۸ مرحله آمایش اتباع خارجی داشتیم

صدا و سیما سه شنبه 21 بهمن 1399 - 17:04
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور: هشت مرحله آمایش اتباع خارجی که حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار نفر هستند، صورت گرفته است.

8 مرحله آمایش اتباع خارجی داشتیمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حسین ذوالفقاری در نشست خبری گفت: تا پایان دی‌ماه طرح ساماندهی ازدواج زنان و مردان ایرانی با اتباع خارجی انجام شده و به یک روال منطقی رسیده است.
وی گفت: پروانه ازدواج زنان ایرانی با اتباع (مردان) خارجی نیز بیش از ۷ هزار و ۵۴۵ مورد بوده که بررسی و پروانه ازدواج صادر شده است، همچنین پرونده بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ ازدواج مردان با زنان خارجی مورد بررسی قرار گرفته و مجوز ثبت ازدواج داده شده است.
معاون امنیتی وزیر کشور افزود: در بحث دادن تابعیت و اقامت طولانی مدت به افراد خاص نیز ۵۹۷ نفر توانستند تابعیت جمهوری اسلامی را کسب کنند.
وی گفت: گرفتن تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی نیز طبق قانون جدیدی که در این خصوص تصویب شده، پرونده آن‌ها در دست بررسی است و در مجموع برای ۸۶ هزار و ۵۵۸ نفر پرونده تشکیل شده است که مشمول دریافت تابعیت ایرانی خواهند شد.
ذوالفقاری با بیان اینکه داشتن یک سامانه کامل که بتوان تمام مشخصات اتباع خارجی در آن ثبت شود ضرورت دارد افزود: هم اکنون خدمات رسانی به اتباع خارجی به صورت الکترونیکی شده است و در کمتر از ۱۰ دقیقه کارت آمایشی برای اتباع صادر می‌شود.
وی گفت: در بحث اعطای تابعیت به سپرده گذاران نیز تاکنون دو هزار نفر متقاضی بودند که پرونده آن‌ها بررسی و اقامت پنج ساله به آن‌ها داده شده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: ۱۵۸ دفتر خدماتی در ۱۵ استان کشور تشکیل شده است که امورات مربوط به اتباع را انجام می‌دهند.
وی به حضور اتباع غیرمجاز در داخل کشور اشاره کرد و گفت: طبق توافقی که با کشور افغانستان انجام دادیم، هزینه ورود قانونی به داخل کشور را به کمتر از نصف کاهش دادیم تا اتباع افغانستانی از مسیر قانونی وارد کشور شوند و هدف از این کار جلوگیری از ورود غیرقانونی است که اکنون هزینه ورود قانونی از هزینه ورود غیر مجاز و قاچاق کمتر است.
ذوالفقاری افزود: حتی دریافت ۳۰۰ یورو به عنوان ضمانت برگشت این اتباع به کشورشان که پیش از این دریافت می‌شد، حذف شده و هزینه‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: با کشور افغانستان توافق شده که اتباع افغانستانی غیرمجاز که در داخل کشور هستند سرشماری شوند تا برای آن‌ها نیز گذرنامه صادر شود و حضور این افراد نیز در داخل کشور به صورت قانونی باشد. این کار شروع شده است و تاکنون نیز تعداد صدهزار نفر گذرنامه دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: اکنون بیش از یک میلیون نفر از اتباع (افغانستانی) در داخل کشور هستند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور افزود: آمار طرد اتباع غیرمجاز نیز طی هفت سال، پنج میلیون و ۲۷۳ نفر بوده است که دو میلیون و ۸۰ هزار نفر خود معرف بودند و سه میلیون و خرده‌ای نیز دستگیر شدند.
وی گفت: تعداد دانش آموزان اتباع افغانستانی در ایران نیز در سال ۹۲ و ۹۳ سیصد و نه هزار و ۴۰۷ نفر بود که امسال به ۵۲۳ هزار و ۸۴۶ نفر رسیده است و هم اکنون این تعداد دانش آموز در داخل ایران در حال تحصیل هستند.
ذوالفقاری با بیان اینکه بیش از ۱۴۶ هزار نفر از پناهندگان نیز در نهضت سوادآموزی شرکت کرده اند افزود: ۷۴ مدرسه نیز در طول این چند سال برای دانش آموزان اتباع خارجی ساخته شده است.
وی گفت: ۲۶ هزار نفر از دانشجویان اتباع افغانستانی از دانشگاه‌های کشور ما فارغ التحصیل شده اند و ۵۰ هزار نفر نیز در حال تحصیل اند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه صدهزار نفر از پناهندگان که دارای شرایط خاص هستند دارای بیمه سلامت هستند، افزود: با شیوه بیماری کرونا در کشور، اتباع خارجی نیز به صورت رایگان در بیمارستان‌ها درمان می‌شوند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.