این تعداد ژن تعیین می کنند ما چه بخوریم!

بهداشت نیوز یکشنبه 01 مرداد 1402 - 11:07

به گزارش بهداشت نیوز، پژوهشگران توضیح دادند: برخی از ژن‌ هایی که ما شناسایی کرده ایم به مسیرهای حسی مرتبط با بافت، طعم و بو مربوط می شوند و همچنین ممکن است در افزایش پاسخ پاداش در مغز، نقش داشته باشند.

محققان ادامه دادند: مواد غذایی که ما مصرف می کنیم، تا حد زیادی تحت تأثیر عوامل محیطی مانند فرهنگ، شرایط اجتماعی-اقتصادی و وضعیت دسترسی به غذا قرار دارند. از آنجایی که ژنتیک نقش بسیار کمرنگ تری را نسبت به عوامل محیطی در تعیین مواد غذایی مصرفی ایفا می کند، برای تعیین تأثیر ژنتیک بر غذایی که می خوریم، باید داده های افراد زیادی را مورد مطالعه قرار دهیم.

یکی از چالش ‌های پیش روی پژوهشگران، برای شناسایی ژن‌ های مرتبط با رژیم غذایی، این است که رژیم غذایی افراد به شدت با عوامل دیگری از جمله عوامل سلامتی مانند کلسترول بالا یا وزن بدن و یا حتی وضعیت اجتماعی-اقتصادی آنها مرتبط است. در مطالعه جدید، تیم تحقیقاتی با به کار بردن روش ‌های محاسباتی، توانستند اثرات مستقیم انواع ژنتیکی موثر بر تعیین رژیم غذایی افراد را تشخیص دهند.

نتایج تحقیقاتی نشان داد:حدود ۳۰۰ ژن، مستقیماً با مصرف غذاهای خاص و تقریباً ۲۰۰ ژن با الگوهای غذایی که شامل مصرف یک گروه غذایی (مثلا مصرف میوه) می شوند، مرتبط هستند. به گفته محققان، ممکن است بتوان از این یافته ها، برای تطبیق رژیم غذایی افراد با ژنتیک آنها استفاده کرد.

 دانشمندان یافته های تحقیقاتی خود را در NUTRITION 2023، نشست سالانه انجمن تغذیه آمریکا، ارائه داده اند.
منبع: سیناپرس

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.