عامل گرانی مسکن در ۱۴۰۲ مشخص شد

گسترش نیوز چهارشنبه 30 فروردین 1402 - 10:15
فرشید ایلاتی گفت: پلتفرم ها نقش مثبتی که در بخش اطلاع‌رسانی و کاهش واسطه دارند، اما زمانی که کنترل لازم بر آن‌ها صورت نگیرد باعث می‌شود تأثیرات منفی بر قیمت‌گذاری بازار جای بگذارد.

بازار مسکن بازار سرمایه‌ای است که افراد با سرمایه‌گذاری در این حوزه به امنیت پول و دارایی خود کمک می‌کنند. افزایش افسار گریخته بازار مسکن باعث شده است مردم برای خرید خانه به زحمت فراوان بیوفتند و در بخشی حتی از پس اجاره مسکن برنیایند چه برسد به خرید خانه!

چند سالی است که بازار فروش خانه در بازار فضای مجازی داغ شده است و افراد با یک کلیک به خرید و فروش خانه خود می‌پردازند. این پلتفرم‌ها زحمت انسان را کم کرده است و دیگر نیازی به گشتن پی در پی در خیابان‌ها برای خرید آشیانه خود ندارند اما باعث برخی مشکلات هم شده است.

برخی اعتقاد دارند این پلتفرم‌ها باعث افزایش قیمت خانه شده‌اند و چون نظارتی بر روی آن‌ها وجود ندارد صاحب خانه‌ها هر قیمتی که دوست دارند برای خانه مشخص می‌کند. در بخشی از این صحبت به طور کامل درست نیست اما می‌توان به عنوان عوامل تأثیرگذار نام برد. در هر صورت چند وقتی، بازار مسکن حالت هرج‌ومرج به خود گرفته است و از بی‌قانونی در بازار مسکن نمی‌توان گذشت.

گسترش نیوز پیرامون این موضوع با فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن به گفتگو پرداخته است. با ما همراه باشید.

فرشید ایلاتی‌، کارشناس حوزه مسکن پیرامون نقش فضای مجازی بر قیمت بازار مسکن گفت: پلتفرم‌ها در کنار نقش مثبتی که در بخش اطلاع‌رسانی و کاهش واسطه دارند، اما زمانی که کنترل لازم بر آن ها صورت نگیرد باعث می‌شود تأثیرات منفی بر قیمت گذاری بازار جای بگذارد. از این جهت لازم است دولت رگلاتوری انجام دهد و بتواند بر قیمت هایی که در این پلتفرم ها گذاشته می‌شود نظارت داشته باشد.

فرشید-ایلاتی

وی ادامه داد: در پلتفرم‌ها با رنگ‌های مختلف میزان واقعی بودن قیمت‌ها مشخص شده است. به طور مثال رنگ سبز قیمت قابل قبول دارد و قرمز بالاتر از قیمت منطقه گذاشته شده است. خریدار هم باید به این موضوعات دقت کند و بعد تصمیم به خرید ملکی بگیرد اما در نهایت دولت باید با سیاست گذاری که انجام می‌دهد افرادی که حدود قیمت را لحاظ نمی‌کنند جریمه کند و افرادی که قیمت منطقی لحاظ می‌کنند را تشویق.

راه جدید برای کنترل معاملات صوری

ایلاتی در رابطه با تأثیر مشاوران املاک بر گرانی بازار مسکن خاطرنشان کرد: نظارت بر کار مشاوران املاک به دلیل شیوه درآمدی ویژه‌ای که دارند؛ وجود ندارد اما در نهایت عوامل قیمتی را مدتی می‌توان کنترل کرد. دولت باید به سمت ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر معاملات مکرر برود تا این سیستم ها بتواند از افزایش قیمت سوری یا واقعی این معاملات آگاه شود و با ابزارهای مالیاتی کنترل کنند.

وی با بیان این که بازار مسکن سرمایه های سرگردان را جذب می‌کند، یادآور شد: تسریع در بخش ساخت و ساز تورم را در این حوزه کنترل می‌کند. در این بخش نیز سرمایه‌گذاری‌ها دچار پدیده تورم انتظاری می‌شود که به‌منظور کسب سودهای نامتعارف به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زنند؛ این در حالی است که سیاست‌گذار نظارت و دخالت مؤثری بر فرایندهای خریدوفروش و معاملات مسکن ندارد.

پیگیری مالیات بر خانه های خالی

این کارشناس مسکن به پیش بینی از بازار مسکن پرداخت و افزود: ما امسال مجدداً افزایش اجاره بها را خواهیم داشت و پیشنهاد ما این است که دولت با تثبیت نرخ ارز، مهار انتظارات تورمی و مالیات بر خانه های خالی بتواند بازار مسکن را کنترل کند. با گرفتن مالیات خانه‌های خالی عرضه خانه های خالی به کاهش اجاره مسکن و کنترل التهابات بازار اجاره کمک بزرگی می کند. امسال به دلیل سرعت گرفتن ساخت و سازها در قالب طرح نهضت ملی مسکن از جنبه تولید مسکن سال رونق اقتصادی خواهد بود.

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.