رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون معجزه قرن و انفجار نور یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
به همین جهت دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون میباشد.
یکی از اهداف انقلاب اسلامی تربیت نیروی انسانی متخصص کارآمد، متعهد و عمدتاً جوان و دارای عزم پیشرفت بود که با تشکیل سازمان فنی و حرفه ای محقق شد.
سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر اساس ماده واحده شماره ۶۰۸۲ شورای انقلاب در سال 59 از ادغام مراکز تعلیمات حرفه ای، صندوق کارآموزی، کانون های کارآموزی و واحدهای مربوط به مطالعات نیروی انسانی و اشتغال وزارت کار و امور اجتماعی در جهت تربیت نیروی کار ماهر تشکیل شد.
رکن اصلی فعالیتهای سازمان فنی و حرفه ای ، آموزش است که در قالب دوره های آموزشی ۳ تا ۲۴ ماهه در مراکز ثابت، آموزش توسط تیمهای سیار، آموزش در پادگانها ، آموزش در مراکز جوار کارخانه، آموزش ضمن کار، آموزش تعلیمات سرپرستی، آموزش در مرکز تربیت مربی و آموزش در آموزشگاههای آزاد نسبت به تأمین و تربیت نیروی ماهر مورد نیاز بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی کشور اقدام می کند.
امروزه تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و کارآمد از عوامل کلیدی و انکارناپذیر در توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور محسوب میشود و هر نوع سرمایه گذاری کلان در بخشهای مختلف اقتصادی نیازمند آموزش نیروی انسانی متخصص میباشد.
مدیرکل فنی و حرفه ای لرستان در این باره می گوید: به برکت خدمات ارزنده انقلاب اسلامی اکنون مهارت آموزی به علاقمندان در ۱۷ مرکز ثابت و ۳۲۰ آموزشگاه آزاد استان انجام می شود.
محمدرضا آذرخش در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی فنی و حرفه ای لرستان در سال ۶۲ با راه اندازی مرکز براداران خرم آباد و بروجرد در استان فعال شده است و در دهه های ۷۰ و ۸۰ مراکز الیگودرز، ازنا، نورآباد و کوهدشت تاسیس شدند.
وی با بیان اینکه در دهه ۹۰ نیز مراکز سلسله و دلفان راه اندازی شدند اظهار داشت: در طی این سال ها رشته ها و حرفه های فراوان مهارتی به علاقمندان ارایه شده است و اگرچه تعداد رشته ها در طی سال ها متغییر بوده اما اکنون بیش از ۲۰۰ رشته مهارتی به داوطلبان آموزش داده می شود در حالیکه در سال های گذشته این رشته ها کمتر از ۵۰ مورد بوده است.
آذرخش ادامه داد: احداث و تکمیل مرکز آموزش فنی و حرفه ای سلسله، احداث و توسعه مرکز سنجش خرم آباد، احداث مرکز دوره چگنی، توسعه و تجهیز مرکز برادران کوهدشت، واگذاری مرکز آموزشی و پرورشی تنوردر دورود به بخش خصوصی، واگذاری مرکز آموزش بیرانشهر به بخش خصوصی در طی سال های گذشته به منظور توانمندسازی و آموزش های مهارتی در سطح استان و ارایه آموزش های رایگان و کمک به افزایش اشتغال و رفع مشکلات شغلی در استان انجام شده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای لرستان همچنین گفت : امسال ۲ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۸۱۰ نفر ساعت آموزش های رایگان در مراکز فنی و حرفه ای استان ارایه شده است که از این میزان یک میلیون ۱۵۳ هزار و ۴۰۵ نفر ساعت آموزش در کارگاه های ثابت شهری استان ارایه شده است.