بیش از یک میلیون حامی در طرح اکرام ایتام و محسنین مشارکت دارند

صدا و سیما شنبه 26 فروردین 1402 - 17:52
مدیر کل اجرای توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد گفت: حدود ۴۳۶ هزار فرزند یتیم و محسنین در سراسر کشور ثبت شدند که حدود یک میلیون و دویست هزار حامی به صورت مستقیم از این فرزندان ایتام و محسنین حمایت می کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر کل اجرای توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد و آقای پرپنچی، مدیر کل کمیته امداد استان تهران در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر در خصوص طرح اکرام ایتام و محسنین پاسخگوی سئوالات بودند.بیش از یک میلیون حامی در طرح اکرام ایتام و محسنین مشارکت دارند

مجری: در خبر‌ها داشتیم که طرحی دارد اجرا می‌شود به نام "هر ایرانی حامی یک طرح اکرام و محسنین" که مربوط به فرزندخواندگی هست که دارد اجرا می‌شود و آن طور که مسئولین کمیته امداد اعلام کردند استقبال خوبی از این طرح صورت گرفته، امروز در میز اقتصاد به این می‌پردازیم که اساسا این طرح‌ها چه هستند و چقدر می‌توانند کمک کننده به خانواده تحت پوشش کمیته امداد باشند.

"پخش گزارش "


سوال: آقای گیلاسی یک کم کلی‌تر صحبت کنیم یا آمار و ارقامی داشته باشیم از این که به طور کلی چه تعداد هستند افرادی که تحت پوشش هستند و نیازمند کمک هستند و از این طرح مردم توانستند به ایشان کمک کنند و این طرح‌هایی که همچنان ادامه دارد؟
گیلاسی: حدود ۴۳۶ هزار فرزند یتیم و محسنین در سراسر کشور در سایت ekram.emdad.ir ثبت شدند که حدود یک میلیون و دویست هزار حامی حمایت خودشان را به صورت مستقیم از این فرزندان ایتام و محسنین دارند انجام می‌دهند.


سوال: میانگین کمک‌هایی که دارند انجام می‌دهند چقدر بوده است؟
گیلاسی: میانگین کمک‌هایی که دارد انجام می‌شود، متوسط سرانه‌ای که برای فرزندان یتیم دارد پرداخت می‌شود حدود ۸۲۰ هزار تومان است و متوسط سرانه‌ای که برای فرزندان محسنین دارد پرداخت می‌شود حدود ۴۳۵ هزار تومان است.


سوال: در کنار این‌ها هم کمیته امداد کمک‌های دیگری هم به این خانواده‌ها می‌کند درست است؟
گیلاسی: خانواده‌ها تحت حمایت هستند و بحث کمک به معیشت و کمک‌های مختلفی که در زمینه‌های تامین نیاز‌های مسکن، درمان، جهیزیه، تحصیل و امورات فرهنگی این‌ها کمک‌هایی هست که در کنار کمک‌هایی که به صورت مستقیم حامیان عزیز به حساب این فرزندان واریز می‌کنند دارد اتفاق می‌افتد.


سوال: آقای پرپنچی شما هم یک آماری از تهران بفرمایید که چه تعداد از این ۴۳۶ هزار نفر در پایتخت مستقر هستند؟
پرپنچی: از این تعداد که برادر عزیزمان فرمودند ۲۳ هزار و ۲۰۰ نفر اکرام و محسنین را ما در استان تهران داریم حمایت می‌کنیم بالغ بر ۸۵ هزار خیرینی که در این طرح شرکت کردند دارند حمایت می‌کنند همانطور که فرمودید ضمن این که این حمایت‌های مستقیم به خیرین که به حساب خانواده‌های عزیز واریز می‌شود، کمک‌های مکملی هم که ما به صورت ثابت و متغیر داریم کمک می‌کنیم به خانواده‌ها مثل کمک معیشتی که هر ماه دارند به حساب شان واریز می‌شود کمک‌هایی مثل خرید مسکن، تعمیر مسکن، وام قرض الحسنه، کمک‌های تحصیلی از مهد کودک تا دانشگاه تا دکترا را ما داریم حمایت می‌کنیم و حمایت‌های دیگری مثل ودیعه مسکن که در اختیار عزیزان مان قرار می‌گیرد، کمک خیلی شایانی که در کمیته امداد دارد انجام می‌شود بابت خانواده‌های تحت پوشش ما، شامل حمایت اشتغال است که در راستای توانمندسازی خانواده‌ها این دارد اجرا می‌شود.


سوال: این صرفا کمک کننده به این شکل مالی نباشد یعنی آموزش و پرورش بدهید که بتوانند خودشان کار کنند.
پرپنچی: ما اشتغال را هم به جامعه هدف تحت پوشش و هم غیر تحت پوشش نیازمند داریم کمک می‌کنیم بر اساس دهک بندی‌هایی که وجود دارد، ما دوست داریم که خانواده‌ها را ضمن این که داریم کمک‌ها را انجام می‌دهیم که موضوعات اولیه شان و نیاز‌های اولیه شان مرتفع بشود نیاز‌هایی که باعث بشود آن‌ها شغل ثابت، درآمد باثبات داشته باشند، در راستای آموزش‌هایی که به این خانواده‌ها ارائه می‌شود، استعدادسنجی‌هایی که انجام میشود نهایتا بحث خانواده‌های طرح اکرام و محسنین ما در کانون‌هایی که داریم بچه‌ها را از همان ابتدا سعی می‌کنیم که یک مهارتی را آموزش بدهیم تا این‌ها بزرگ شدند بتوانند یک شغلی را بابت ادامه کارشان داشته باشند ضمن این که تحصیل شان هم دارد انجام می‌شود شغل هم در کنار آن حتما یاد بگیرند.


سوال: آقای گیلاسی فرمودید که ۴۳۶ هزار نفر الان تحت پوشش هستند از کل یا این ۴۳۶ هزار نفر یک بخشی شان کسی حامی شان نشده است؟
گیلاسی: چون یک قضیه تحت حمایت شدن یک فرآیندی دارد که یک تعدادی از خانواده بواسطه این که بحث تامین توانمندسازی شان دارد اتفاق می‌افتد و بحث اشتغال شان اتفاق می‌افتد این ورودی و خروجی در حال انجام است، خانواده‌هایی که شرایط استحقاق تحت حمایت را پیدا می‌کنند و مجدد تحت حمایت می‌شوند این فرزندان خانواده‌ها مجدد به این سامانه اکرام اضافه می‌شوند و نهایتا ما برای این خانواده‌ها و خانواده‌هایی که به صورت هوشمند کمترین واریزی برایشان انجام می‌شود برایشان حامی پیدا می‌کنیم تا بخش معیشتی این خانواده‌ها را به شکلی بتوانیم مرتفع کنیم و آن فرآیند توانمندسازی خانواده‌ها بتواند انجام شود.


سوال: پس همه این ایتامی که فرمودید الان حامی دارند؟
گیلاسی: الان در حال حاضر دارند ویی، چون به مرور دارند اضافه می‌شود و از آن طرف یک تعدادی دارند خارج می‌شوند خانواده‌هایی که جدید به جمع ایتام و محسنین اضافه می‌شوند این‌ها ندارند و ما زمینه را برایشان فراهم می‌کنیم حمایت از این فرزندان هم شکل بگیرد.

 

سوال: تعداد آنهاییکه حامی ندارند چقدر هست؟

گیلاسی: چون به مرور اضافه می‌شود، ولی در حال حاضر و شرایط الان حدود ۵۴۳ فرزند یتیم فاقد حامی هستند و ۶ هزار و ۲۷۸ فرزند محسنین در حال حاضر فاقد حامی هستند که این‌ها در حال حاضر شرایطی فراهم است که بتوانیم زمینه را فراهم کنیم و حمایت از این فرزندان هم انجام شود.


سوال: نسبت به سال‌های گذشته چقدر در این طرح‌های اکرام و محسنین که شما برگزار می‌کنید کمک‌های مردم اضافه شده است؟
گیلاسی: طرح اکرام، چون یک طرح موفقی هست و استقبال مردم از این طرح خوب است و با سلایق مختلف مردم و مردم می‌توانند حمایت خودشان را از فرزندان ایتام در هر جایی که باشند می‌توانند حمایتشان را از ایشان انجام بدهند و سایت و سامانه ما هم به شکلی هست که کمک‌های بزرگواران بعنوان حامی به صورت مستقیم و آنی به حساب فرزندان ایتام واریز می‌شود، هم استقبال خوبی بوده، هم سال به سال این بحث حمایت از فرزندان ایتام ..... (صدا قطع شد)


سوال: آقای پرپنچی این معیار و ملاک اینکه شما تشخیص می‌دهید یک خانواده دیگر توانمند شد و این که از این چرخه خارج می‌شود چه هست؟
پرپنچی: ما کارشناسان عزیزمان ضمن این که ما وام را به خانواده می‌دهیم حمایت شغلی را انجام می‌دهیم و مکمل کمک‌هایی که دارد انجام می‌شود مشاوره‌های شغلی هم در کنار این دارد انجام می‌شود و خانواده به محض این که مددکار یعنی مددکار آن خانواده به اضافه خود آن شخصی که دارد آن شغل را رصد می‌کند از طریق کمیته امداد به نتیجه برسند که این خانواده با آن حداقل حقوق درآمدی که در جامعه وجود دارد، این به آن سطح رسیده و این درآمد دیگر پایدار است به هیچ عنوان و این آرام آرام این قطع کمک‌ها انجام می‌شود مثلا امکان دارد اول معیشتش قطع بشود و بعد حمایت‌های دیگر آرام آرام تا دیگر از چرخه خارج می‌شود.ما پروسه را هم به نوعی تعریف کردیم که در فرآیند این خود خانواده استقبال می‌کند به این که دیگر از چرخه حمایتی خارج می‌شود ضمن این که کمک‌های خیرخواهانه بابت توانمندسازی را داریم انجام می‌دهیم آن بحث فرهنگی را هم حتما داریم با آن کار می‌کنیم که از لحاظ فکری به این توانمندی برسد که دیگر می‌تواند خودش روی پای خودش بایستد این کمک می‌کند به توانمندسازی فکری و فرهنگی اش، یعنی ما همه این توانمندسازی‌ها با همدیگر دارد اتفاق می‌افتد، فقط توانمندسازی اقتصادی نیست، توانمندسازی اجتماعی و فکری و فرهنگی هم در کنار این دارد انجام میشود.

 

سوال: این اشتغال زایی که انجام می‌شود به چه صورت است یعنی کمیته امداد چه فرآیندی را تسهیل می‌کند برای این که یک فرد تحت پوششی بیاید برود وارد بازارکار شود؟
پرپنچی: یکسری افراد می‌آیند به ما می‌گویند ما شاغل می‌خواهیم یعنی مثلا فرزندان بیکار یا افراد بیکاری که شرایط را دارند آن‌ها به ما گفتند مثلا ما در تهران هفت هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی داریم هر کسی به ما مراجعه می‌کند چه تحت پوشش و چه غیرتحت پوشش نیازمند ما این‌ها را ارجاع می‌دهیم به آن جا‌هایی که به ما تقاضای کار دادند این یک قسمت.


سوال: یعنی الان مثلا کسی دنبال کار باشد و تحت پوشش کمیته امداد هم باشد شما معرفی میکنید؟
پرپنچی: بله، چرا آن‌ها از ما خواستند؟ چون ما قوا‌های تشویقی را با آن‌ها داریم حمایت‌هایی را بابت سرانه بیمه‌ای که هست بیمه کارفرمایی را ما تا دو سال پرداخت می‌کنیم بواسطه همین نیازمندانی که هست این‌ها از ما تقاضای شاغل می‌کنند ما این‌ها را می‌فرستیم.
سوال: فقط سیاست تشویقی شما برای کارفرما همین بیمه است یا نه؟
پرپنچی:بیمه هست و بعد حمایت‌های وام هم هست اگر تعدادی از مددجویان ما را شاغل کنند وام کارفرمایی، سال پیش تا ۴ میلیارد تومان پرداخت می‌کردیم با سرانه ۱۵۰ میلیون تومان.


سوال: چه تعداد بایدپرداخت ...
پرپنچی: ۲۶ نفر تقریبا می‌شد که این را به ایشان می‌دادیم.


سوال: یعنی اگر یک کارخانه داری یک کارگاه داری ۲۶ نفر بیاید مراجعه کند و بیاید از شما کارجو بگیرد شما تا سقف ۴ میلیارد تومان به ایشان وام می‌دهید؟
پرپنچی: بله، چون مصوبه امسال هنوز نیامده، ولی سال قبل تا این رقم بوده است.


سوال: داشتیم ؟
پرپنچی: بله ما انواع مدل‌های مختلف، داریم جایی که ۴۵۰ نفر را سایپا گام به کار گرفته دارد استفاده می‌کند آن‌ها هم آمدند وام را گرفتند خیلی از مددجویان ما الان آنجا از استان البرز و استان تهران شاغل هستند. این جا ما می‌خواهیم بحث اشتغال را یا همان بحث تولید را در همه جا گسترش بدهیم ما سال قبل کمیته امداد ۵۰۰ هزار، ۴ صد و خورده‌ای هزار شغل را ایجاد کرد در همین استان تهران بالغ بر ۱۵ هزار و خورده‌ای شغل ما ایجاد کردیم، بخاطر این که مددجوی تحت پوشش ما ضمن این که ورود پیدا می‌کند ما این را استعدادسنجی و توان سنجی می‌کنیم و می‌بینیم به چه شغلی علاقه دارد اگر بلد نباشد به او یاد می‌دهیم، یعنی می‌فرستیم رایگان آموزش می‌بیند این شغل که آموزش دید بلافاصله یک جایی می‌فرستیم برود کار کند یا به او وام اشتغال می‌دهیم، بعضی مراقبت‌های ویژه انجام می‌شود، آن مشاوره‌های شغلی در مسیر کار شاید اصلا مشاور روانشناسی و مشاوره هم نیاز داشته باشد.


سوال: چه تعداد از این ۱۵ هزار نفری که اشاره کردید و یا اگر عدد دیگری هست که خودشان رفتند و کسب و کاری را راه اندازی کردند هست ؟
پرپنچی: این‌ها شامل همین ۱۵ هزار نفر هستند، بعد خروجی هایمان هم تعریف شده است، ما ضمن این که خروجی‌های بر اساس مهاجرت و خدایی نکرده فوت و این‌ها داریم، خروجی‌های به واسطه توانمندسازی معمولا جمع این‌ها سالیانه ده درصد ما خروج و ورود داریم الان شما سوال فرمودید بابت ایتام، ما الان در استان تهران هیچ یتیم و محسنی نداریم که حامی نداشته باشد بواسطه همین خیرینی که وجود دارد در تهران، ضمن این که دارند ریالی کمک می‌کنند یک نجاری می‌آید به من می‌گوید من شاغل می‌خواهم، می‌خواهم برای دین خودم ۵ نفر آدم بفرست بیاید به ما کمک کند یعنی این خیرین ما در این باب هم هستند معلمی می‌آید می‌گوید من می‌خواهم درس ریاضی رایگان به بچه‌هایی که افت تحصیلی در بحث ریاضی دارند بدهم این‌ها همه می‌آیند یعنی فقط کمک ریالی نیست بحث کمک‌های معنوی و کمک‌های غیر مادی هم هست.


سوال: آقای گیلاسی این فرآیند کمک کردن به صورت سیستمی است یا الزاما مثلا مردم باید مراجعه کنند؟ بعنوان مثال من کارفرمایی هستم که می‌خواهم کارگر بگیرم این فرآیند چگونه تسهیل شده که حتما الزاما حضوری نباشد، برخط باشد یا سیستمی دارد؟ چطور است؟
گیلاسی: ما برای بحث حمایت از فرزندان ایتام و محسنین سامانه‌ای را داریم که سایت ekram.emdad.ir تعداد ۴۳۶ هزار فرزند یتیم و محسنین در این سامانه ثبت شدند از همه کشور، بحث حمایت از این فرزندان با روش‌های مختلفی در حال انجام است، هم پایگاه‌هایی که در سراسر کشور در مناسبت‌های مختلف ایجاد می‌شود و مشارکت به صورت حضوری هم به دفاتر کمیته امداد و هم به این پایگاه‌ها مردم عزیز می‌توانند مراجعه کنند و حمایت‌های خودشان را انجام بدهند و هم دو روش دیگری داریم که از این دو روش به صورت برخط می‌توانند حمایت‌های خودشان را انجام بدهند، یکی از طریق خود سایت ekram.emdad.ir است و می‌توانند وارد سایت بشوند آن قسمت می‌خواهم حامی شوم را انتخاب کنند، بقیه مراحل را طی کنند تا زمانی که کارت مجازی به حامی اختصاص پیدا می‌کند را طی بکنند از طریق آن کارت مجازی که به آن حامی اختصاص پیدا کرده و رفته در این سایت نسبت به انتخاب یک فرزند یا هر چند تعداد از فرزندان ایتام و محسنین در هر جای کشور انتخاب کرده باشد، آن شماره کارت مجازی شرایطی را فراهم می‌کند که از طریق شماره کارت از طریق تمامی درگاه‌های بانکی و اپلیکیشن‌های مختلف می‌توانند کمک شان را به صورت مستقیم به حساب فرزندان واریز کنند.


سوال: سقف و کف دارد حداقل هزینه‌ای که باید انجام شود و حداکثر چقدر است؟
گیلاسی: ما شرایطی را فراهم کردیم که از مبلغ ده هزار تومان فرضا یک دانش آموزی بخواهد به همنوع خودش و همکلاسی خودش کمک کند او هم بتواند از ثواب حمایت از یک یتیم بهره‌مند شود و بیاید آن فرهنگ سازی انفاق را از سنین پایین‌تر شروع کنیم و بتواند بیاید حمایت خودش را از طریق این سامانه و سایت انجام بدهد، ولی این مبلغ می‌تواند تا هر، چون سقف پرداختی به فرزندان یتیم و محسنین را با توجه به شرایط تحصیلی شان، شرایط زندگی شان به یک شکلی تعریف کردیم که فرزندان، حالا بحث بیمار، چون هزینه‌های بیشتری را دارد، سرانه شان را تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفتیم و فرزندان سالم را مبلغ یک میلیون تومان سرانه برایشان در نظر گرفتیم، تا این مبلغ را برای هر فرزند می‌توانند کمک کنند، ما الان خیرینی داریم که شده یک فضایی را فراهم کرده، یک خانواده بزرگ معنوی را تشکیل داده که تعداد زیادی از دوستان، رفقا، هم صنفی خودش را آورده و حمایت وسیعی را از تعداد ۲۰۷ هزار فرزند یتیم را حمایتش را انجام می‌شود، حدود ۳۴۰ میلیارد تومان فقط در یک سال کمک‌های نقدی هست که به صورت مستقیم از طریق این سامانه کمک هایشان را به حساب فرزندان ایتام در سراسر کشور واریز کردند.


سوال: این یک نفر و دوستانشان ۳۴۰ میلیارد تومان کمک کردند؟
گیلاسی: یک نفر و تمام دوستان شان حدود ۳۴۰ میلیارد تومان


سوال: کلا چقدر کمک کردند در سال گذشته به شما؟
گیلاسی: کل مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان مربوط به سال ۱۴۰۱ است.


سوال: کل حمایتی که از طرف مردم انجام شد؟
گیلاسی: از طرف مردم کلا مبلغ ۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان کمکی هست که در سال ۱۴۰۱ به حساب فرزندان ایتام و محسنین به صورت‌های مختلف ...
پخش گزارش ارتباط زنده با خارطوم پایتخت سودان
 بخشی از آن نقدی است که حدود ۶۶ درصد است دو هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان به صورت نقدی اتفاق افتاده و کمک شده.


سوال: نقدی یعنی از کجا مثلا؟
گیلاسی: از طریق سایت به صورت مستقیم واریز شده به حساب محسنین و ایتام از سراسر کشور، حدود ۱۲ درصد ۴۲۳ میلیارد تومان به صورت کمک‌های غیرنقدی هست که در قالب کمک‌های جهیزیه و اقلامی که مورد نیاز خانواده‌ها بوده کمک شده، کمک‌های مستقیمی که در قالب طرح مفتاح الجنه که هم در طول سال این طرح هست و هم در ماه مبارک رمضان خیلی به صورت جدی‌تر و ویژه‌تر با شرایطی که فراهم می‌شود و هماهنگی‌هایی که با خانواده‌های عزیز دارای فرزند ایتام و محسنین هستند هماهنگی می‌شود از طریق مددکارانمان حامیان عزیز و مسئولین با حضور در خانواده‌ها و دیدن شرایط هم دلجویی از خانواده‌ها انجام می‌شود و هم شرایط زندگی شان را می‌بینند عملا کمک‌های مستقیمی هست که خودشان در آنجا به صورت مستقیم انجام می‌دهند که حدود ۶ درصد بوده، ۲۱۴ میلیارد تومان به این شکل کمک شده و ۵۳۴ میلیارد تومان هم از طریق مراکز نیکوکاری که حدود ۸۵۰۰ مرکز نیکوکاری در سطح کشور فعال هستند در محله‌ها هستند و در مساجد، خود مردم هستند واسطه می‌شوند و عملا کمک‌های خودشان را به فرزندان ایتام و محسنین دارند انجام می‌دهند.


سوال: نسبت به سال ۱۴۰۰ چقدر رشد داشته کمک‌های مردم؟
گیلاسی: ما حدود ۳۵ درصد رشدی است که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۰ داشته است.


سوال: خیرترین استان‌ها کجا بودند؟
گیلاسی: بیشتر در استان تهران از نظر مبالغ و کمک‌ها بوده، ولی در اکثر استان‌ها، استان‌های بزرگی هستند که ...


سوال: بعد از تهران کجاست؟
گیلاسی: استان‌های فارس، اصفهان، خراسان رضوی


سوال: به ترتیب می‌گویید؟
گیلاسی: در واقع در یک سطح است ما خراسان رضوی در بخش بحث اکرام و استان فارس و اصفهان استان‌هایی هستند که در رتبه‌های بعدی خیرین کمک‌های خودشان را انجام می‌دهند.
روش‌هایی که خدمت شما گفتم را یک روش دیگر هم هست که مردم می‌توانند بحث حمایت خودشان را انجام بدهند ارسال عدد یک به سامانه و سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ است که از این طریق هم هم می‌توانند انتخاب استان خودشان را انجام بدهند از فرزندان ایتام و محسنین کدام استان می‌خواهند حمایت کنند، این پیامک‌ها در اختیار همکارانمان در استانی که انتخاب کردند، با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و بر اساس سلیقه خودشان نسبت به تخصیص فرزند و اختصاص شماره کارت مجازی به حامیان انجام می‌دهند و کمک هایشان را به صورت مستقیم می‌توانند انجام بدهند.


سوال: در همان سایت امداد هم که به آن اشاره کردید می‌شود کمک‌های غیرمالی هم انجام داد درست است؟ یعنی مثلا اگر اجناسی هست این کمک‌ها را چطور می‌توانند به دست شما برسانند؟
گیلاسی: ما داخل سایت تمام شماره تلفن همراه سازمانی و تلفن ثابت همکاران و کارشناسان اکرام داخل سایت هر فرزندی را انتخاب کنند، انتهای آن قسمتی که فرزند معنوی را انتخاب می‌کنند شماره تلفن کارشناسان ما آنجا ثبت شده جدای از این که مبالغ نقدی را به صورت مکانیزه از طریق سایت و اپلیکیشن‌های مختلف می‌توانند کمک هایشان را به صورت مستقیم انجام بدهند، ولی اگر کمک غیر نقدی را خواستند انجام بدهند می‌توانند با هماهنگی کارشناس اکرام مان و هماهنگی مددکاران می‌توانند کمک‌های غیرنقدی خودشان را هم به دست نیازمندان و ایتام برسانند.


سوال: اقای پرپنچی الان روند را آقای گیلاسی توضیح دادند الان هر کسی بخواهد وارد سایت بشود این فرایند چقدر طول می‌کشد در همین استان تهران برای این که یک فردی حامی بشود؟
پرپنچی: اگر از طریق سایت باشد فوری انجام می‌شود یعنی وقتی ورود کرد همانجا بچه انتخاب می‌شود و شماره کارتش داده می‌شود و سریع به حسابش پول را واریز می‌کنند، اگر از طریق آن سرشماره‌ای که اعلام فرمودند مثلا در استان تهران ۳۰۰۰۷۶۳۹ عدد یک را بفرستند آنجا همکاران ما سریع تماس می‌گیرند و این فرآیند هم فکر نمی‌کنم ۲۴ ساعت بیشتر طول بکشد که این‌ها ارتباط را برقرار کنند ما در تهران یک شماره خاص هم داریم، ۷۳۵۵ هست در کل سال مردم می‌توانند مراجعه کنند هم نیازمند معرفی کنند هم می‌توانند کار خیر انجام بدهند در مراسمات مختلف مثل جشن نیکوکاری، عید سعید فطر و امثالهم می‌توانند این‌ها وارد شوند و کار خیر خودشان را انجام بدهند، همین بحث اکرام را همانجا می‌توانند مطرح کنند، آنجا مشخص است جا‌هایی که بایستی آن دکمه‌هایی که زده شود اعدادی که زده شود و ورود پیدا کنند کمک‌های خودشان را انجام بدهند.


سوال: از چه سنی تا چه سنی است؟
پرپنچی: اکرام؟


سوال: بله
پرپنچی: معمولا از تولد و نوزادی داریم تا پسران ۱۸ سال به بالا دیگر نمی‌توانند، ولی دخترخانم‌ها تا زمانی که ازدواج نکردند و در خانه پدر یا مادر هستند می‌توانند این حمایت را داشته باشند معمولا سنین بین تا ۱۸ سال بیشترین حمایت را ما در اقشار مختلف داریم، مخصوصا خانواده‌های سادات که بیشترین حمایت‌ها را دارد انجام می‌شود.
ما در این فرایند دنبال این هستیم که بتوانیم حس مسئولیت پذیری را در جامعه افزایش بدهیم، هر چقدر ما در لایه‌های مختلف جامعه نفوذ پیدا کنیم و بتوانیم افراد بیشتری را بیاوریم و با این اقشار آشنا کنیم و آن‌ها بتوانند مسئولیت اجتماعی خودشان را در راستای گسترش فرهنگ حمایت از نیازمند انجام بشود، آن اعتماد سازی را هم بواسطه این که همین سریعا به حسابش واریز می‌شود اگر بخواهد دیدار با یتیم خودش داشته باشد، سریعا هماهنگ می‌کنیم با منطقه یا این‌ها را اگر یک فردی ۵۰ تا ۱۰۰ تا از این‌ها را حمایت کند همه را یکجا جمع می‌کنیم با آن‌ها دیدار انجام میشود، نیاز‌های این‌ها را از نزدیک شوق دیدار داریم با این‌ها انجام می‌شود و این خانواده‌ها و حامی مان به نوعی مستقیما در کنار هم قرار می‌گیرند و مشکلات را مطرح می‌کنند و به نوعی این هم افزایی صورت می‌گیرد.
شبکه‌ی اجتماعی خیرین شکل گرفته در حال ساماندهی و سامان بخشی هستیم، این هم بواسطه این که ما خانه‌ی اکرام را الان افتتاح شده چند روزی هست که این را داریم آنجا پیگیری می‌کنیم که پاخور همه خیرین باشد، اولین خانه هم هست در استان تهران به صورت تخصصی در بحث اکرام و ایتام داریم کار می‌کنیم که انشاالله بتوانیم این هم افزایی انشاالله بیشتر بشود و مردم بیشتری بتوانند در کمک به همنوع خودشان شرکت کنند.
استان تهران معین ۵ تا استان محروم کشور هم هست و بیشتر هم شاید بشود.


سوال: کجا‌ها؟
پرپنچی: استان سیستان و بلوچستان هست، استان خراسان جنوبی هست، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و یک قسمتی از ایلام، این‌ها را ما داریم حمایت می‌کنیم.


سوال: چقدر حمایت نقدی سال گذشته داشتید؟
پرپنچی: حدود ۷۵۰ میلیارد تومان را ما توانستیم جمع بندی کنیم مراکزمان.


سوال: تقریبا نزدیک به یک سوم کل کمک‌هایی که شده؟
پرپنچی: بله استان تهران بواسطه خیرینی که هست و بحث اقتصادی که وجود دارد خیلی از حامیان کشور هم تهرانی هستند در بحث طرح اکرام که دارند مشارکت می‌کنند، ما دنبال این هستیم که بواسطه این کمک‌ها و بواسطه این کار‌هایی که انجام می‌شود بتوانیم سامان بخشی به بحث حمایت از جامعه نیازمندمان را بیشتر افزایش بدهیم این خانه اکرام هم در راستای همین موضوع که افراد مختلف، صنعتگران، ورزشکاران همه این‌ها به نوعی در آنجا انشاالله حضور پیدا می‌کنند، تلفنی هم کارشناسان ما مزاحم دوستان می‌شوند که بتوانند این کار خیر و پربرکت را انشاالله انجام بدهند.


سوال: یک طرحی داشتید طرح اطعام مهدوی، این چقدر انجام شد و به کجا رسید؟
گیلاسی: طرح اطعام مهدوی به واسطه این که ماه مبارک رمضان به صورت ویژه زمینه‌ای فراهم می‌شود که جذب کمک مردم برای بحث اطعام و افطاری در ماه مبارک رمضان برای نیازمندان در این زمینه فراهم شود.
سوال: مشخصا چه خدماتی ارائه داده شد؟
گیلاسی: هم افطاری ساده، با کمک‌هایی که هم در مراکز نیکوکاری هم در سطح جامعه با روش‌هایی که اعلام شد که کد ستاره ۱۲ مربع برای بحث جمع آوری کمک‌های اطعام مهدوی انجام شد و درسطح کل کشور ستاره ۸۸۷۷ ستاره یک مربع با کد هر استان برای جمع آوری کمک‌های اطعام انجام شد برای تامین هم سبد معیشتی در ماه مبارک رمضان توزیع بشود و هم بحث افطاری ساده و هم تعداد غذای گرم بین خانواده‌ها مخصوصا در ماه مبارک رمضان توزیع شد.


سوال: سبد معیشتی شامل چه چیز‌هایی بود؟
گیلاسی: معمولا اقلام مورد نیاز خانواده‌ها برنج و روغن و قند و چای و ..
سوال: هر بسته به چه ارزشی حدودا؟
گیلاسی: بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بسته‌ها متغیر درسطح کشور دارد تامین می‌شود.


سوال: روزانه میانگین مثلا چقدر توزیع این سبد‌ها هست یا ماهانه است چطور است؟
گیلاسی: نه کل ماه مبارک رمضان امسال ما تقریبا برای بحث طرح اطعام مهدوی حدود ۹ هزار آشپزخانه را در سطح کشور ایجاد شد برای بحث پخت غذای گرم برای توزیع بین نیازمندان که حدود ۱۵ میلیون پرس غذای گرم هست که در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ طبخ شد و توزیع شد بین نیازمندان.
سبد‌های حمایتی هم حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته سبد معیشتی و حمایتی برای سطح کل کشور توزیع شد و افطاری ساده‌ای که در مساجد و مکان‌ها و محله‌های مختلف از طریق مراکز نیکوکاری و از طریق کمک‌های مردمی شکل گرفت حدود ۱۲ میلیون افطاری ساده به ارزش ریالی دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ماه مبارک رمضان این اتفاق خوب در بحث اطعام مهدی شکل گرفت.


سوال: عدد بزرگی است در تهران اوضاع چطور بود؟
پرپنچی: در تهران هم اطعام مهدوی مثل سایر استان‌ها برقرار شده از همان روز اول، مردم عزیزمان پای کار آمدند خیرین پای کار آمدند، ما ۲۵۰ آشپزخانه را فعال داریم که داشتیم و بخاطر این که غذای گرمی که آنجا پخت شد یک میلیون و یکصد هزار پرس غذای گرم طبخ شد و بین نیازمندان توزیع شد، افطاری ساده ۹۰۰ هزار پرس بوده، سبد کالا هم ۲۵۰ هزار سبد کالا تهیه شد و بین نیازمندان در ماه مبارک رمضان توزیع شد.


سوال: این اطعام مهدوی که فقط مختص ماه مبارک رمضان نبود؟ ادامه داشت؟
پرپنچی: نه خیر، این اطعام حسینی و احسان حسینی و این‌ها را ادامه کار تا ماه محرم و ماه صفر را ما داریم، بخاطر این که ما فراخور نیاز‌های مذهبی جامعه و آن روز‌هایی که هست این طرح‌ها را داریم برقرار میکنیم در همین ماه مبارک رمضان هم ۳۰۰ میلیارد تومان تقریبا در همین اطعام مهدوی جمع همین موضوعاتی که عرض کردم کمک کردند بخاطر همین ما می‌خواهیم که این مردم عزیزمان بیشتر بیایند در این فضا‌ها، بیشتر استفاده کنیم، آن شماره‌ای که اعلام فرمودند در استان تهران هم همان را عرض کردم که می‌توانند شرکت کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.