به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مناف هاشمی در ارتباط زنده با شبکه خبر درباره جزئیات بهره برداری از ۱۱۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس گفت: مصوبه ستاد ملی کرونا برای تامین پنج هزار دستگاه اتوبوس تهیه شد که حدود ۸۰ درصد به شکل تولید داخل باشد و برخی از اتوبوسها را نیز تا سقف ۲۰ درصد میتوانند وارد کنند و ترجیح ما این بود که این اتوبوسها برای کلانشهر تهران به شکل برقی باشد.
وی گفت: هنوز از نحوه توزیع آن و چگونگی تصمیم گیری شهرداریها اطلاعی ندارم، اما با پیگیریهایی که با شهرداران کلانشهرها داشتیم، توافقهای خوبی را معاونت حمل و نقل وزارت کشور با کارخانههای داخلی تنظیم کرده و با وزارت صمت نیز توافق خوبی داشته است که کارخانههای داخلی بتوانند تولید کنند.
هاشمی گفت: قراردادها در این خصوص امضا شده و پیش بینی ما این است که ۵۰ درصد از آن از پنج هزار دستگاه یعنی دو هزار و ۵۰۰ دستگاه بعد از نهایی شدن تحویل شهرداری تهران شود که به شکل شفاهی موافقت کردند تولید و تحویل داده شود و البته بیشتر از شش ماه آینده زمان خواهد برد.
معاون حمل و نقل عمومی شهرداری تهران افزود: شهر تهران پنج هزار و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس دارد که بالغ بر ۶۰ درصد این اتوبوسها بخش خصوصی است و عمدتا نیز اتوبوسهای فرسوده بالای ۱۲ سال است.
وی گفت: شهرداری با تصمیم شورای شهر تهران ۲۵۰ دستگاه را با ایران خودرو قرارداد بسته است که تاکنون ۲۱۰ دستگاه را تحویل گرفتیم و ۴۰ دستگاه دیگر را نیز اسفندماه تحویل خواهیم گرفت.
مناف هاشمی گفت: البته یک قرارداد جدید ۲۵۰ دستگاهی را نیز از محل اعتبارات شهرداری و اوراق مشارکت دوباره تلاش میکنیم که تنظیم قرارداد کنیم و از زمانی که قرارداد شروع میشود، در سه تا شش ماه آینده میتوانیم به ناوگان تهران اضافه کنیم.
وی افزود: اتوبوسهایی که بالای ۱۰ سال عمر داشته باشد از لحاظ فنی نمیتواند، کار کند، اما اتوبوسهای شهر تهران عمرشان بالای ۱۲ سال است و متاسفانه در ۱۰ سال گذشته که سالانه باید هزار دستگاه جایگزین میشد؛ انجام نشده است.