انتخاب تخت بیمار یکی از مهم ترین تصمیم هایی است که می بایست با دقت گرفته شود، چراکه بیماران زمان زیادی را در حال استراحت بر روی تخت ها سپری می کنند. بنابراین تهیه تخت هایی با امکانات کامل، ایجاد هرگونه مشکل را به حداقل می رساند. تخت بستری استاندارد دوره نقاهت را برای بیمار و همراه بیمار و پرستاران راحت می کند. ضمن این که ایمنی لازم و امکانات لازم برای جابجایی راحت تر بیمار را فراهم می کند.
ویژگی های تخت بیمارستانی
منظور از تخت بیمارستانی یا تخت بستری تختی است که موجبات استراحت بیمار را در طول ۲۴ ساعت بستری فراهم می کند. از آن جایی که بیمارستان خانه دوم بیمار در طول درمان به حساب می آید نباید شرایط به گونه ای باشد که دچار مشکلاتی از قبیل عدم راحتی هنگام خواب، عدم سهولت در جا به جایی و غیره شود. از تخت های بیمارستانی با توجه به امکاناتی که دارند، در بخش های مختلف بیمارستان استفاده می شوند. تخت ها نسبت به شرایط مورد نیاز بیمار باید دارای امکانات متفاوت بوده و قابل اتصال دستگاه های مورد نیاز برای بیمار باشد.
به طور کلی ویژگی های اصلی تخت بیمار شامل این موارد می باشد:
۱. ارتفاع کلی تخت، قسمت سری تخت و قسمت پایین تخت قابل تنظیم است.
۲. دارای ریل ها و حفاظ های کناری قابل باز و بسته شدن باشد.
۳. دارای کنترل کننده هایی برای تنظیم پارامترهای تخت باشد.
انواع تخت بیمارستانی
تخت های بیمارستانی با توجه به کاربردی که دارند به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. از انواع گوناگون تخت ها می توان به تخت بیمارستانی شکن دار، تخت معاینه بیمار، تخت بستری اطفال، تخت سی پی آر، تخت زایمان یا ژنیکولوژی، تخت جراحی، تخت ارتوپدی، تخت سی سی یو و آی سی یو و غیره اشاره کرد.
تخت بیمارستانی شکن دار
در تخت بیمارستانی شکن دار که دارای دو نوع برقی و مکانیکی می باشد، توسط کنترل های دستی و برقی تغییر موقعیت داده می شود.
در تخت بیمارستانی برقی به راحتی تنها با فشردن یک دکمه توسط پرستاران یا همراهان بیمار، شکن در حالت های مختلف نسبت به نیاز بیمار قرار می گیرد. این تخت ها دارای رویه های قابل شستشو و ضدعفونی می باشند. موتور برقی این تخت ها ضد آب بوده و امکان تنظیم ارتفاع شکن و ارتفاع کلی تخت را فراهم می کند.
تخت های شکن دار به سه دسته تخت تک شکن، تخت دو شکن و تخت سه شکن در هر دو نوع تخت مکانیکی و تخت برقی تقسیم می شوند.
در تخت بیمارستانی تک شکن فقط زاویه سر تغییر می کند، در تخت بیمارستانی دو شکن قسمت سر و پای تخت تغییر زاویه می دهد و در نهایت در تخت بیمارستانی سه شکن، علاوه بر سر و پا، شیب ران نیز قابل تنظیم می باشد که منجر به راحتی بیشتر برای بیمار خواهد شد.
انواع تخت بیمارستانی از نظر نحوه کارکرد
تخت های بیمارستانی از نظر نحوه کارکرد به دو دسته تخت بیمارستانی برقی و تخت بیمارستانی مکانیکی (هندلی) تقسیم می شوند.
تخت بیمارستانی مکانیکی
تخت مکانیکی دارای اهرم های دستی برای تنظیم ارتفاع و تغییر موقعیت بالاتنه و پایین تنه بوده و جزء ساده ترین انواع تخت بیمارستانی می باشد. این تخت ها دارای ۳ هندل متفاوت برای تغییر موقعیت های مختلف تخت است و به صورت چرخشی مورد استفاده قرار می گیرد.
پرستاران و همراهان با توجه به وضعیت بیمار می توانند با چرخاندن هندل های مورد نظر تغییرات لازم را در ارتفاع، قسمت بالاتنه و پایین تنه بیمار ایجاد کنند. بعضی از این تخت ها نیمه الکترونیک بوده و تنها تنظیم ارتفاعشان به صورت دستی انجام می شود.
تخت بیمارستانی برقی
تخت بیمارستانی برقی دارای تکونولوژی پیشرفته تری نسبت به تخت های قدیمی و مکانیکی می باشد که برای همراهان و پرستاران شرایط راحت تر و بهتری را فراهم می سازد. در تولید این تخت ها از ۳ الی ۴ موتور دی سی استفاده می شود. موتور تخت بیمارستانی با برق ۲۴ ولت تغذیه شده که هیچ گونه خطری برای بیماران ندارد.
تخت های مورد استفاده در بیمارستان دارای دو نوع متحرک و ثابت هستند. این تخت ها را می توان از نظر جنس (پلاستیکی، تمام ABS، فلزی و …) نیز تقسیم بندی نمود. همچنین برخی از تخت ها قابلیت تنظیم ارتفاع دارند که این امر نیز تخت ها را از یکدیگر متفاوت خواهد کرد.
استفاده از تخت بیمارستانی در خانه
بسیاری از افراد برای بازیابی توانایی و سلامت خود، محیط خانه را به بیمارستان و کلینیک های مراقبتی ترجیح می دهند. این مسئله در مورد افرادی که نیاز طولانی تری به بستری شدن دارند، رایج تر است. همچنین با توجه به شرایط به وجود آمده با توجه به بیماری کرونا، برخی از افراد ترجیح می دهند به جای بستری شدن در بیمارستان، در منزل دوران نقاهت خود را طی کنند.
در حقیقت منازل شخصی مناسبترین مکان برای تأمین آسایش و آرامش بیمار بوده و سپری کردن دوره درمان در منزل باعث می شود که بیمار با آرامش بیشتر مراحل درمان خود را طی کند. در اکثر مواقع، استفاده از تخت بیمارستانی به منظور تأمین راحتی و حفظ امنیت بیمار ضروری می باشد. تخت های بیمارستانی به دلیل داشتن ابعاد استاندارد و برخورداری از محافظ های ریلی، امنیت و آرامش بیشتری را برای بیمار رقم می زنند. در واقع ایمنی بیمار در تخت بیمارستانی بیشتر از تخت خواب معمولی می باشد.
بنابراین تخت بیمارستانی فقط در بیمارستان ها استفاده نمی شود بلکه از این تخت ها می توان در منازل نیز استفاده نمود. با انتخاب مناسب ترین تخت بیمارستانی برای منزل می توان بهترین کیفیت را برای استراحت و طی دوره درمان ایجاد کرد.
برتری تخت بستری بر تخت خواب خانگی
تخت بستری با توجه به امکاناتی که دارد برای بیماران بستری شده در منزل بهتر و راحت تر از تخت خواب خانگی است. با توجه به نیاز بیمار می توان نمونه های مختلفی از تخت های بیمارستانی را انتخاب کرد. عده ای از بیماران نیاز به تخت های ساده داشته و یا در بیمارانی که دچار شکستگی های زیادی شده اند، تخت بیمارستانی شکن دار نیاز است.در بیماران با شکستگی های پا و یا جراحی های ساده نیاز به حدود یک ماه بستری است.
خرید تخت بیمارستانی
با توجه به این که استفاده از تخت بیمارستانی در منزل برای ایجاد راحتی و آرامش بیماران مرسوم شده است، در ادامه به بیان چند نکته اساسی برای خرید تخت بیمارستانی برای منزل بیان می کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خرید تخت بیمارستانی داشته باشید.
۱. اگر بیمار شما فردی سالخورده است و مدت زمان زیادی را در طول روز بر روی تخت سپری می کند، مدل های الکترونیکی سه شکن مناسب ترین گزینه برای شما خواهد بود. تختهای سه شکن تمامی حالتهای نشستن، درازکش و نیمه درازکش را برای بیمار فراهم می کنند..
۲. باز و بسته کردن ریلهای محافظ جانبی در تخت بیمارستانی باید راحت و آسان باشد.
۳. بالا و پایین تخت بیش از اندازه بلند نباشند تا بیمار به راحتی بتواند اطراف خود را ببیند.
۴. مدت زمان استفاده بیمار از تخت اهمیت زیادی دارد. در واقع به شما توصیه می کنیم در صورتی که بیمار مدت زمان طولانی از تخت استفاده می کند، حتما بهترین مدل را در نظر بگیرید.
تجهیزات پزشکی صحرائی با بیش از ۱۵ سال سابقه تولید انواع تخت بیمارستانی و تخت بستری، تجهیزات اتاق عمل و اورژانس، انواع ترالی بیمارستانی و … در این زمنیه، جزء شرکت های مطرح می باشد و لیفتینگ بیمارستانی به طور کامل توسط این مجموعه انجام می شود. این شرکت با تولید تخت بیمارستانی برقی و مکانیکی در انواع تک شکن، دو شکن و سه شکن با جنس ABS و فلز و … یکی از تولیدکنندگان و ارائه دهندگان مطرح بازار می باشد به طوری که تخت بیمارستانی صحرایی به یکی از خوش نام ترین تخت های بیمارستانی در ایران و منطقه تبدیل شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های ۰۲۱۶۶۴۱۰۷۹۶- ۰۲۱۶۶۱۷۴۹۰۴ و ۰۹۱۰۲۲۲۵۱۵۳ تماس حاصل نمایید.