استاد دانشگاه: حضور نامزد قوی سبب مشارکت حداکثری در انتخابات می‌شود

ایرنا سه شنبه 28 بهمن 1399 - 07:03
کرمان - ایرنا - استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان براین باور است که زمینه سازی برای حضور نامزد قوی و توجه یکسان به سلایق مختلف در عرصه انتخابات پیش روی رئیس جمهوری موجب مشارکت حداکثری مردم خواهد شد.
استاد دانشگاه: حضور نامزد قوی سبب مشارکت حداکثری در انتخابات می‌شود

 دکتر محمود بابایی سه شنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت کم توجهی به شاخص های اعتماد زا و مشارکت جو در انتخابات پیش رو بدون شک شاهد افسردگی سیاسی و فاصله گرفتن و بی تفاوتی جمعیت خاموش جامعه نسبت به کنش های سیاسی خواهیم بود که بروز این پدیده ضریب مشارکت مردم را در عرصه سرنوشت ساز انتخابات خواهد داشت.

وی با بیان اینکه انتخاباتی که در پیش روی داریم، سیستم اجرایی کشور در آزمون انتخاب قرار می گیرد، در هر دو این انتخابات یعنی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا مردم به نوعی مسئولان اجرایی کشور را انتخاب می کنند، کسانی که به صورت مستقیم در زندگی شان موثر هستند.

بابایی ادامه داد : شاید در بحث قانون گذاری و یا مجلس خبرگان افرادی که انتخاب می شوند میزان تاثیر گذاریشان در زندگی بلند مدت تر و کمتر حس شود، در حالی که شورای شهر و رئیس جمهوری خیلی سریع تاثیر مثبت و یا خیلی سریع تاثیر منفی خود را بر جامعه خواهد گذاشت.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از این رو، این انتخاب برای مردم ملموس خواهد بود و اهمیت آن از این نظر احساس می شود که هم بالاترین مقام اجرایی کشور را انتخاب می کنیم و هم افرادی که به نوعی نزدیک ترین افراد در سیستم اجرایی به ما نزدیک هستند انتخاب خواهند شد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت مشارکت در انتخابات گفت: کسی که با رای و مشارکت بالا انتخاب می شود با پشتوانه قدرتمندتری می تواند حرف بزند، سیاست های را که ارائه کرده را پیش ببرد و برای عملیاتی کردن برنامه ها پشتوانه بزرگتری را خواهد داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه افزایش مشارکت بعد قدرت افزایی نظام را افزایش می دهد تصریح کرد: مشارکت نشان می دهد که نظام پشتوانه مردمی دارد که در تصمیم گیری ها حضور دارند، نسبت به رفتار ها بی تفاوت نیستند، خود را در اتفاقاتی که در نظام می افتد سهیم می دانند و در نهایت این نظام، نظام قدرتمندی در فضای سیاست خارجی می شود.

بابایی با اشاره به راهکارهای افزایش مشارکت اذعان کرد: برای اینکه مشارکت حداکثری داشته باشیم باید نقاط مقابل را بررسی کنیم و بدانیم چه چیزی از مشارکت حداکثری جلوگیری می کند، گاهی اوقات این موضوع که با وجود مشارکت در انتخابات تغییری رقم نخواهد خورد این حس مشارکت پایین می اید و مردم نسبت به انتخابات بی تفاوت شوند.

وی ادامه داد: گاهی اوقات قهر و برگشتن از نظام موجب شرکت نکردن مردم در انتخابات می شود و یا اینکه از حضور و مشارکت در انتخابات فاصله گیرند.

به گفته وی، اگر بخواهیم در این انتخابات مشارکت حداکثری باشد باید این موارد را بررسی کنیم که وضعیت جامعه در چه سطحی قرار دارد و چگونه می تواند با آنها تعامل کرد.

این استاد دانشگاه با تبیین راههای ارتقای مشارکت مردم در انتخبات اظهار داشت: بر اساس مشارکت سال های گذشته در جامعه ما مردم با نظام قهر نکردند و نمی کنند دلیل آن هم این است که نظام را کاملا از خود می‌دانند و در ریز و درشت اتفاقات تاثیر دارند.

وی با بیان اینکه حمایت از نظام از مطالعه کنش ها و رفتار های مردم ایران مشخص است، خاطرنشان کرد: بارزترین آنها مراسم تشییع سردار سلیمانی بود که نشان داد مردم از نظام حمایت می کنند.

بابایی با اشاره به اینکه برای جلب اعتماد مردم باید به آرمان های انقلاب برگردیم تاکید کرد: باید آرمان های انفلاب را عملیاتی کنیم و به مسئولینی که از آن ها فاصله گرفتند در فضا های سیاسی میدان ندهیم همچنین از طرفی هم به دنبال افرادی باشیم که آرمان ها و گفتمان اصلی انقلاب را پیگیری می کنند، به سمت احیای آرمان ها برویم.

وی خاطرنشان کرد: باید برای انتخابات نامزدهای قوی به مردم عرضه کنیم که هم رزومه و هم برنامه قوی و پشتوانه کارشناسی قوی داشته باشد و مردم یقین پیدا کنند که این شخص می تواند نسبت به وضعیت قبل تغییری ایجاد کند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بی توجهی به شاخص های مشارکت جویی در انتخابات از سوی متولیان امر و  تداوم این رویه نظام با چالش مواجه می سازد و حتی دیگر به دولت هم مربوط نمی شود و فراتر از بحث دولت خواهد بود چون به جایگاهی می رسد که مردم متولی اصلی مشکلات را نظام می دانند و این فاصله باعث می شود نظام ما به یک قدرت حداقلی تبدیل شود و نتواند از قدرتی که کسب کرده به بهترین نحو استفاده کند.

نقش تاثیر گذار احزاب و جریان های سیاسی در انتخابات

بابایی اظهار کرد: مسئولان از طرف دستگاه های اجرایی و هم از طرف دستگاه های نظارتی باید فضای رقابتی را سالم  ایجاد کنند تا افرادی که از فیلترهای قانونی می گذرند، فضای انتخاباتی و رقابتی از هر حیث برایشان مهیا باشد و از راه قانونی همه بتوانند در این رقابت شرکت کنند و دولت جایگاه اجرایی خودآرا داشته باشد و فاصله نگیرد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت اعتماد سازی گفت: برگزارکنندگان انتخابات اعم از حوزه اجرایی و نظارتی باید این اعتماد را به مردم بدهند که رای آنها محفوظ و حق الناس است و برخی ها سعی نکنند با فشارهای روانی و غیرمتعارف فضای ذهنی مردم را به هم بریزند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: احزاب و جناح های سیاسی نظام مند و سازمان یافته مسائل و نامزدها را معرفی کنند و به سمت رقابت جدی و محتوایی و رقابت بر سر نرم افزارهای مدیریت اجرایی کشور پیش ببرند تا مردم قدرت انتخاباتی داشته باشند.

بنا بر اعلام رسمی وزارت کشور "انتخابات ششمین دوره‌ شوراهای اسلامی شهر و روستا" روز جمعه ۲۸ خرداد ماه سال ۱۴۰۰ در سطح ۸۱ شهر و ۲ هزار و ۵۰۰ روستای خراسان رضوی همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات سراسری ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.