افزایش قریب الوقوع شهر‌های قرمز و نارنجی کرونایی و تشدید محدودیت‌ها در کشور

تابناک یکشنبه 26 بهمن 1399 - 12:46
تابناک اجتماعیبه زودی شهر‌های قرمز و نارنجی کرونایی در کشورمان افزوده خواهد شد و از شهر‌های آبی کاسته می‌شود؛ اتفاقی که معنایش تشدید محدودیت‌ها در کشورمان است.

به گزارش «تابناک»، چند ماه بعد از شیوع ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس و برخی کشور‌های اروپایی و افزایش چشمگیر آمار مبتلایان و فوتی‌های کووید ۱۹ در این کشور‌ها و در شرایطی که در آستانه سالگرد شناسایی رسمی ویروس کرونا در کشورمان قرار داریم، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان درباره شروع یکی از سخت‌ترین دوران مقابله با کرونا در کشورمان خبر داد!

سعید نمکی در ویدئو کنفرانسی که روز گذشته با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داشت، ابتدا خبر مرگ دو بیمار مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا را اعلام کرد و بعد با تاکید بر این نکته که یکی از متوفیان هیچ سفری به خارج از کشور نداشته و در میان اطرافیان وی هم ابتلا به این ویروس تایید شده، واقعیتی تلخ را گوشزد کرد؛ اینکه ویروس جش یافته در کشورمان چرخیده است.

فرضیه‌ای قدرتمند که بر اساس آن باید تصور کنیم که ویروس‌های جهش یافته، چه نوع جهش یافته در انگلیس و چه واریانت آفریقایی یا برزیلی یا... ویروس کرونا، زیر پوست جامعه ایرانی در حال تکثیر است و ممکن است به هر نقطه‌ای از کشور رفته باشد، همان گونه که ویروس اولیه ابتدا در قم و بعد گیلان شناسایی شد و به سرعت همه کشورمان را فراگرفت و در ادامه کل جهان را آلوده کرد.

نکته‌ای که به تاکید وزیر، حکم به صدا در آمدن زنگ هشداری جدی را دارد. هشدار ورود به دورانی که نسخه واگیرتر، بیماری زا‌تر و حتی مرگبارتری از ویروس در حال شیوع است که تشخیصش کار ساده‌ای نیست و پیچیدگی‌های منحصر به فردی دارد. فرایند تشخیصی که تنها در سه مرکز دانشکده بهداشت، انستیتو پاستور و معاونت تحقیقات و فناوری ممکن است و بی شباهت به روز‌های نخست شیوع ویروس نیست.

البته دشوار بودن تشخیص ابتلای فرد به ویروس جهش یافته تنها بخشی از مشکلی است که با آن مواجهیم، به ویژه اگر بدانیم ممکن است نسخه جهش یافته‌ای از ویروس در هر جای دیگری از کره خاکی یا حتی در محدوده مرز‌های جغرافیایی میهن مان در حال تکوین یا تکثیر باشد و حتی توانایی مبتلا کردن دوباره افراد را داشته باشد؛ ابتلای دوباره افرادی که بهبودیافته اند و توقع می‌رود که پادتن تولید شده در بدنشان تا مدتی ایشان را از ابتلا به کووید ۱۹ مصون نماید.

پس چاره چیست؟ آن گونه که نمکی تاکید می‌کند، رعایت دقیق و شدید پروتکل‌ها مراقبتی، زیرنظر داشتن افرادی علایم بیماری را دارند، اما تست پی‌سی‌آر شان منفی شده و حتی تکرار تست هم منفی بوده است، جدی گرفتن قرنطینه بیماران، افراد مشکوک به ابتلا به نسخه‌های جهش یافته ویروس و حتی اطرافیان ایشان و در نهایت، تشدید سخت گیری‌ها و محدودیت‌های کرونایی در کشور.

اتفاق‌هایی که قرار است همه در دستور کار قرار گیرند و محقق شوند، از جمله «تجدید نظر در رنگ بندی مناطق مختلف کشور» که وزیر بهداشت بر آن تاکید کرده و معنایی ندارد جز کاهش شهر‌های آبی و افزایش شهر‌های نارنجی و قرمز کرونایی در کشور. روندی که در هفته‌های اخیر شاهد شکل گیری اش به صورت طبیعی بودیم و موجب شد که بعد از مدتی، از روز گذشته دوباره شهر‌هایی با وضعیت قرمز کرونایی در کشورمان داشته باشیم.

شهر‌هایی که قرمز نامیده می‌شوند، چون شمار بیماران بستری در آن‌ها از حدی (نارنجی) بالاتر می‌رود و اگر قرار به تجدید نظر در قواعد رنگ بندی باشد، بر شمارشان افزوده خواهد شد و برخی شهر‌هایی که اکنون نارنجی هستند را هم شامل خواهد شد. اتفاقی که برای برخی شهر‌های زرد هم خواهد افتاد و آن‌ها را در جرگه شهر‌های نارنجی قرار خواهد داد و به همان نسبت، منجر به کاهش شهر‌های آبی خواهد شد.
 
و این تغییرات معنایی ندارند جز افزایش محدودیت‌های کرونایی؛ محدودیت‌هایی که در شهر‌های قرمز بیش از شهر‌های نارنجی خواهد بود و در شهر‌های نارنجی هم از مناطق زرد بیشتر است، هرچند به نظر می‌رسد که شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور موجب تشدید سخت گیری‌ها شده و حتی محدودیت‌ها در هر منطقه رنگی را هم افزایش دهد. تصمیمی که اتخاذش دور از انتظار نیست.
 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.