این داروی دیابت بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتویید را درمان می کند

بهداشت نیوز سه شنبه 03 مرداد 1402 - 09:45

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از سایتک‌دیلی، تحقیقات انجام شده توسط دانشکده پزشکی، بهداشت و علوم زندگی دانشگاه سوانزی نشان داد که کاناگلیفلوزین (همچنین به‌نام اینوکانا شناخته می‌شود) می‌تواند به‌طور موثر در مبارزه با اختلالات خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس اریتماتوی سیستمیک استفاده شود زیرا این دارو، سلول‌های تی، بخش حیاتی سیستم ایمنی را هدف قرار می‌دهد.

کاناگلیفلوزین دارویی است که سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کنترل می‌کند، با این حال، محققان نقش غیرمنتظره‌ای را برای این دارو در سیستم ایمنی بدن انسان پیدا کرده‌اند.

نتایج تحقیقات موجود نشان داد که هدف قرار دادن متابولیسم سلول‌های تی در خود ایمنی می‌تواند به مزایای درمانی منجر شود. سلول‌های تی نوعی گلبول سفید هستند که به بدن در مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک می‌کنند اما در بیماری‌های خود ایمنی مشاهده شده است که به بافت‌های سالم حمله می‌کنند.

همچنین نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که کاناگلیفلوزین فعال‌سازی سلول‌های تی را کاهش می‌دهد و پیشنهاد می‌کند که این دارو می‌تواند به‌عنوان درمانی برای خود ایمنی ناشی از سلول‌های تی استفاده شود.

دکتر نیک جونز، محقق ارشد این تحقیق گفت: یافته‌های ما قابل توجه هستند زیرا پایه و اساس توسعه بالینی کاناگلیفلوزین را برای درمان برخی بیماری‌های خودایمنی فراهم می‌کنند. از آنجایی که این دارو در حال حاضر به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای مشخصات ایمنی شناخته شده‌ای در انسان است، به‌طور بالقوه می‌تواند سریعتر از هر داروی جدید توسعه یافته به درمانگاه برسد و فواید ارزشمندی را برای بیماران مبتلا به اختلالات خودایمنی به ارمغان آورد.

بن جنکینز، محقق فوق دکترا در دانشگاه سوانزی ابراز کرد: شناسایی نقش‌های جدید برای داروهایی که در حال حاضر در سایر زمینه‌های بیماری استفاده می‌شوند، یک حوزه تحقیقاتی هیجان‌انگیز است. با توجه به اینکه تحقیقات ما در درجه اول متابولیسم سلول‌های ایمنی را هدف قرار می‌دهد، امیدواریم که مزایای درمانی بالقوه یافته‌های ما برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها کاربرد داشته باشد.

محققان امیدوارند که کاناگلیفلوزین برای درمان برخی اختلالات خود ایمنی در آینده وارد یک آزمایش بالینی شود.

یافته‌های این تحقیق جدید توسط شورای تحقیقات پزشکی تامین شده و به‌تازگی در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.
منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.