۸ میلیون هکتار علمیات آبخیزداری اجرایی شود.

یکی از طرح‌های موفق بیابان زدایی در کشور در استان خراسان رضوی و در منطقه کاه شور سبزوار در حال اجراست؛ که قدمتی ۶۰ ساله دارد.

آقای فلاح معاون بیابان منابع طبیعی خراسان رضوی می‌گوید: در این منطقه نهال کاری به صورت تلفیقی انجام می‌شود که با کاشت انواع گونه‌های گیاهی چهره بیابان منطقه دگرگون شده است.

آقای خادم الشریعه کارشناس بیابان زدایی نیز درباره روش و عملیات‌های خلاقانه برای بیابان زدایی در این منطقه گفت: استفاده از سیلاب‌های فصلی است که با احداث بند گاویونی روی رودخانه فصلی کاله شور، آب در کانا‌های انحرافی، هدایت شده و در یک استخر ذخیره آب، علمیات نمد شوی در عرصه بیابانی انجام می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.