توسعه باتری قابل‌هضمی که می‌تواند استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی در بدن را راحت‌تر کند

دیجیاتو یکشنبه 27 فروردین 1402 - 14:32
دانشمندان از مواد تشکیل‌دهنده بادام و گیاه کبر باتری جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند به‌راحتی در داخل بدن هضم شود. The post توسعه باتری قابل‌هضمی که می‌تواند استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی در بدن را راحت‌تر کند appeared first on دیجیاتو.

اگر مؤسسه فناوری ایتالیا (IIT) را یک رستوران در نظر بگیریم، جدیدترین غذایی که به منوی آن‌ها اضافه شده، یک باتری خوراکی است. محققان این مؤسسه باتری جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند انرژی دستگاه‌های الکترونیکی پزشکی را تأمین کند و بعد به‌راحتی در بدن هضم شود.

به گزارش یورونیوز، دانشمندان در ایتالیا نمونه اولیه باتری قابل‌شارژ جدیدی را ساخته‌اند که می‌تواند حوزه استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی در داخل بدن را متحول کند. «ماریو کایرونی»، هماهنگ‌کننده این پروژه می‌گوید: «در هسته این دستگاه چندین الکترود قرار گرفته است و این باتری برای کارکردن از دو ماده و مولکول استفاده می‌کند. ما برای آند از ریبوفلاوین بهره گرفتیم که ویتامینی در بادام است و برای کاتد از کوئرستین استفاده کردیم. این ماده به‌عنوان مکمل غذایی فروخته می‌شود و در گیاه کبر وجود دارد.»

این باتری حالا می‌تواند برای تأمین انرژی دستگاه‌های پزشکی در بدن استفاده شود. البته قابلیت‌های آن به حوزه پزشکی محدود نیست و می‌تواند برای بررسی کیفیت غذاها و تأمین انرژی ربات‌های ریز هم استفاده شود.

این باتری خوراکی چقدر انرژی فراهم می‌کند؟

باتری خوراکی IIT در نمونه فعلی با توان 0.65 ولت کار می‌کند. این مقدار آن‌قدر کم است که نمی‌تواند آسیبی به بدن وارد کند. بااین‌حال، این باتری می‌تواند تا 12 دقیقه جریانی به‌اندازه 48 میکروآمپر ارائه کند و برای تأمین انرژی ال‌ای‌دی‌های کوچک یا سایر دستگاه‌های مینیاتوری الکترونیکی استفاده شود.

محققان حالا در تلاشند تا ظرفیت باتری خوراکی خود را افزایش دهند و اندازه آن را به نزدیکی یک قرص برسانند تا راحت‌تر قابل‌بلعیدن باشد.

دانشمندان قبلاً هم از دستگاه‌های قابل‌بلعیدن ازجمله زیست‌حسگرها، دوربین‌ها و سیستم‌های تحویل دارو در داخل بدن استفاده کرده بودند، اما این دستگاه‌ها معمولاً قابل‌هضم نیستند. درنتیجه اگر مشکلی در حرکت یا دفع آن‌ها پیش بیاید، برای برداشتنشان باید به جراحی متوسل شد. اما حرکت به‌سمت دستگاه‌های قابل‌هضم می‌تواند این ریسک را برطرف کند.

نتیجه پروژه حاضر به‌صورت مقاله در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.