جزئیات بازدید ۵ ساعته رئیس جمهور از رسانه ملی

صدا و سیما سه شنبه 17 مرداد 1402 - 10:16
رئیس جمهور روز گذشته و در آستانه روز خبرنگار به سازمان صدا و سیما آمد و از معاونت صدا و سیاسی رسانه ملی بازدید کرد.

جزئیات بازدید ۵ ساعته رئیس جمهور از رسانه ملیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدابراهیم رئیسی به مناسبت روز خبرنگار از رسانه ملی بازدید کرد.

سوال: وسط این جنگ که فرماندهان کنار شما ایستاده اند و دارند کمک تان می‌کنند در این جنگ شناختی که شهدا کنار شما ایستاده اند می‌شود یک پیامی به شهدا بدهید؟ 
رئیس جمهور: ما پیام شهدا و صدای شهدا را باید بشنویم با گوشمان و در فضا طنین افکن است پیام آن‌ها پیام ادامه راهشان است پیام تشخیص هدف شان است. پیام آن است که در این جنگ شناختی باید دفاع شناختی کرد و دفاع شناختی ضرورت شناخت دقیق صحنه است که بحمدالله امروز عزیزان ما در رادیو در این قضیه توفیق بسیاردارند.  

سوال: یک عملیاتی انجام دادیم یعنی آحاد مخاطبان ما خانم‌ها هستند. ما در سیما خیلی معذوریت داریم در نشان دادن تصاویر ورزشی بانوان، طبق راهنمایی‌هایی که آقای دکتر فرمودند و الحمدالله همتی که بچه‌های رادیو کردند ما رادیوی ورزش بانوان را راه انداختیم. غالب الان ورزش‌های بانوان را ما پوشش می‌دهیم به صورت هشت ساعت تولید روزانه سرکار خانم رستمی مدیر محترم این شبکه هستند تمام عوامل این شبکه بانوان هستند از گزارشگر، برنامه ساز، برنامه ریز این از نوآوری‌هایی است که در جریان باشید. 
اقای دکتر احمدی مدیر شبکه ورزش هستند. دو تا خواهش دارم یکی این که تیم‌هایی که می‌خواهند به بازی‌های هانگژو اعزام بشوند یک محبت کردید که آقای هاشمی را معرفی کردید تکلیف تیم‌ها روشن شود که وزیر داشته باشند با دلگرمی بیشتری می‌روند در برنامه توسعه هفتم هم ورزش‌های قهرمانی را یک عنایت ویژه بفرمایید حمایت شود. 
رئیس جمهور: در برنامه هفتم ورزش جایگاه مهمی به آن داده شده پرداخته شده، ولی باز هم پیگیری می‌کنیم چشم. 

سوال: چه نمره‌ای به رسانه ملی می‌دهید امروز که تشریف آوردید به رسانه ملی؟ 
رئیس جمهور: رسانه ملی را قبل از هرکس و قبل از هر چیز مردم عزیزمان باید نمره بدهند، اما ما بحمدالله از همکاری بسیاری از رسانه ملی داریم برای بخش‌های مختلف کشور و تبیین آنچه که در دستگاه‌ها می‌گذرد برای مردم و آنچه که نگاه مردم است به دستگاه‌ها و ادارت و سازمان‌ها یعنی این پل ارتباطی بسیار مهم است در رسانه ملی که بین مدیران و مردم بتواند یک پل مطمئنی ایجاد کند به نظر من در این راستا رسانه ملی گام‌های بسیار خوبی برداشته است. خوب معرفی کردید به نظر من خوب هنوز معرفی نشده خیلی کار بزرگی است این کارها. 

سوال: یکی از اشکالات کارهای ما این بوده که هم افزایی بین خود شبکه های صدا و سیمای ما کامل نیست.
رئیس جمهور: در بخشی از بخش های اخیر رسانه چه صوت و چه تصویر خود این کارها معرفی می شود چون به نظر من برخی از افراد جامعه خبر ندارند یک چنین امکان بسیار خوب مثلا کتاب گویا خیلی جالب است . به نظرم یک کمی باید بیشتر معرفی کنید .

سوال: یکی دیگر از کارها بحث کودک است محتوای صوتی کودک ، پاک د رکشور وجود ندارد ، صدا و سیما در این چند سال محتوایی در آنتن داشته ،ایران صدا به صورت اختصاصی در این چند سال متمرکز شده است.
رئیس جمهور : از شما سپاسگزاریم . بسیار متشکریم.

سوال : همه کشورهای دنیا روسای جمهور یک رادیوی اختصاصی اینترنتی دارند و ما مفتخریم به شما پیشنهاد بدهیم که اولین رادیوی اینترنتی رئیس جمهور با نام رادیوی اینترنتی رئیس جمهور را با موافقت شما و در پلتفرم ایران صدا انشاالله بتوانیم راه اندازی کنیم .
رئیس جمهور : از پیشنهاد شما کاملا استقبال می‌کنم و بسیار سپاسگزارم از این پیشنهاد بسیار خوب که انشاالله بتواند علاوه بر این که همه صدا و سیما پل ارتباطی بین مسئولین و مردم هست، این هم به صورت خاص بتواند صدای ما را به مردم منتقل کند و صدای مردم را نیز به ما. از شما بسیار سپاسگزارم.
خانواده‌های شهدا را که دارید به ایشان می‌پردازید این‌ها خیلی می‌توانند به جامعه الهام بخش باشند، چون این‌ها عالم عاملند، عمل کردند دیگران ممکن است حرف بزنند، این‌ها رفتند امتحانشان را پس دادند، حالا شده مادر شهید پدر شهید، مادر ۴ شهید که هیچ سخنرانی به پایش نمی‌رسد حرفش هم بسیار تاثیرگذاراست، چون عمل کرده این که شما خانواده شهدا را بولد می‌کنید این بسیار اثرگذار است.

رئیس جمهور: برنامه پاورقی که دیگر گرفته فضا را، برنامه خوبی هم هست خودش، چون معتقد است. من روز‌های پایانی عمر مرحوم سلحشور رفتم خانه شان از آستان قدس یک روز آمدم تهران، قصد کردم برای دیدن آقای سلحشور، رفتم خانه شان در خیابان آزادی، ایشان در همان حالش به من می‌گفت من تمام نگرانی ام همین کار موسای کلیم است گفت من همه مقدماتش را آماده کردم دلم می‌خواهد این به یک نتیجه‌ای برسد. داشتم می‌گفتم که من روز‌های آخر‌های عمر آقای سلحشور به قصد دیدن آقای سلحشور اصلا آمدم تهران از استان قدس رفتم خانه شان کسی هم نبود یک آقاپسری بود که با ایشان هماهنگ کرده بودیم، حال پرسی کردم از ایشان دیگر حالش خیلی خوب نبود، از اول صحبت تا آخر صحبت من خیلی نسبت به قضیه یوسف ایشان خیلی مورد تکریم قرار دارند واقعا گفتم که شخصیت شما و این کاری که کردید در بحث یوسف کاری است که همیشه دعاگوی شما هست و بعد ایشان گفت که من در موسی خیلی کار کردم و تمام مقدماتش را آماده کردم فقط نگران بود بقیه راه چه می‌شود، چون خودش هم فهمیده بود که وضع جسمی اش درست نیست حالا خلاصه چه آقای حاتمی کیا، چه جنابعالی، دوستانی که هستند انشاالله به نتیجه برسد کار بزرگی است یک وقت آقا می‌فرمودند من دوست داشتم وقت می‌بود در خطبه‌های نماز جمعه وقتی ایشان خطیب جمعه بودند البته خطیب جمعه الان ایشان هستند منتها ایشان امام جمعه‌های موقت بیشتر نماز می‌خوانند که‌ای کاش ایشان بیشتر می‌توانستند از محضرشان استفاده کنند، فرمودند من یک بحث مفصلی در مورد زندگی حضرت موسی می‌کردم، چون در جای جای قرآن نسبت به حضرت موسی قرآن می‌پردازد به مسئله و خیلی جا دارد برای بحث کردن، فرمودند اگر وقتی می‌داشتم دلم می‌خواست این بحث را خیلی مستوفا بتوانم.

سوال: انشاالله که ایشان بتوانند کار را انجام بدهند الان گیر اصلی کار بحث بودجه است. یعنی، چون تفاوت سریال حضرت موسی با سریال‌های قبلی ساخته شده و یک تکنولوژی جدید دارد وارد می‌کند، در تکنولوژی جدید هم پول ابتدایی بزرگ می‌خواهد در بودجه هم مجلس هم سال گذشته و هم امسال قرار داده و تا الان که برج ۵ است هیچ چیز تخصیص داده نشده است. بودجه دو تا سلمان و موسی ردیف گذاشته شده است.
رئیس جمهور : نه ما می گوییم حتما در حوزه مسائل فرهنگی یکی از کارهای با اولویت همین کار است انشاالله شما دنبال کنید من هم عرض می کنم چشم .

سوال : نکته سریال هم ساخت سریال حضرت موسی است هم تغییر لاین تولید صنعتی در سینما و تلویزیون ایران است یعنی این تکنولوژی دارد.
رئیس جمهور : این الگو می شود انشاالله ما هم حتما پیگیری می کنیم انشاالله که مشکل بودجه مرتفع شود هم آقای رضوی هم با انگیزه است.

سوال: در زمان آقای سلحشور این کار ۷۰ قسمت بوده بعد از جابجایی آقای سلحشور با آقای شورجه از لحاظ زمان بندی داستان تغییرات دادند.
رئیس جمهور: نه محتوا محتوا.

سوال: عرض می‌کنم، و ۵۰ قسمت کردند، قرار بوده اول آن ورژنی که آقای دکتر بهمن پور و آقای شوروجه نوشتند ساخته شود و بعد که پیش تولید را شروع می‌کنند آقای حاتمی کیا دیدند که نه کار باید از ابتدا نوشته شود الان سریال در ۵ فصل از وفات حضرت یوسف شروع می‌شود تا فصل ده فرمان و بچگی در ۵ فصل یعنی فصل تولد که از وفات حضرت یوسف تا ۱۸ ماهگی حضرت موسی است فصل رشد و تکامل از هشت سالگی حضرت موسی تا خروج از مصر، فصل نبوت از بیابان و صحراگردی تا حضرت شعیب و ازدواج و رسالت ایشان، فصل بعدی بازگشت حضرت به مصر و دعوت به فرعون به دین و بعد درگیر هایش فصل آخر که گمگشتگی خروج بنی اسرائیل از مصر.
رئیس جمهور: انشاالله خداوند توفیق بدهد به تهیه کننده محترم و هم کارگردان محترم و هم روح آقای سلحشور را شاد کند از این کار بزرگ شما انشاالله مورد رضایت حضرت آقا باشد و مردم عزیزمان و همه فرهیختگان و همه قرآنی‌ها انشاالله. ما آن را دنبال می‌کنیم که شما نگران نباشید شما با همین دست فرمان جلو بروید. من عمیقا معتقدم در این بحث‌ها هزینه نیست سرمایه گذاری است واقعا. این‌ها هزینه شود بر می‌گرداند.

سوال: سریال سلمان بر خلاف موسی یک قطار چند صد نفره است که راه افتاده یعنی باید حرکت کند نمی‌شود متوقف شود یعنی ما هر جوری شده داریم.
رئیس جمهور: چند درصد مانده از سریال؟

سوال: تقریبا یک سوم تمام شده یک سوم ایران و یک سوم هم حجاز و دوره اسلام است فصل اول است.
رئیس جمهور: با قوت انشاالله کار را ادامه بدهید و آقای دکتر جبلی هم مساعدت می‌کنند و هر کاری هم که لازم بود ما در خدمت هستیم.

سوال: همه این‌ها در حدود سی تا کارگاه چهار سال است کار می‌کنند. تقریبا دیروز دو هزار تا، فقط همین جوری تداوم دارد هر روز.
رئیس جمهور: چقدر از این وسایل الان هست و چقدرش را باید شما بسازید؟

سوال: همه را باید بسازیم.
رئیس جمهور: یعنی شما در موزه‌ها و انبار‌ها هیچ چیزی ندارید که قابل استفاده باشد؟

سوال: نه هر دوره، چون داستانش شخصیت هایش و ..، چون فرق می‌کند هر کدام جداگانه است. مثلا حتی موسی و سلمان هر کدام جداگانه.
رئیس جمهور: من فکر می‌کردم بخشی از این‌ها را شما دارید.

سوال: یک دانه نخش نیست، همه این‌ها کهنه کاری و ظریف دوزی اش تا معماری و همه ... معرفی ظرفیت‌های مکران و ...
رئیس جمهور: مکران هم باید واقعا معرفی شود در خود کشور درست نمی‌شود، ما خودمان هم تا وقتی نرفته بودیم در منطقه نمی‌دانستیم چقدر ظرفیت دارد و این کار شما بسیار خوب است که معرفی می‌شود ظرفیت هایش. این بحثی که شما داشتید در رادیو روایت پیشرفت، در سیما هم بسیار مهم است.

سوال: این یکی از دکور‌های سلمان است که دوستان به شما تقدیم می‌کنند.
رئیس جمهور: دست شما درد نکند، بگذاریم در موزه ریاست جمهوری فقط اشکالی که گاهی به ما می‌گیرند بعنوان دولت می‌خواهم عرض کنم که شما این عملکرد را معرفی کنید هم به خود تولید کنندگان هم به مراکزی که شما به ایشان مجوز می‌دهید بعد هم در یک سطحی هم برای عموم مردم اصلا بگویید که شما تنظیم گری تان چه آثاری دارد به نظر من این چه فرآیندی را طی می‌کند و بعد چه آثاری دارد به نظر من تبیین آن با آن زبان هنرمندانه‌ای که شما دارید زبان گویایی دارید ضرورت دارد.

سوال: در یک اسلاید گفته بودید که چه مواردی به دولت ربط دارد، یکی عدم مجازات بازدارنده است برخی از این‌ها.
رئیس جمهور: دولت منظورتان حاکمیت است؟

سوال: نه خیر منظورم آقای رئیس جمهور است.
رئیس جمهور:
مجازات بازدارنده قوه قضائیه سر جایش،

سوال: دولت دارد از همین رسانه‌ها بابت محتوا‌های ناسالمشان هم حمایت می‌کند. یعنی جایی تفکیک نمی‌شود که حمایت‌های دولت از طرق مختلف، فقط متوجه محتوای سالم شود محتوایی که مجوز نگرفته محتوایی که ما جریمه اش کردیم شکایت کردیم همان مشمول سوبسید‌ها و حمایت‌های دولت می‌شود.
رئیس جمهور: این‌ها را اعلام بکنید بخش‌هایی از دولت که این کار را می‌کنند ما در این قضیه مسئول تریم نسبت به دیگران همه مسئولند، اما دولت هم مسئول است آن بخش‌هایی که مسئولند در این رابطه حتما اعلام کنید و مسرانه هم از ایشان پیگیری کنید و بعد به هر دلیلی اگر تاثیرگذار نشد و کار نشد به بنده اعلام کنید.

سوال: انصافا از حمایت جنابعالی هم در شورای انقلاب فرهنگی هم در دولت از موضوع تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر واقعا متحول شده و قابل مقایسه با قبل نیست؟
رئیس جمهور: در عین حال باز هم این نواقص را شما به ما اعلام کنید آن بخشی که مربوط به دولت است آن بخشی هم که مربوط به دستگاه‌های دیگر است همین طور است.

سوال: قاطعانه هم در شورای انقلاب فرهنگی هم در دولت هم زمانی که قوه قضائیه تشریف داشتید مهم‌ترین حامی این داستان هستید.انشاالله موفق باشید.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.