سیاست‌های نادرست ارزی، مانع رشد تولید

صدا و سیما سه شنبه 26 اردیبهشت 1402 - 16:35
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران گفت: سیاستگذاری نادرست در حوزه ارزی تولیدکنندگان را در تامین مواد اولیه و تامین ماشین آلات مورد نیاز با چالش مواجه کرده است.
آقای عبدالرضا پروین عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: در چهار ماهه اخیر بانک مرکزی مشکلاتی را در زمینه تامین ارز برای انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران بوجود آورده است و برای حل معضلات نامه‌ای به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت نوشته و درخواست رسیدگی داریم.
وی ادامه داد: بعد از مدیریت جدید رئیس کل بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز و کوچک کردن بازار غیر رسمی ارز آزاد اقدامات و سیاست‌هایی را اجرا کردند که اگرچه منجر به کاهش قیمت ارز شد، اما موانع جدی برای تامین اولیه و ماشین آلات مورد نیاز واحد‌های تولیدی ایجاد کرد.
 
پروین با اشاره به بحث تامین مواد اولیه در ساخت تجهیزات صنعتی افزود: بخشی از واردات مواد اولیه مورد نیاز واحد‌های تولید وارداتی است؛ به طور مثال فولاد‌های آلیاژی، الکتروموتور و برخی از اقلام به علت تنوع فولاد آلیاژی امکان ساخت آن‌ها در داخل وجود ندارد البته در فولاد مبارکه و یزد درست است فولاد آلیاژی تولید می‌شود، اما پاسخگوی تمام نیاز‌های صنعت نیست.
 
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران ادامه داد: تاخیر در واردات موضوعی است که تولیدکنندگان این حوزه را با چالش مواجه کرده است؛ به طوری که بازه زمانی آن ۴۵ روز تقویمی طول می‌کشد و بعد از تخصیص ارز عملا ارزی وجود ندارد که ارائه شود بدین ترتیب تولیدکنندگان با مشکل بسیار جدی مواجه خواهند شد که تبعات آن را در اقتصاد قابل مشاهده خواهد بود.
 
وی افزود: برای ثبت سفارش کالایی که متعارف و تکراری است برای ایجاد یا تمدید گواهی ثبت آماری، سپرده سازی ۵ درصد تا ۱۰۰ درصد ارزش ریالی مازاد بر دریافت ریالی اصل ارزش حواله ارزی را مطالبه می‌کنند که به مفهموم بلوکه شدن نقدینگی واحد‌های تولیدی است.
 
پروین با اشاره به ظرفیت تولید در حوزه تجهیزات صنعتی نیز گفت: در حوزه تجهیزات صنعتی بیش از ۵۴۰ هکتار فضای تولیدی با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۹ هزار میلیارد دلار ایجاد شده که برای ۷۰ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است. 
وی افزود: تجهیزات صنعتی شامل انواع مخزن‌های تحت فشار، مبدل ها، برج‌های تقطیر، سازه‌های فلزی، انواع توربین و پمپ‌های صنعتی است و در حال حاضر مجموعه‌های تولیدی در این بخش توان مهندسی برای احداث پالایشگاه را دارا هستند و بسیاری از تجهیزات پتروشیمی‌ها نیز توسط تولیدکنندگان داخلی ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: در طول دو، سه سال اخیر از ظرفیت دانش بنیان‌ها برای تولید انواع تجهیزات صنعتی استفاده شده است و چند ماه پیش نیز فدراسیون ماشین سازی با حضور تعدادی از تشکل‌های بخش خصوصی تشکیل شد تا بتوانیم انسجامی بین حوزه‌های مختلف صنعت ایجاد کنیم.
 
پروین اضافه کرد: با تبیین استراتژی صنعتی و از طرفی تشکیل فدراسیون ماشین سازی و همچنین تجمع تشکل‌های مختلف که گستره بسیار زیادی از صنعت را در بر می‌گیرد، بتوانیم تحول ایجاد کنیم.
 
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران گفت: توانمندی‌های داخلی همچنان در حال ارتقا است و خوشبختانه بخش عمده‌ای از نیاز‌های صنعت کشور را در بسیاری از حوزه‌ها می‌توانیم پوشش دهیم مثلا در حوزه فولاد به میزان ۷۰ درصد تجهیزات ساخت داخل است و در ۳۰ درصد باقی مانده اگر صرفه اقتصادی داشته باشد، دور از دسترس نیست.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.