علائم ابتلا به باکتری ویبریوکلرا را بشناسید و از ابتلا به آن پیشگیری کنید

بهداشت نیوز یکشنبه 07 خرداد 1402 - 16:44

به گزارش بهداشت نیوز، علائم و نشانه‌های بیماری وبا: علائم شاخص بیماری از چند ساعت تا دو روز بعد از ابتلا شامل: اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می‌باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد. استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می‌باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها می‌شود.

راه‌های انتقال بیماری وبا:

تماس مستقیم: از طریق دست و لوازم آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملحفه‌ها و لوازم آلوده.

تماس غیرمستقیم:

آب‌های آلوده به مدفوع، منابع آب حفاظت نشده مانند چاه‌ها، دریاچه‌ها، استخرها، جویبارها و ...
آشامیدنی‌ها و خوراکی‌های آلوده:
بطری های شیر استفاده شده در تغذیه کودکان و نوزادان
سبزی‌ها و میوه‌های خام آلوده و یا شسته شده با آب آلوده
غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه بوسیله دست یا مگس آلوده شوند
شیر آلوده و بستنی که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد.
استحمام و شنا در آب‌های آلوده
راه‌های پیشگیری از بیماری وبا:

برای پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری‌های اسهالی و وبا در منزل، مکان های تجمعی، تفریح گاه‌ها، پارک‌ها و در حین مسافرت باید به نکات بهداشتی زیر توجه کنید:

از یخ‌های قالبی و کارخانه‌ای غیر بهداشتی استفاده نکنید، زیرا در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا یا سایر میکروب‌ها وجود دارد.
هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید یا از نوشیدنی‌ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید و در رودخانه‌ها یا آب‌های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
از آشامیدن آب‌های مشکوک در پارک‌ها، باغ‌ها و فضای سبز وهمچنین آب آشامیدنی ذخیره شده در منبع‌های آب و آبخوری‌های کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوس‌های بین شهری در ظروف عمومی و با استفاده از یخ‌های قالبی برای سرد کردن عرضه می‌شود، جداً خودداری کنید.
به هیچ عنوان مواد غذایی را از دست فروشان نخرید.
حتی‌الامکان تا برطرف شدن خطر سرایت وبا، از مصرف سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجه فرنگی و... خودداری کنید و در صورت لزوم، آن را ضد عفونی، سپس مصرف کنید.
از قرار دادن سبزی و میوه‌جات شسته نشده و ضد عفونی نشده در یخچال جداً خودداری کنید.
گرم کردن کامل غذاهای سرد شده
استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه و بستنی‌های بهداشتی و مطمئن
پیش از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.
دست‌ها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، با آب و صابون بشویید.
ضمن رعایت بهداشت فردی از شنا کردن در استخر، رودخانه، نهر یا جوی‌های آلوده خودداری کنید.
بیماری به مدت یک تا 3 هفته (یعنی زمانی که میکروب در مدفوع یافت می‌شود) مسری است.
با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.
بدون تجویز پزشک از مصرف قرص‌های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان که برایشان فوق‌العاده حیاتی است می‌شوند، زیرا مصرف این داروها موجب می‌شود میکروب فرصت بیشتری در روده برای تکثیر و دفع سم پیدا کند و بیماری تشدید شود.
گزارش سریع موارد

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.