قطع مصرف برنج و نان از برنامه غذایی بیماران دیابتی نادرست است

خبرگزاری برنا سه شنبه 03 مرداد 1402 - 14:59
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بیماران دیابتی با توجه به برنامه کلی درمانی(شامل داروهای تجویز شده) باید مقدار دریافت کربوهیدرات را در وعده‌ها و میان وعده های غذایی تنظیم کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا، احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه که هرچند که از قدیم، دیابت به بیماری قند معروف بوده است ولی واقعیت این است که بیماری دیابت یک اختلال متابولیک است، اظهار کرد: اختلال در متابولیسم گلوکز یا قند، عملاً همه اندام ها و دستگاه های بدن را درگیر می‌کند. البته به دلایل مختلف، بعضی قسمت های بدن مثل کلیه یا دستگاه قلب و عروق، بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در رژیم غذایی اکثر قریب به اتفاق مردم، بخش عمده‌ای از انرژی از کربوهیدرات تامین می‌شود و نان و برنج به عنوان منبع غنی از کربوهیدرات محسوب می‌شود اما بعضی مبتلایان به بیماری دیابت، به منظور کاهش قندخون و کنترل بیماری خود، مصرف نان و برنج را به شدت کم و یا حتی قطع می کنند.

اسماعیل زاده گفت: بر اساس راهنماهای بالینی و تغذیه‌ای درمان دیابت، بین افراد سالم و مبتلایان به دیابت از نظر مقدار مناسب کربوهیدرات در رژیم غذایی، تفاوتی وجود ندارد. هر چند که توصیه می شود بخش عمده کربوهیدرات از انواع کربوهیدرات های پیچیده تأمین شود و مصرف قند های ساده و شیرینی ها تا حد ممکن محدود شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی با توجه به برنامه کلی درمانی(شامل داروهای تجویز شده) باید مقدار دریافت کربوهیدرات را در وعده‌ها و میان وعده های غذایی تنظیم کنند.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.