قضات اجرای احکام باید از تجربه و سابقه کافی برخوردار باشند

صدا و سیما چهارشنبه 07 تیر 1402 - 14:57
رئیس دیوان عالی کشور گفت: حجم ورودی پرونده‌ها نباید موجب شود که دقت را فدای آمار کنیم، ما نسبت به حقوق مردم مسئولیم و باید با تدبیر و دقت به پرونده‌ها رسیدگی کنیم و رأی عادلانه صادر کنیم.

قضات اجرای احکام باید از تجربه و سابقه کافی برخوردار باشندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد مرتضوی مقدم که به مناسبت هفته قوه قضائیه و شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر به استان همدان سفر کرده است؛ در جمع قضات بدوی و تجدیدنظر این استان حضور یافت.

رئیس دیوان عالی کشور ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت شهید بهشتی و یارانش گفت: دکتر شهید بهشتی پایه گذار قوه قضائیه بر اساس مبانی و اصول دینی و اسلامی بود، انقلاب اسلامی به برکت خون ایشان و شهدایی که برای انقلاب جانثاری کردند؛ در دنیا سربلند است.

وی در ادامه با اشاره به فرمایشات کارگشای مقام معظم رهبری در جلسه روز گذشته با مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی گفت: ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند دستگاه قضایی، دستگاه بسیار با برکتی است و امکان ارائه خدمت در این دستگاه فراوان است؛ قانون قدرتی را به مجموعه قضات داده است که می‌توانند حق مظلوم را از ظالم بگیرند و آخرت خودشان را روشن کنند، تذکرات ایشان مورد توجه ما است و انشالله به وظیفه خودمان عمل کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش خطاب به قضات تصریح کرد: ما لباس قضا را به تن کرده ایم و برای این کار خطیر به میدان آمده ایم و تردیدی نیست که محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی داریم، اما وقتی این لباس را به تن کردیم باید به وظیفه شرعی خود به نحو احسن عمل کنیم.

وی ضمن انتقاد از رویه‌های مختلف قضایی و اعمال سلیقه در این رابطه گفت: در دیوان عالی کشور وقت بسیاری بر روی پرونده‌های اصراری گذاشته می‌شود در حالی که ما باید به دنبال وحدت رویه باشیم، به اعتقاد بنده قضات در هر استانی در خصوص مواردی که در آن اختلاف نظر وجود دارد؛ به منظور رعایت حقوق مردم سعی کنند رویه‌ها را یکسان کنند.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: حجم ورودی پرونده‌ها نباید سبب شود که دقت را فدای آمار کنیم، ما نسبت به حقوق مردم مسئولیم؛ باید با تدبیر و با نهایت دقت به پرونده‌ها رسیدگی کنیم و با تشخیص درست ابعاد موضوع و آثار رأی، رأیی عادلانه صادر کنیم.

مرتضوی مقدم اظهار کرد: در بسیاری از پرونده‌های اجرایی در موضوعات حقوقی و قضایی مشکل داریم در حالی که قضات اجرای احکام باید از تجربه و سابقه کافی برخوردار باشند تا پرونده ها سریعتر مختومه شود.

وی ادامه داد: دستور و آراء روسا و قضات محترم شعب تجدیدنظر باید کاربرد داشته باشد و سازنده و آموزشی باشد؛ لذا در انشاء، املا و نگارش رأی نهایت دقت لازم را به خرج بدهید و از عبارات سلیس و همه فهم استفاده کنید.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه زیبایی رأی به نگارش آن است؛ خاطرنشان کرد: گزارش و گردش کار پرونده باید سلیس، گویا و جامع باشد، لزومی ندارد گردش کار مطول باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم بخش پایانی سخنان خود را به بیان برخی توصیه های حفاظتی اختصاص داد و گفت: همه ما با توجه به وظیفه خاص خود در معرض اتهام هستیم، در تماس‎های تلفنی و پیامک ها، مراجعه کننده ها، دلال ها، واسطه‌ها و نحوه رفتار طرفین هوشیار باشید؛ گاهی ممکن است برخی بخواهند قضات ما را بدنام کنند در این زمینه بسیار مراقبت کنید.

گفتنی است: در این جلسه با حضور حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم از یکی از قضات باسابقه تجدیدنظر استان همدان تجلیل شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.