بیشترین علت فوت در کودکان بالای یک سال چیست؟

بهداشت نیوز سه شنبه 21 بهمن 1399 - 14:24

به گزارش بهداشت نیوز، زینب شیخ نصری در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: در کودکان بیشترین علت ایست قلبی، مشکلات تنفسی است اما در بزرگ‌سالان بیماری قلبی است؛ بنابراین برای بقای کودکان و افزایش امید به زندگی در آنها، فراگیری احیای پایه کودکان برای همگان ضروری است.

وی بیان کرد: سلسله اعمالی که توسط افراد آگاه و حاضر در صحنه برای بازگرداندن عملکرد دو عضو حیاتی قلب و ریه صورت می‌گیرد را احیای قلبی- ریوی می‌گویند.

وی بیان داشت: احیای قلبی- ریوی پایه شامل فشردن قفسه سینه و تنفس دادن است که در صورت صحیح انجام شدن، اکسیژن‌رسانی به مغز و ارگان‌های حیاتی دیگر را فراهم می‌کند.

شیخ نصری عنوان داشت: مغز یک ارگان وابسته به اکسیژن است و اکسیژن هم از طریق گردش خون به مغز می‌رسد که این موضوع در کودکان اهمیت بیشتری دارد.

کارشناس برنامه کودکان شبکه بهداشت و درمان گناوه تأکید داشت: در کودکی که نیازمند احیاست مدت زمانی که می‌توان به کودک کمک کرد تا از آسیب به مغز و ارگان‌های حیاتی جلوگیری شود، حدود ۶-۴ دقیقه است و اگر به کودک کمک نشود بعدازآن عوارض جبران‌ناپذیر یا مرگ کودک را به دنبال خواهد داشت.

وی با تأکید بر ضرورت دانستن نکاتی برای موفقیت در احیا کودک بیان داشت: تشخیص سریع ایست قلبی، شروع سریع فشردن قفسه سینه، درخواست سریع کمک و استفاده از دستگاه شوک الکتریکی نقش اساسی در موفقیت احیاء کودک دارند.

شیخ نصری با اشاره به اقدامات هفت‌گانه احیا که بایستی توسط احیاکننده اجرا شود افزود: اقدامات هفت‌گانه احیاء شامل ایمنی فرد احیاکننده، ارزیابی نیازمندی کودک به احیا، ارزیابی تنفس و نبض، فشردن قفسه سینه (ماساژ قلبی)، باز کردن راه هوایی و تنفس کمکی، هماهنگی بین فشردن قفسه سینه و تنفس و اطلاع‌رسانی به اورژانس ۱۱۵ است.

شیخ نصری تأکید داشت: ابتدا بایستی از ایمن بودن محیط برای فرد احیاکننده مطمئن شده، سپس کودک را از نظر سطح هوشیاری و پاسخ‌دهی به تحریکات بررسی کرد.

کارشناس برنامه کودکان شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: در مواقعی که یک نفر هستیم به ازای سی بار فشردن قفسه سینه دو بار تنفس داده شود و پنج دوره (حدود ۲ دقیقه) تکرار می‌شود سپس تماس با اورژانس ۱۱۵ گرفته می‌شود و تا زمان رسیدن اورژانس ۱۱۵، این عملیات تکرار می‌شود.

 وی افزود: هر پنج دوره فشردن قفسه سینه و تنفس بایستی کودک مجدداً ارزیابی شود و در صورت پاسخ‌دهی در وضعیت بهبودی (به پهلو) قرار گیرد.

شیخ نصری همچنین بیان داشت: در مواقعی که دو نفر یا بیشتر هستیم و کودک نیاز به احیا دارد، بهتر است یک فرد شروع به احیا کند و فرد دیگر با اورژانس تماس می‌گیرد و پس از تماس برای کمک و انجام تنفس کمکی، باید حضور داشته باشد.

 

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.